Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε τελεσίδικα, η 30χρονη γυναίκα που πριν από τέσσερα χρόνια στο Κορωπί, σκότωσε,  την 35χρονη αντίζηλό της, με την οποία διατηρούσε παράλληλη ερωτική σχέση ο πρώην σύζυγός της και είχαν αποκτήσει μαζί και δύο παιδιά.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο  της Αθήνας, ομόφωνα, έκρινε ένοχη την κατηγορουμένη,  όπως και πρωτοδίκως, για ανθρωποκτονία πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς να της μειώσει ούτε κατά μία ημέρα την πρωτόδικη ποινή των ισοβίων που της είχε επιβληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά την προσπάθεια των συνηγόρων της, να της αναγνωριστούν τα  ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη που θα μπορούσαν να «σπάσουν» τα ισόβια που της είχαν επιβληθεί και από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αυτό δεν κατέστη εφικτό. Το δικαστήριο και πάλι ομόφωνα αποφάσισε να μην της χορηγήσει κανένα ελαφρυντικό για τη δολοφονία που διέπραξε, μπροστά στα μάτια των παιδιών της.

Για πρώτη φορά όμως, αντιμέτωπος με τις δικές του ευθύνες θα βρεθεί και το «μήλον της έριδος» για τις δύο γυναίκες. Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, διέταξε την διαβίβαση αντιγράφων της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο σύντροφος της κατηγορουμένης και πρώην σύζυγος του θύματος, έχει διαπράξει το αδίκημα της συνέργειας δια παραλείψεως στην πράξη της 30χρόνης.

Η εισαγγελέας  επικαλέστηκε κυρίως το γεγονός ότι  ο άνδρας παρότι γνώριζε για την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης όχι μόνο δεν φρόντισε να την αποτρέψει αλλά με τις ενέργειες του την ενίσχυσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόλυτα βέβαιη  και για την ανθρωποκτόνο πρόθεση της 30χρονης κατηγορουμένης, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση,  ήταν η εισαγγελέας η οποία στήριξε την καταδικαστική πρόταση   στα «αλλεπάλληλα χτυπήματα που της επέφερε, τα  επεισόδια μεταξύ των δυο γυναικών, τις απειλές σε βάρος της αλλά και από μίσθωση αυτοκινήτου και το μαχαίρι που αγόρασε». Όπως τόνισε η εισαγγελική λειτουργός «το μαχαίρι που έπληξε το θύμα  και η συμπεριφορά  που έδειξε την προηγούμενη και εκείνη την ημέρα δείχνει ότι υπήρξε σχεδιασμός και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν το σκέφτηκε. Αν είχε λάβει τέτοια επιθετική τάση από το θύμα, τότε το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να προστατεύσει το παιδί της. Δεν συντρέχει ο παράγοντας της τέλεσης του εγκλήματος εν βρασμώ ψυχικής ορμής».

Στην απολογία της η κατηγορουμένη, ζήτησε συγνώμη για την πράξη της υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων:   «Μου άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού , με έβριζε, μου τράβηξε το παιδί, ήταν στη θέση του συνοδηγού, βγήκα κι εγώ και της τράβηξα το παιδί να το πάρω. Ούρλιαζε ο γιος μου. Άρπαξα το παιδί, το έβαλα μέσα. Μετά δε θυμάμαι πως πήρα το μαχαίρι και πως τη  μαχαίρωσα. Δε θυμάμαι πόσες φορές τη χτύπησα. Μου είπε εμένα θα με σκοτώσεις; Πήγε να πάρει το μαχαίρι. Μετά δεν θυμάμαι, θυμάμαι το μπαμπά μου στο αστυνομικό Τμήμα». Όταν δε η κατηγορούμενη κλήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες δεν το έκανε λέγοντας πως τα δύο τελευταία χρόνια έχει στραφεί στο Θεό και δεν θέλει να αμαρτήσει. Η κατηγορούμενη ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά της άτυχης γυναίκας, που άθελα τους έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας, αλλά και από το δικαστήριο διεκδικώντας μια δεύτερη ευκαιρία. «Ήρθα εδώ να ζητήσω συγνώμη προς όλους, και τα παιδιά της συγχωρεμένης και τα δικά μου παιδιά. Τα τελευταία χρόνια από τότε που έφυγαν τα παιδιά μου έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές μέσα στη φυλακή. Είμαι πολύ πιο συνειδητοποιημένη πλέον» είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης