Περνώντας δίπλα από τους δώδεκα νεαρούς που κατηγορούνται για τη δολοφονία του γιου του, ανέβηκε στο βήμα ο Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του 19χρονου Άλκη που κατέθεσε πρώτος στη δίκη της χρονιάς στη Θεσσαλονίκη.

Με φωνή σταθερή και χωρίς εμπρηστικούς χαρακτηρισμούς, ο πατέρας του άτυχου νέου μίλησε για το παιδί του, την ποιότητα του χαρακτήρα του, το πώς έμαθε για τον θάνατό του, ενώ λύγισε όταν είπε τα τελευταία λόγια του Άλκη «μην με χτυπάτε άλλο». Καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσής του και οι 12 κατηγορούμενοι είχαν κατεβασμένα τα κεφάλια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν ο πνευματικός μου πατέρας. Η φωνή της συνείδησής μου. Μου έδειχνε πώς να συμπεριφέρομαι στον κόσμο. Να μην εκνευρίζομαι. Να αγαπώ τα ζώα. Ποτέ δεν άκουσα άσχημη λέξη. Αυτός ήταν ο Άλκης», είπε ο μάρτυρας.

Ο Αριστείδης Καμπανός είπε πως η  τελευταία επικοινωνία που είχε με τον γιο του ήταν νωρίς το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου του 2022. «Μου είπε ότι ήταν στη φοιτητική λέσχη για φαγητό και μετά θα πήγαινε για διάβασμα. Ο αδερφός μου επικοινώνησε στις 3 τα ξημερώματα για να μου πει το περιστατικό. Δεν ήξερα τίποτα για κανέναν τους, τα έμαθα από τη δικογραφία», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του άτυχου Άλκη.

«Εγώ θα μιλήσω για το παιδί μου. Τον γιο μου τον γνώρισα καλύτερα μέσα από όλα τα γράμματα που έλαβα από συμμαθητές και δασκάλους του. Άλλαζε συνέχεια σχολεία γιατί είμαι στρατιωτικός αλλά προσαρμοζόταν συνέχεια. Δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Δεχόμασταν ευμενείς χαρακτηρισμούς για την ποιότητα του Άλκη», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο γιος μου ήταν απλά φίλαθλος του Άρη. Συνολικά, να είχε πάει στο γήπεδο απλά πέντε φορές. Δεν ήταν οργανωμένος οπαδός. Απλά αγαπούσε τον Άρη», ανέφερε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του δικηγόρου της οικογένειάς του, Αλέξη Κούγια, ο κ. Καμπανός υποστήριξε πως πιστεύει πως οι 12 κατηγορούμενοι συγκροτούν μια εγκληματική οργάνωση.

«Υπάρχει αρχηγός με μέλη και όπλα. Φαίνεται ότι ήταν προσχεδιασμένο από το γεγονός ότι άφησαν τα μισά κινητά στον σύνδεσμο για να μην εντοπιστούν από την αστυνομία», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Χτύπησαν γρήγορα, ήξεραν ότι υπάρχουν ομάδες ατόμων που υποστηρίζουν τον Άρη στην περιοχή. Κινήθηκαν σε φάλαγγα, σε αυτοκίνητα των τριών. Η απεμπλοκή τους από τον χώρο πάλι έγινε γρήγορα», είπε.

Στη συνέχεια ο κ. Καμπανός κλήθηκε να σχολιάσει τη στάση των κατηγορούμενων. «Δεν ξέρω πού είναι ο ψυχισμός του ανθρώπου και φτάσαμε σε αυτό εδώ το σημείο», ανέφερε και στη συνέχεια σχολίασε το γεγονός ότι κανένας από τους 12 δεν παραδέχεται ότι χτύπησε τον Άλκη. «Αφού δεν το είπαν στην προανάκριση, ας αποκαλύψουν εδώ ποιο ήταν αυτό το άτομο», σημείωσε σε άλλο σημείο.

«Ήταν περισσότεροι από τα παιδιά, οπλισμένοι και αυτοί δεν θα μπορούσαν να αντιδράσουν. Σκοπός τους ήταν ότι ήθελαν να σκοτώσουν. Ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω μέσα μου πώς νιώθω για τους κατηγορουμένους», ανέφερε στην κατάθεσή του.

«Συγγνώμη σημαίνει ότι συμφωνούν με τη γνώμη μου, δηλαδή ότι κατέστρεψαν τη ζωή του Άλκη αλλά και τη ζωή μιας οικογένειας», είπε ο κ. Καμπανός. Αυτή την ώρα δέχεται ερωτήσεις από τους μάρτυρες υπεράσπισης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης