Σε ηλικία 72 ετών έχασε τη μάχη για τη ζωή ο ιδρυτής του πολιτικού κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» και δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος με κορωνοϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Nοσοκομείου «Σωτηρία». 

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας του Γιώργου Τράγκα είχε επιδεινωθεί και κρινόταν εξαιρετικά κρίσιμη. Την Παρασκευή υπέστη πνευμονικό οίδημα και καρδιακό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η τοποθέτηση στεντ για τη διάνοιξη των αρτηριών, ενώ κρίθηκε αναγκαία και η διασωλήνωσή του. Την Κυριακή υπέστη και σοβαρή νεφρική επιπλοκή, με συνέπεια να ξεκινήσει η υποστήριξη με μηχάνημα τεχνητού νεφρού. Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Τράγκας δεν ήταν αρνητής. Όπως είχε εκμυστηρευτεί στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο πριν ακόμα προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ήταν εναντίον της υποχρεωτικότητας. Ο Γιώργος Τράγκας είχε αναφέρει τότε, σε αυτή τη συνομιλία του, ότι ακολουθούσε τις οδηγίες των ιατρών του, οι οποίοι τον είχαν συμβουλέψει να μην εμβολιαστεί, λόγω μιας σπάνιας αλλεργίας από την οποία έπασχε.

Παρακολουθήστε τι δήλωσε στην τελευταία του συνέντευξη ο Γιώργος Τράγκας μιλώντας στη «Ζούγκλα», η οποία είχε τίτλο «Είμαι ανεμβολίαστος και διαβητικός με Covid-19»

Η ανακοίνωση του «Σωτηρία» για τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι” σε ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σωτηρία. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης Covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου “Η Σωτηρία”, ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του, διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου», αναφέρει η ανακοίνωση του «Σωτηρία».

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» 

Έφυγε ένας πραγματικός φίλος, δεν έφυγε μόνο ένας Ελεύθερος Άνθρωπος. Στις 3.00 περίπου το ξημέρωμα έφυγε ο πρόεδρος! Δεν έχω άλλα λόγια, ειδικά σήμερα. Κι αυτά γιατί είναι υποχρέωσή μου. Στο επανιδείν Γιώργο. Ο Θεός να σε αναπαύσει. Κι εμείς οφείλουμε να σε τιμήσουμε», έγραψε στο twitter o εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» Πάρις Κουρτζίδης.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Τράγκας

Ο Γιώργος Τράγκας γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάστηκε στο περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της «Μεσημβρινής» καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες. Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα «Βραδυνή», στην οποία εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ επί σειρά ετών πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Εκτός από δημοσιογράφος, στον χώρο του Τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Σε τηλεοπτικό επίπεδο παρουσίαζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπομπές «Χωρίς Αναισθητικό» και «Viva», η οποία μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1, στον καινούργιο ΣΚΑΪ τον «Ελεύθερο Σκοπευτή» και άλλες εκπομπές. Συμμετείχε, επίσης, σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond), ως πολιτικός σχολιαστής.

Ο Γιώργος Τράγκας πριν από την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό διατηρούσε ραδιοφωνική εκπομπή στον «Ελλάδα 94,3 FM», η οποία αναμεταδιδόταν από την τηλεόραση της «Ζούγκλας». Παλαιότερα είχε εκπομπή στα «Παραπολιτικά 90,1 FM», και για μια επταετία στον «Real FM 97,8». 

Η ΕΣΗΕΑ για τον Γιώργο Τράγκα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών για τον θάνατο του δημοσιογράφου και εκδότη, Γιώργου Τράγκα.

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο Γιώργος Τράγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949 και σπούδασε σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας. Από μικρή ηλικία άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «Μεσημβρινή», καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ το 1970 μπήκε στο μισθολόγιο της εφημερίδας «Βραδυνή», όπου έκανε τα πρώτα του βήματα ως ρεπόρτερ, αρχικά στο αστυνομικό και εν συνεχεία στο πολιτικό ρεπορτάζ.

Στη μακρά δημοσιογραφική του πορεία, που διήρκησε σχεδόν 50 χρόνια, εργάστηκε σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης, σε εφημερίδες, σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το 1977 έως το 1988. Διετέλεσε εκδότης των εφημερίδων «Χώρα» και «Ανεξαρτησία» καθώς και του περιοδικού «Crash», ενώ υπήρξε ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «ΚΑΝΑΛΙ 10», από το 2003 έως το 2012. Από τις εκδοτικές του προσπάθειες στο χώρο των ημερήσιων φύλλων ήταν και η επανέκδοση της εφημερίδας «Βραδυνή».

Ως πολιτικός σχολιαστής συμμετείχε σε δελτία ειδήσεων διαφόρων τηλεοπτικών σταθμών, όπως του «Alter», του «Extra Channel», του «Action 24», του «Epsilon TV» κ.ά. Παρουσίαζε τις εκπομπές «Χωρίς Αναισθητικό» και «Viva» στον παλιό «ΣΚΑΙ», οι οποίες αργότερα μεταφέρθηκαν στο πρόγραμμα του «ANT1», καθώς και την εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» στον νέο «ΣΚΑΙ», ο οποίος επαναλειτούργησε από τη συχνότητα του «SEVEN».  Είχε, επίσης, εκπομπές και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως στο «ΒΕΡΓΙΝΑ TV» και στο νέο «EPSILON» Θεσσαλονίκης.

 Διατηρούσε τις δικές του ραδιοφωνικές εκπομπές στους σταθμούς «ΣΚΑΙ», «Παραπολιτικά 90,1 FM», «Real FM», «Ελλάδα 94,3» και στη συνέχεια στο ιντερνετικό ραδιόφωνο «Crash Radio».Τον Φεβρουάριο του 2021 ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε την ίδρυση του πολιτικού κόμματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», στο οποίο τέθηκε επικεφαλής.

Στη μακρόχρονη δημοσιογραφική του πορεία, ο Γιώργος Τράγκας άφησε το ιδιαίτερο στίγμα του, με την έντονη προσωπικότητα και τον δυναμικό του χαρακτήρα. Επί δεκαετίες έδινε τις δικές του δημοσιογραφικές μάχες, ως καυστικός σχολιαστής της πολυτάραχης ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα τη σύζυγό του, επίσης μέλος της Ενώσεως Μαρία Καρρά, τους δυο γιους του Φρέντυ και Γιάννη και τους λοιπούς οικείους του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης