Διαδηλώσεις για το κλίμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021, 18:55
Διαδηλώσεις για το κλίμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Βίντεο - Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Διαμαρτυρία για το κλίμα πραγματοπoίησαν το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Κρατώντας πανό με συνθήματα, τονίζουν ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης και οφείλουμε να κινητοποιηθούμε τόσο τοπικά και εθνικά όσο και παγκόσμια. Επισημαίνουν δε, ότι «έχουμε ελάχιστα χρόνια μπροστά μας για να δράσουμε πριν να είναι πολύ αργά. Για μία μάχη που δεν αφορά πια τις μελλοντικές γενιές, αλλά την παρούσα», καλώντας τον κόσμο να δράσει.

Σε σχετική τους ανακοίνωση, σημειώνουν ότι οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, η βιοποικιλότητα καταρρέει, ξηρασίες και τυφώνες γίνονται όλο και πιο βίαιοι, ο αέρας γίνεται ακατάλληλος για αναπνοή στις πόλεις αλλά και σε κάθε κυβικό μέτρο της ατμόσφαιρας, το επίπεδο της θάλασσας ολοένα και ανεβαίνει, οι φυσικοί πόροι ετησίως εξαντλούνται όλο και γρηγορότερα. «Εμείς είμαστε ανάμεσα σε όλα αυτά, με παραπάνω από 340% αύξηση της καμένης έκτασης στην Ελλάδα με σημαντικότερες πυρκαγιές αυτές στην Βόρεια Εύβοια, στην Βαρυμπόμπη, στο Τατόι, στην Ηλεία και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας», εξηγούν, διερωτώμενοι, «πόσες ανθρώπινες ζωές χρειάζεται να χαθούν για να λάβετε σοβαρά μέτρα αντιμετώπισης για την Κλιματική Αλλαγή».

Όπως επισημαίνουν, σήμερα η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη κρίση που είχε να αντιμετωπίσει ποτέ, επαναλαμβάνοντας τις αναφορές της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC), λέγοντας πως «είναι ξεκάθαρες: 50% μείωση των εκπομπών CO2 μέχρι το 2030 είναι η μόνη μας ευκαιρία να αποφύγουμε την άνοδο της μέσης θερμοκρασίας πάνω από τους 1,5°C και τις καταστροφικές συνέπειες για τον ανθρώπινο πολιτισμό και τη φύση».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Αθήνα

 

 

 

Θεσσαλονίκη (Photos: grtimes.gr)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021, 19:11