Στην περιοχή Ελάτη Ιωαννίνων εντοπίστηκαν συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα συντρίμμια βρήκαν κυνηγοί που κινούνταν στην περιοχή Δίκορφο Ζαγορίου, μόλις 7 χλμ. από τα Ιωάννινα. Στο σημείο πηγαίνει ομάδα της ΕΜΑΚ.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος αναχώρησε στις 31 Ιανουαρίου από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα. Το στίγμα του χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης, κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από την πόλη των Ιωαννίνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιοχή που χάθηκε επιχειρούσαν από το πρωί 45 πυροσβέστες και 20 οχήματα ως κάτωθι:

– 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα από την ΠΕΠΥΔ Ιωαννίνων καθώς και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες: 1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου,

– 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Δύο πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Παράλληλα κινητοποιήθηκαν:

– ένα E/Π Super Puma, ένα E/Π Sikorsky (S-55), ένα Α/Φ C-130 και ένα Α/Φ CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας,

– δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ε.Σ.,

– ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ.

– το ΕΚΑΒ και

– εθελοντές.

Ποιος είναι ο Ιρακινός εκπαιδευόμενος πιλότος που επέβαινε στο αεροσκάφος

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο νεαρός εκπαιδευόμενος πιλότος που επέβαινε στο αεροπλάνο της Egnatia Aviation ονομάζεται Αμάρ Ιμπραχίμ.

Πρόκειται για έναν από τους 100 περίπου εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση χωρίς συνεπιβάτη στις 28 Ιουλίου του 2020.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης