Την οδύνη τους εκφράζουν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων για τον συνάδελφό τους που παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στη Λ. Κατεχάκη κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, συγκεκριμένα είχε σπέσει στο σημείο για ένα επιληφθεί ενός άλλου τροχαίου.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε χθες βράδυ τον τραγικό θάνατο του μέλους μας Αρχιφύλακα Δ.Λ., όταν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στη Λ. Κατεχάκη.  

Ο Λουκάς που υπηρετούσε για δύο δεκαετίες (όλη του την υπηρεσιακή του ζωή) στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών και στο Τ.Ο.Τ.Α. (Τμήμα Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων), επί σειρά ετών επέδειξε άρτιο επαγγελματισμό και τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι είχε αφιερώσει τη ζωή του στην πρόληψη κατά των τροχαίων ατυχημάτων, προκειμένου να υπάρχει σωστή οδηγική συμπεριφορά με μεγαλύτερη ασφάλεια στα οδικά δίκτυα.

Οι απώλειες αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος, όχι, δεν είναι παράπλευρες απώλειες. Γι’ αυτό τα τραγικά αυτά περιστατικά οφείλουμε επιτέλους να τα αναδείξουμε στις σωστές τους διαστάσεις, ώστε αναλύοντας τα αίτιά τους και λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης, να τα αποτρέψουμε μελλοντικά, σώζοντας συναδέλφους μας. Η θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος και η θεσμική θωράκιση του αστυνομικού, ο οποίος καθημερινά δίνει την ψυχή του και τη ζωή του για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, είναι το ελάχιστο που η Πολιτεία οφείλει άμεσα να νομοθετήσει.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου μας, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλα τα επίπεδα, με την ελπίδα να είναι το τελευταίο θύμα στο βωμό του καθήκοντος».

 

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων:

«Ως πότε;

Μόλις χθες, ανακοινώναμε ότι συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ασφαλούς ζωής του αστυνομικού προσωπικού, σήμερα και πριν στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης αυτής, επανερχόμαστε για να θρηνήσουμε, μόνο εμείς και η οικογένειά του, την απώλεια ενός ακόμα συναδέλφου μας. Του 43χρονου που τραυματίστηκε βαρύτατα από διερχόμενο όχημα εν ώρα υπηρεσίας και λίγο μετά εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Όχι, δεν χρειαζόμαστε άλλα «κροκοδείλια δάκρυα», ούτε τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου και όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων που κυβέρνησαν και γνωρίζουν το πρόβλημα. Διότι απλά, μας κοροϊδεύουν όλοι εν χορώ. Τα έχουμε εδώ και χρόνια ενημερώσει. Τα έχουμε προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα της εργασίας που διατρέχει όλους τους αστυνομικούς, αλλά εισπράτταμε «κατανόηση» και «αγάπες»…

Την επικινδυνότητα του επαγγέλματος όμως δυσκολεύτηκαν να την νομοθετήσουν και ιδού το αποτέλεσμα. Δεκάδες οι νεκροί εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικοί, κάθε χρόνο, από τις επαγγελματικές ασθένειες και τους εγγενείς υπηρεσιακούς κινδύνους. Θα έπρεπε να ντρέπονται πλέον όσοι βάζουν στο στόμα τους τον Αστυνομικό και ζητούν με περίσσιο θράσος να δέχεται αδιαμαρτύρητα ό,τι κακό, ψυχρό κι ανάποδο αντιμετωπίζει κατά την υπηρεσία του.

Όχι, δεν αξίζει στην Ελληνική Αστυνομία τέτοια μεταχείριση, δεν αξίζει στην ελληνική κοινωνία μια τέτοια αδιαφορία για την αστυνομία της.

Ως Ομοσπονδία, εκτός από την αυτονόητη έκφραση συλλυπητηρίων και τη συμπαράσταση στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας, επισημαίνουμε για άλλη μια φορά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη συνέχιση του αγώνα μας ώστε εντός του 2023 να εφαρμοστούν επιτέλους οι αναγκαίες πολιτικές, προκειμένου κάθε Ελληνίδα και Έλληνας Αστυνομικός να επιτελούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα αυτό που επέλεξαν. Να υπηρετούν την Πατρίδα και το Λαό μας με πίστη και αφοσίωση, θωρακισμένοι επαρκώς και όχι ως αναλώσιμες υπάρξεις.

Εν κατακλείδι, δεν σέβεστε τη ζωή του Αστυνομικού…»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης