Η γυναίκα που βοήθησε την Ευανθία Φραγκογεώργη να επιστρέψει στο σπίτι της μετά από οκτώ ημέρες ομηρείας, μιλάει στη zougla.gr. Η μαρτυρία της συγκλονιστική, περιγράφει τα όσα διαδραματίστηκαν από τη στιγμή που οι απαγωγείς εγκατέλειψαν την 73χρονη σύντροφο του εφοπλιστή Άρη Θεοδωρίδη στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στον Βοτανικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To σημείο όπου απελευθέρωσαν οι απαγωγείς την Ευανθία Φραγκογεώργη 

Ήταν 10:50, χθες το βράδυ, όταν ο γιος της μάρτυρος την ειδοποίησε ότι ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες και μια γυναίκα, το πρόσωπο της οποίας έκρυβαν με τα χέρια τους, σταμάτησε στην οδό Κωνσταντινουπόλεως. Αφού «πέταξαν» έξω από το αυτοκίνητο την ηλικιωμένη, ανέπτυξαν ταχύτητα και έφυγαν.

Ο δικηγόρος της οικογένειας ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την διακριτικότητα με την οποία χειρίστηκαν το θέμα. Όπως είπε η γυναίκα είναι καταβεβλημένη από την περιπέτειά της, όμως είναι καλά στην υγεία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Καλύτερα μην μπλέξεις”

Η γυναίκα έσπευσε να βοηθήσει την σύντροφο του εφοπλιστή, χωρίς βέβαια να γνωρίζει ποια είναι. Όπως θα την ακούσετε να λέει, το πρώτο πράγμα που ζήτησε η Ευανθία Φραγκογεώργη ήταν να επιστρέψει σπίτι της. Κι όταν προσπάθησε να μάθει τι της έχει συμβεί, η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Καλύτερα να μην μάθεις, για να μην μπλέξεις».

Το θρίλερ της απαγωγής

Πρόκειται για μια υπόθεση που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σαν επτασφράγιστο μυστικό, καθώς ο εφοπλιστής φρόντισε να βγάλει ανάλογη εισαγγελική απόφαση, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα κάτι να πάει στραβά.  

Η απαγωγή έγινε το πρωί της περασμένης Παρασκευής από το Παλαιό Φάληρο, την ώρα που πήγαινε με τον Αιγύπτιο οδηγό της στη Βουλιαγμένη για το καθημερινό της μπάνιο. Οι δράστες ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε η σύντροφος του Άρη Θεοδωρίδη, και με την απειλή όπλων ανάγκασαν την ίδια και τον οδηγό να κατέβουν. Αμέσως τους φόρεσαν κουκούλες, τους ανάγκασαν να μπουν στο ίδιο όχημα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που βρισκόταν σε εξέλιξη το θρίλερ, οι δράστες επικοινώνησαν τρεις ή τέσσερις φορές με τον εφοπλιστή. Στην άλλη άκρη της γραμμής, ο άγνωστος μιλούσε σε σπαστά Ελληνικά. Αρχικά, ζήτησε 5 εκατομμύρια ευρώ για να αφήσει ελεύθερους τους δύο ομήρους. Σταδιακά, όμως, και μετά από συνεχείς διαπραγματεύσεις, το ποσό περιορίστηκε στο 1,8 εκατομμύριο ευρώ.

Την ίδια ημέρα, και σε ένδειξη καλής θέλησης, οι δράστες απελευθέρωσαν τον οδηγό και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο σε σημείο που είχε προσυμφωνηθεί.

Η διαδρομή, σε σημείο της οποίας απήχθη η σύντροφος του εφοπλιστή Άρη Θεοδωρίδη

Το βράδυ της Τετάρτης, και μετά από πρόβες που είχαν προηγηθεί, ο εφοπλιστής και ο οικονομικός διευθυντής των εταιρειών του παρέδωσαν τα λύτρα, σε προκαθορισμένο ραντεβού στο Σχιστό, και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωση της 73χρονης.

Οι απαγωγείς τήρησαν κατά γράμμα τα όσα υποσχέθηκαν στον Άρη Θεοδωρίδη. Μετά από οκτώ ημέρες αγωνίας, άφησαν ελεύθερη την σύντροφό του, η οποία επέστρεψε σώα και αβλαβής στο σπίτι της.  

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην απαγωγή μετείχαν τουλάχιστον 4 άτομα, ενώ οι απαγωγείς ήταν πρόθυμοι να συμβιβαστούν με τον εφοπλιστή προκειμένου να πάρουν πιο γρήγορα όσα χρήματα μπορούσαν.

Ο Άρης Θεοδωρίδης είναι από τους πιο γνωστούς και παλαιούς εφοπλιστές της χώρας. Η εταιρεία του, με έδρα τον Πειραιά, διαθέτει φορτηγά-πλοία. Άρχισε την καριέρα του δίπλα στον Σταύρο Νιάρχο και 25 χρόνια αργότερα ίδρυσε την δική του εταιρεία.

(Πρώτη καταχώρηση: 25 Ιουνίου 2009, 23:50)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης