Σημαντικά ευρήματα φέρεται να έκρυβε το κινητό τηλέφωνο της 35χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας.

Από την εφαρμογή γεωεντοπισμού που βρέθηκε στο κινητό της οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν πως η κατηγορούμενη είχε τοποθετήσει GPS στο αυτοκίνητο της Ιωάννας προκειμένου να ελέγχει που βρίσκεται ανα πάσα στιγμή. Παρότι όμως έκαναν φύλλο και φτερό το αυτοκίνητό της σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρέθηκε μέχρι στιγμής ίχνος από το GPS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης στο κινητό της έχουν σύμφωνα με πληροφορίες, καταχωρηθεί με ημερομηνία 22 Ιουνίου 2019 εικόνες από την είσοδο της πολυκατοικίας που μένει η Ιωάννα. Ενώ σε άλλη φωτογραφία, με ημερομηνία 25 Ιουνίου 2019, απεικονίζεται χάρτης με συντεταγμένες από την περιοχή της Καλλιθέας σε πολύ κοντινό σημείο από τον τόπο εργασίας της Ιωάννας.

Μια ακόμη φωτογραφία από το κινητό της δείχνει τις επιλογές εταιριών ταξί και ραδιοταξί την οποία και χρησιμοποίησε για να κλείσει το επίμαχο ραντεβού για την Καλλιθέα.

Επίσης στο κινητό της τηλέφωνο έχουν βρεθεί καταχωρημένες φωτογραφίες με ημερομηνία 8 Μαΐου 2020 από κατάστημα στο Περιστέρι που πουλά περούκες και με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2019 φωτογραφίες με οδηγίες για το πού βρίσκεται κατάστημα που πουλά πομπούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιδιόχειρο σημείωμα και η χαρτομαντεία

Όσον αφορά το σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι της εικάζεται ότι μπορεί να πρόκειται για πληροφορίες από χαρτομαντεία τις οποίες είχε σημειώσει στο χαρτί η κατηγορούμενη. Αυτές, δεν βγάζουν σαφές νόημα, περισσότερο μοιάζουν με ακατάληπτες σκέψεις και φράσεις, ενώ το «ΧΑΛ» που βρέθηκε σημειωμένο εικάζεται ότι μπορεί να συνδέεται με τράπουλα χαρτομαντείας γνωστή με αυτά τα ίδια αρχικά, «ΧΑΛ».

«Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη, μια ξανθιά φίλη μου. Θα μάθω αν θα χωρίσει. Πρέπει να προσέξω και μια μελαχρινή από τη δουλειά μου» γράφει μεταξύ άλλων στο σημείωμά της 1ης Μαρτίου 2019. «Θα με απασχολήσουν τα συναισθηματικά μου, λίγο τα επαγγελματικά μου και κάποια ερωτήματα για τον… (αναφέρει το όνομα του 40χρονου φίλου της). Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη και μια ξανθιά φίλη μου», αναφέρει ενώ σε άλλο σημείο του σημειώματος, γράφει η 35χρονη: «Είμαι αστράκι και εγωίστρια ή θα αγχωθώ για το μέλλον. Με έχει αγχώσει μια γυναίκα υποσυνείδητα. Βρισκόμαστε και απομακρυνόμαστε». Στη συνέχεια, με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 2019, η φερόμενη ως δράστιδα σημειώνει: «Εγώ σκέφτομαι τι σκέφτεται και κάνει την τρίχα… τριχιά… Θα μάθω ότι υπάρχει άλλη για αυτόν ή θα μάθω για κάτι ευχάριστο; Θα τσακωθώ με ανοιχτόχρωμη. Κάποια γυναίκα από το παρελθόν θα του ζητήσει…». Τέλος, η 35χρονη, στο ίδιο σημείωμα, αναρωτιέται εάν ταιριάζει ωροσκοπικά με τον 40χρονο φίλο της.

«Με τη συνέπεια επαγγελματία» λένε αστυνομικές πηγές

Στο μεταξύ αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι προετοίμαζε την επίθεση με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό:

«Η προετοιμασία της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη, για περίπου ένα χρόνο, αγγίζει τα όρια του επαγγελματία. Πιστεύουμε, ότι η δράστιδα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα προετοίμαζε την επίθεση σε βάρος της νεαρής γυναίκας με μεθοδικότητα και ηρεμία, ενώ είχε εμμονή μαζί της, όπως φαίνεται από όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας», τονίζουν στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές.

Όσον αφορά την φράση που βρέθηκε στο σημείωμά της ότι «Πρέπει να προσέξω και μια μελαχρινή από την δουλειά μου» η Αστυνομία, εκτιμά ότι η φερόμενη ως δράστιδα ίσως είχε εμμονή και με μια ακόμη γυναίκα.

Προφυλακιστέα η κατηγορούμενη

Να σημειωθεί ότι η κατηγορούμενη κρίθηκε προφυλακιστέα για την επίθεση με το βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας στις 20 Μαΐου, έξω από τον χώρο εργασίας της.

Η κατηγορούμενη έμεινε μόλις λίγα λεπτά στο ανακριτικό γραφείο, καθώς έκανε χρήση του δικονομικού δικαιώματος της σιωπής, επιφυλασσόμενη να απαντήσει για όσα κατηγορείται στο προσεχές διάστημα. Άλλωστε, η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που της αποδίδεται εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας του καυστικού οξέος που έριξε στην Ιωάννα δικαιολογεί την προφυλάκιση.

«Η εντολέας μου λόγω της σωματικής και ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί. Έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής και ζήτησε να απολογηθεί σε επόμενο χρόνο. Επιπλέον υπήρξαν νέα στοιχεία τα οποία θέλαμε να μελετήσουμε και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε» ήταν η δήλωση του Σάκη Κεχαγιόγλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης