Διανυκτέρευση στο πλοίο για φοιτητές από την Κρήτη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020, 05:06
Διανυκτέρευση στο πλοίο για φοιτητές από την Κρήτη

Με παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη αποφεύχθηκε στο λιμάνι του Πειραιά η ταλαιπωρία για δεκάδες φοιτητές από την Κρήτη, οι οποίοι φοιτούν σε διάφορα πανεπιστήμια της χώρας και έσπευσαν να αναχωρήσουν για την ιδιαίτερη πατρίδα τους προκειμένου να προλάβουν το επερχόμενο lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Grtimes.gr, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το απαγορευτικό απόπλου που τέθηκε σε ισχύ το μεσημέρι λόγω των έντονων ανέμων, ωστόσο βρισκόταν ήδη καθ’ οδόν για το λιμάνι. Όταν έφτασαν εκεί, οι υπεύθυνοι τους ενημέρωσαν αρχικά ότι το πλοίο θα αναχωρήσει αύριο στις 8 το πρωί και στη συνέχεια ότι δεν μπορούν να επιβιβαστούν στο πλοίο για να διανυκτερεύσουν λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό. 

Αρχικά επικράτησε αναστάτωση, ωστόσο το ζήτημα λύθηκε άμεσα με παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας, ο οποίος έδωσε την εντολή ώστε οι φοιτητές να επιβιβαστούν στο πλοίο ακολουθώντας το πρωτόκολλο προστασίας, να διανυκτερεύσουν σ’ αυτό (καθώς δεν είχαν και τις απαραίτητες άδειες για το lockdown) μέχρι την αναχώρησή τους για την Κρήτη.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020, 05:15