Δωρεάν 27.000 μάσκες για την πρόληψη των ιώσεων διανέμει από νωρίς το πρωί σήμερα σε οκτώ περιοχές της Θεσσαλονίκης η Κοινωνική Οργάνωση Αντί-κρίση.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο GRTimes.gr ο Δημήτρης Καραμπουρούνης, η συγκεκριμένη δράση γίνεται με αφορμή την έξαρση της εποχική γρίπης και έχει ως στόχο να συνηθίσει ο κόσμος τη χρήση της μάσκας. «Πιστεύουμε ότι η χρήση της είναι πολύ σημαντική -αν όχι και επιβλητέα- ιδιαίτερα σε χώρους όπως είναι τα λεωφορεία κ.ά., που είναι εστίες μόλυνσης και ελπίζουμε με αυτή την κίνηση να καταφέρουμε να βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους» επισημαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιδιαίτερα σημαντικό, όπως αναφέρει ο κ. Καραμπουρούνης, είναι ότι εδώ και αρκετές μέρες έχουν εξαφανιστεί οι μάσκες από τα φαρμακεία. «Ο κόσμος μας βλέπει και ζητάει να πάρει όσες γίνεται παραπάνω καθώς δεν βρίσκει πουθενά», ενώ, όπως συμπληρώνει, «αυτή τη στιγμή οι μάσκες είναι πανάκριβες στην Ιταλία, όπως και τα αντισηπτικά».

Σημειώνεται ότι χθες μοιράστηκαν άλλες 3.000 μάσκες στη ΔΕΘ, ενώ αναμένονται και επόμενες δράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δράση είναι μια πρωτοβουλία της Κοινωνικής Οργάνωσης και το κόστος καλύπτεται από χορηγίες ιδιωτικών εταιρειών και επιχειρήσεων. Μάλιστα μία από τις επιχειρήσεις που χορηγεί τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι ο γνωστός οίκος τελετών «Αφοί Μπαμπούλας» με το σλόγκαν «και στην περίπτωση που η μάσκα δεν βοηθήσει… ο Μπαμπούλα είν’ η λύση» που, σύμφωνα με την Κοινωνική Οργάνωση, το σλόγκαν είναι καθαρά χιουμοριστικό, με σκοπό να δώσει μια πιο ανάλαφρη νότα.

Πηγή: GRTimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης