Κοντά στον εντοπισμό του 12ου δράστη στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στη Χαριλάου, βρίσκονται οι Αρχές.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 11 ατόμων, με τους 10 εξ αυτών να έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι από τις δικαστικές Αρχές. Ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία και τελικώς παραδόθηκε στις τοπικές Αρχές και εκδόθηκε στην Ελλάδα, αναμένεται να απολογηθεί για την εμπλοκή του αύριο, Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN, κατά την απολογία του αναμένεται να τηρήσει την ίδια στάση με τους άλλους κατηγορουμένους. Ορισμένοι παραδέχονται ότι ήταν στο σημείο αλλά δεν δέχονται ότι κατάφεραν χτυπήματα στον Άλκη, ενώ άλλοι λένε ότι δεν συμμετείχαν καθόλου στο περιστατικό της «τυφλής» οπαδικής βίας.

Ειδικότερα, ο 20χρονος θα πει ότι δεν συμμετείχε στη δολοφονία, ότι καθόταν στην πίσω θέση του δεύτερου οχήματος, δεν κρατούσε κάποιο όπλο και απλά συμμετείχε στην καταδίωξη των νεαρών. Μάλισττα, ήδη ο συνήγορός του έδειξε προς τα που θα κινηθεί η απολογία του 11ου εμπλεκόμενου στη δολοφονική επίθεση της 31ης Ιανουαρίου.

«Η θέση του εντολέα μου είναι ότι δεν χτύπησε. Ο συγκεκριμένος (20χρονος) δεν έχει καταφέρει χτυπήματα», τόνισε ο δικηγόρος του, υπογραμμίζοντας ότι «ούτε μαχαίρι κρατούσε ούτε χτύπησε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ κοντά στον 12ο δράστη

Την ίδια στιγμή, η έρευνα των Αρχών είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του οδηγού του τρίτου οχήματος, που παραμένει ασύλληπτος. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι έχουν κατονομάσει τον 12ο εμπλεκόμενο και η αστυνομία είναι πολύ κοντά στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το μικρό του όνομα φαίνεται ότι είναι «Ντίνος» και χαρακτηρίζεται ως «μεγαλύτερος». Παραμένει, ωστόσο, αδιευκρίνιστο εάν αυτός ο χαρακτηρισμός αφορά την ηλικία ή τη θέση του στην ιεραρχία της ομάδας.

Υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες πως είναι 34 ετών, ενώ γίνεται λόγος για ένα πολύ κοντοκουρεμένο άνδρα με λίγα μούσια.

Τι έδειξε το DNA

Η εξέταση DNA σχετίζεται με τα ίχνη αίματος από την λεπίδα του δρεπανιού και της λαβής, καθώς και σε δείγμα από το κουμπί αναδίπλωσης της λαβίδας μήκους 23 εκατοστών. Βρέθηκαν στοιχεία που δείχνουν ποιοι είχαν πιάσει το φονικό όπλο αλλά και το ποιοι μπορεί να βρίσκονταν σε ένα από τα αυτοκίνητα της επίθεσης. 

Από την ανάλυση στην λεπίδα του φονικού δρεπανιού και στο κουμπί αναδίπλωσης της λεπίδας, βρέθηκε DNA του 19χρονου Άλκη. Το δρεπάνι βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας δίπλα στις λίμνες αίματος που προκάλεσαν τα φονικά χτυπήματα. Από την μονωτική ταινία της λαβής του δρεπανιού βρέθηκε DNA που ανήκει σε ένα από τα θύματα της επίθεσης.

Στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάστηκαν τα νύχια του δολοφονημένου 19χρονου, όπου βρέθηκε μόνο DNA του Άλκη.

Τα δείγματα από το ΙΧ

Όσον αφορά το ΙΧ των δραστών, εξετάστηκαν τα ίχνη αίματος τόσο στην πόρτα του συνοδηγού όσο και στα πατάκια του συνοδηγού και των πίσω θέσεων του λευκού Citroen του 23χρονου Αλβανού Afxentos Carciu.

 Από τα ίχνη αίματος στην χειρολαβή του αυτοκινήτου ανήκει σε άγνωστο για την ώρα άνδρα. Με την εξέταση του DNA και των υπολοίπων κατηγορούμενων αναμένεται να γίνει η ταυτοποίηση. Σύμφωνα με τα ίδια συμπεράσματα στο πατάκι του τρίτου αυτοκινήτου εντοπίστηκε σε σκουρόχρωμες κηλίδες το DNA του άγνωστου μέχρι στιγμής συμμετέχοντα στην επίθεση.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης