Διακοπές κυκλoφορίας σε πολλά σημαία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού Αχαΐας όσο και των νομών Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα σύμφωνα με το Δελτίο της Ελληνικής Αστυνομίας διακοπές κυκλοφορίας λόγω βροχοπτώσεων, παγετού και συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών σημειώθηκαν στα εξής σημεία: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΧΑΪΑ 

Ε. Ο. Αράξου –Λάππα, Άραξος Αχαΐας, στο ύψος του πολιτικού αεροδρομίου, διακοπή κυκλοφορίας προληπτικά από συνεργείο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας καθόσον αποκολλήθηκε στηθαίο παρακείμενης γέφυρας λόγω βροχόπτωσης.

θέση «Κουτσουπιά» Κυπαρισσίου Δήμου Ερυμάνθου και Νέο Κομπηγάδι Ερυμάνθου, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων κοινοτική οδός από Κυπαρίσσι Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας προς Φράγμα Πείρου Παραπείρου και στο Νέο Κομπηγάδι διεξάγεται με δυσχέρεια, λόγω κατολίσθησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ε.Ο. Αιγίου – Δαφνών – Παρασκευής, Παρασκευή Αιγίου, 12Ο χλμ, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια, και εκ περιτροπής της κυκλοφορίας, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Παρασκευή Αιγιαλείας.

Δ.Ο. Τ.Κ. Περιστέρας – χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, η κυκλοφορία των οχημάτων στη δημοτική οδό που συνδέει την Τοπική Κοινότητα Περιστέρας Δήμου Αιγιαλείας με το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων έχει διακοπεί λόγω χιονόπτωσης.

ΗΛΕΙΑ

Π.Ε.Ο.Π.Π. – Νέα Μανωλάδα (θέση «μαρμαρά») λογω υπερχείλισης ρέματος.

Επ.Ο. Μελισσάς – Αγίου Χαραλάμπου δήμου Ανδραβίδας/Κυλλήνης.

Επ.Ο. Μελισσάς – τ.κ. Μελίσσια δήμου Ανδραβίδας/ Κυλλήνης.

Επ.Ο. τ.κ. Ξένιων δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης – τ.κ. Βάλμης δήμου Ήλιδας, στο ύψος της γεφύρας πόταμου Πηνειού διεκόπη η κυκλοφορία λογω κατολίσθησης χωμάτων στο ύψος της τ.κ. Βάλμης.

ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Επ.Ο. 1 χλμ. που συνδέει την Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου με το Δ.Δ. Σκουτεσιάδας, διακόπηκε η κυκλοφορία οχημάτων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω φερτών φυσικών υλικών, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Επ. Ο. Καλλιθέας – Προυσσο, 2ο χλμ. η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ένεκα κατολισθητικών φαινομένων

Επ. Ο. Καινούριου-Σιτόμενα (Περιοχή Αγία Παρασκευή), διακόπηκε η κυκλοφορία οχημάτων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα και στις δύο (2) εισόδους της Τ.Κ. Αγίας Παρασκευής έχει διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων, στην μεν πρώτη λόγω κατολίσθησης και στη δε δεύτερη λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου, 18,1Ο χλμ. της διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, ένεκα κατολισθητικών φαινομένων.

Επ.Ο. 1,5Ο χλμ. της που συνδέει το Δ.Δ. Παλαιοκαριάς με το Δ.Δ. Κυραβιένας σημειώθηκε κατολίσθηση ,με εναπόθεση και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας αδρανών φυσικών υλικών, με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας.

Επ.Ο. Παραβόλας –Προυσού, είσοδο της τ.κ. Νερομάνας ένεκα της συνεχούς και έντονης βροχόπτωσης, σημειώθηκε καθίζηση οδοστρώματος, με αποτέλεσμα την διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Επίσης απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονοπτώσεων στα εξής σημεία:

ΑΧΑΙΑ

Ε.Ο Καλαβρύτων – Πούντας (Μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου)

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (Μέσω Λουσών),

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (Μέσω Πριολίθου),

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Πατρών (Μέσω Χαλανδρίτσας),

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Αιγίου (Μέσω Πτέρης),

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Χιονοδρομικού Κέντρου,

Τέλος με δυσχέρεια λόγω κατολισθήσεων διεξάγεται η κυκλοφορία:

ΑΙΤΩΛΙΑ

Επ.Ο. Αστακού – Φυτειών, 19ο χλμ. της (Δ.Κ.) Μπαμπίνης, όπου επικίνδυνα υποχώρησε έδαφος εντός ιδιόκτητων οικοπέδων, τα οποία συνορεύον ανατολικά με έναντι Επαρχιακή Οδό. Μία οικία αιωρείται και κινδυνεύει με κατάρρευση, η οποία εκκενώθηκε. Τοποθετήθηκε προσωρινή σήμανση. Κυκλοφορία διεξάγεται προληπτικά στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Ε.Ο. Αγρινίου- Καρπενησίου, 20ο χλμ., (θέση Ραΐνα), η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας ένεκα κατολισθητικών φαινομένων.

Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου, 49Ο χλμ., η κυκλοφορία, των οχημάτων διεξάγεται εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας ένεκα κατολισθητικών φαινομένων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης