Διευκρινίσεις αναφορικά με πρόσφατη έρευνα για τη διάδοση του κορωνοϊού σε σούπερ μάρκετ και δημοτικά σχολεία έδωσαν ο Γκίκας Μαγιορκίνης και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα o κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι μέσα από πρόσφατη βρετανική έρευνα αυτό που προκύπτει είναι ότι εφαρμογή track and trace που έκανε ανάλυση στοιχείων για το πού βρέθηκαν οι άνθρωποι τις  τελευταίες πέντε μέρες πριν βγουν θετικοί στον κορωνοϊό έδειξε ότι το 20% είχε επισκεφθεί το σούπερ μάρκετ, ένα άλλο 15% δημοτικά σχολεία κοκ, ενώ ο οργανισμός Public Health of England ανέφερε επ΄αυτών των δεδομένων ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος κόλλησε εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια δεύτερη ανάλυση έγινε σαφές ότι ενώ ο κόσμος πηγαίνει συχνά σε αυτούς τους χώρους, το πιο συχνό μέρος που έγινε η μετάδοση είναι εντός των νοικοκυριών είπε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας του ΕΚΠΑ. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πώς διαβάζουμε τις μελέτες για να μη δημιουργούνται πλασματικές εικόνες» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ή απόδειξη μέσα από τις χιλιάδες ιχνηλατήσεις που έχουν γίνει για συρροές ή επιδημιολογικά clusters σε σούπερ μάρκετ ή σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης