Οι αρχές της Μάλτας συνέλαβαν, το μεσημέρι της 19ης Αυγούστου, έναν 36χρονο άνδρα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από το 2015 για διπλή ανθρωποκτονία, στην Αίγινα.

Τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας αναφέρουν πως πρόκειται για τον Ledjon Brakaj, από την Αλβανία, ο οποίος διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα, ενώ ήταν σε ηλικία 29 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλβανός υπήκοος που διαμένει στη Μαρσασκάλα της Μάλτας, προφυλακίστηκε στις 20 Αυγούστου, μετά την προσαγωγή του στο δικαστήριο και την απαγγελία κατηγοριών για διπλή ανθρωποκτονία και εμπρησμό.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο της Μάλτας διέταξε την προφυλάκιση του κατηγορούμενου μέχρι την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τη διαδικασία, ο κατηγορούμενος είχε εισβάλει για να ληστέψει μια ηλικιωμένη γυναίκα και τον ανιψιό της, τους τραυμάτισε με γροθιές και έπειτα τους σκότωσε. Αναφέρθηκε, ακόμα, ότι φέρεται να τύλιξε κάποια ρούχα γύρω τους και να τους έβαλε φωτιά ενώ, στη συνέχεια, έκλεψε πολύτιμα αντικείμενα και μετρητά συνολικής αξίας 780.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της προσαγωγής του:

 

Το χρονικό του εγκλήματος

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αίγινας ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 23:15 της 30ής Νοεμβρίου 2015 και έφθασε αμέσως στο σημείο, που ήταν πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του κλιμακίου. Η φωτιά σβήστηκε έπειτα από 10 με 15 λεπτά. Ο δράστης υπολογίζεται ότι έβαλε τη φωτιά μετά τις 22:15.

Το σπίτι της 71χρονης στην Αίγινα το 2015

Ο δράστης φέρεται πως εισέβαλε στο σπίτι της άτυχης 71χρονης Ειρήνης Μαρμαρινού από το παράθυρο και, στη συνέχεια, ακινητοποίησε την ηλικιωμένη και τον ανιψιό της, Λάμπρο.

Μάλιστα, τους έδεσε, τους βασάνισε φρικτά για να του πουν πού βρίσκονταν τα χρήματα και τα τιμαλφή, καθώς υπήρχε έντονη φήμη στην περιοχή πως εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, διατηρούσε μεγάλα χρηματικά ποσά στο σπίτι της και, κατόπιν, τους οδήγησε σε ένα δωμάτιο του σπιτιού και τους έκαψε ζωντανούς, ενδεχομένως αποπειρώμενος να εξαφανίσει τα ίχνη του, κάτι το οποίο -όπως αποδείχθηκε- δεν κατάφερε εντελώς.

Συγκεκριμένα, στον χώρο του εγκλήματος είχε βρεθε σε έναν σκούφο DNA που είχε αποδοθεί στον πιθανό δράστη. Ανάμεσα στα άτομα που τότε είχαν εξετασθεί από την Αστυνομία για την υπόθεση, ήταν και κάποιοι Αλβανοί εργάτες στο νησί, όλοι τους συγγενείς με τους οποίους ταίριαζε το DNA αυτό, όχι όμως απόλυτα και ένας εξ αυτών είχε φύγει από το νησί εκείνη την εποχή και δεν ξαναγύρισε ποτέ.

Όπως αναφέρει το anikolouli.gr, είναι το άτομο που οι Αρχές δεν είχαν εντοπίσει μέχρι σήμερα για να διασταυρώσουν το γενετικό ίχνος αν όντως ήταν το δικό του, γνώριζαν όμως ότι ανήκε σε αυτή την οικογένεια και σε βάρος του εκδόθηκε τελικά το ένταλμα σύλληψης. Η απόλυτη εμπλοκή του στην υπόθεση αναμένεται να διαπιστωθεί όταν έρθει στην Ελλάδα και βεβαίως να διαπιστωθεί αν υπήρχαν συνεργοί σε αυτό το έγκλημα, κάτι που θεωρείται σχεδόν βέβαιο.

 

Έρευνες για το ειδεχθές έγκλημα

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας ήταν αυτός που διενήργησε το 2015 τη νεκροτομή στις σορούς των θυμάτων. Σύμφωνα με το πόρισμα του «οι δράστες χτύπησαν τόσο άγρια τα δύο θύματα, ώστε τους προκάλεσαν συντριπτικά κατάγματα σχεδόν σε όλο το σώμα τους και στη συνέχεια, ενώ ακόμα ανέπνεαν, τους έβαλαν φωτιά».

Η Ειρήνη Μαρμαρινού σύμφωνα με συγγενή που είχε μιλήσει σε εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, δεν δεχόταν επισκέψεις, ούτε εργάτες στο σπίτι της. Η άτυχη γυναίκα για χρόνια διατηρούσε ένα κατάστημα με σουβενίρ σε κεντρικό σημείο στο λιμάνι της Αίγινας, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε. Όλα αυτά τα χρόνια είχε αποταμιεύσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, το οποίο πιθανά έκρυβε στο σπίτι της, χωρίς όμως να το έχει αποκαλύψει στους συγγενείς της. Τα χρήματα αυτά δεν βρέθηκαν.

 

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ εκείνη την εποχή, οι δράστες στην προσπάθειά τους να βρουν αυτό που έψαχναν, έσκισαν μέχρι και τις ταπετσαρίες από πολυθρόνες. Τις βιτρίνες με τα ασημικά αλλά και μια εικόνα αξίας, δεν τα άγγιξαν καθόλου, γεγονός που υποδηλώνει πως έψαχναν για κάτι συγκεκριμένο. Σύμφωνα με τους συγγενείς κανείς δεν είδε κάτι, ούτε υπήρξε έστω και μια αξιόπιστη μαρτυρία που θα μπορούσε να φωτίσει τότε το άγριο διπλό φονικό.

 

Η αδελφή και ανιψιά των θυμάτων είχε αποκαλύψει στην εκπομπή πως λίγο καιρό πριν το άγριο φονικό,  η θεία της σε μια μεταξύ τους κουβέντα, της είχε εκμυστηρευτεί πως σκεφτόταν να επενδύσει τις αποταμιεύσεις της. Ανέφερε τότε πως συμβουλευόταν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που θεωρούσε έξυπνο και που ήξερε να διαχειρίζεται οικονομικά θέματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης