Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του διδασκάλου του Γένους, Γεωργίου Γενναδίου, στο προαύλιο του ιερού ναού Ζωοδόχου Πηγής στην οδό Ακαδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης ανέφερε: «Δύο αιώνες μετά τον Γεννάδιο, ζούμε και τώρα σε ταραγμένους καιρούς. Αντιμέτωποι με μια βαθειά κρίση, που δεν αφορά μόνο την οικονομία, αλλά εξίσου την κοινωνία, τις αξίες και τα πρότυπά της. Στην πραγματικότητα, ένα ολόκληρο μοντέλο ανάπτυξης έχει χρεοκοπήσει, ένα άλλο πρέπει τώρα να φανταστούμε και να σχεδιάσουμε. Η ιδέα ότι ο δρόμος προς το μέλλον περνά από την παιδεία και τον πολιτισμό, είναι εξαιρετικά επίκαιρη.

Προσωπικά, είμαι απολύτως πεπεισμένος γι’ αυτό. Μόνο η επένδυση στην παιδεία, την έρευνα, την καινοτομία, τον πολιτισμό, μπορεί να οδηγήσει σε ένα μέλλον διαφορετικό από το παρελθόν που μας οδήγησε στην κρίση. Και μαζί, η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος κοινωνικής ευθύνης, αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς, που τόσο έντονα χαρακτήρισαν τη διαδρομή του ανθρώπου που σήμερα τιμούμε.

Είναι, πιστεύω, ο μόνος τρόπος για να διαμορφωθεί αυτή η άλλη γενεά των ελευθέρων πολιτών, που στην εποχή του προσπάθησε να διαπλάσει ο Γεώργιος Γεννάδιος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης