Επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία τράπεζας επί της λεωφόρου Αθηνών πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», με αφορμή την είδηση πλειστηριασμού κατοικίας και την έξωση των μέχρι πρότινος ιδιοκτητών οικίας στα Πετράλωνα.

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της συλλογικότητας που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με τους πλειστηριασμούς. Η μάχη εναντίων όσων επωφελούνται, επιδιώκουν και πραγματοποιούν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Και όσο το κράτος και το κεφάλαιο κινούνται προς την κατάργηση της προστασίας των εστιών των φτωχών, εμείς συνεχίζουμε να προσπαθούμε να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους.

»Τώρα όμως φτάνουμε στην κορύφωση του “δράματος”. Οι τράπεζες δεν μπορούν πλέον να περιμένουν άλλο. Ο νόμος Κατσέλη έφαγε τα ψωμιά του, ήρθε η ώρα να δούμε και στην Ελλάδα σκηνές αθλιότητας σαν της Ισπανίας με τον στρατό του κράτους να πετάει οικογένειες στον δρόμο.

»Σήμερα μάλιστα είδαμε τέτοιες εικόνες στα Πετράλωνα όπου αστυνομικές δυνάμεις έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος και πέταξαν έξω δύο ηλικιωμένους συλλαμβάνοντας μάλιστα και γείτονες που διαμαρτυρήθηκαν. Ο κύβος ερρίφθη. Τα μισόλογα τελείωσαν, μπήκαμε στην τελική ευθεία του αίσχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Η Νέα Δημοκρατία και ο Σύριζα, παρά τις έντονες προσπάθειές τους να αποδείξουν το πολιτικό χάσμα μεταξύ τους, εξυπηρετούν εξίσου αποτελεσματικά τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Η εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι απλώς η συνέχεια της προετοιμασίας και της εισαγωγής τους από την κυβέρνηση του Σύριζα. Ας μην παριστάνει κανείς τον αθώο.

»Οι πλειστηριασμοί μπορεί να διακόπηκαν προσωρινά κατά την περίοδο της καραντίνας αλλά μετά την επαναφορά στους “ομαλούς ρυθμούς ζωής” τα ψέματα τελείωσαν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, από το Σεπτέμβριο οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα μαζικοποιηθούν.

»Πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω, πρέπει να οξύνουμε τα μέσα πάλης. Το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς έχει υπάρξει πολύμορφο, μαζικό και οργανωμένο. Κι όμως, έχουμε κάνει τον εχθρό απλώς να πάψει προσωρινά την επίθεση και να οπισθοχωρήσει λίγα βήματα. Από εδώ και πέρα θα μετρήσει το αποτέλεσμα. Ή θα τους αναγκάσουμε σε αναδίπλωση ή που θα βλέπουμε κάθε μέρα θεάματα σαν το σημερινό στα Πετράλωνα.

»Να κόψουμε τα πόδια στα κάθε λογής κοράκια που θέλουν να τραφούν από το πτώμα της κοινωνικής βάσης. Είναι η ώρα για πράξεις, τα πάντα πλέον έχουν ειπωθεί. Το μέλλον δεν θα μας χαρίσει καμιά δικαιολογία αν κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια βλέποντας τους ανθρώπους της τάξης μας να χάνουν τη στέγη τους για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ στις τράπεζες.

»Ξεκινάμε πάλι στοχοποιώντας την Εθνική που πρωτοστατεί στους πλειστηριασμούς (χωρίς φυσικά να υπολείπονται και οι άλλες σε μερίδιο ευθύνης). Η τράπεζα αυτή θησαυρίζει από τους πλειστηριασμούς και δεν το κρύβει. Έχει φτιάξει μια υπερσύγχρονη πλατφόρμα, την “realestateonline” η οποία δεν ενημερώνει απλά για το νομικό καθεστώς των ακινήτων που πλειστηριάζονται, αλλά δίνει αναλυτικές πληροφορίες και φωτογραφίες των ακινήτων παρακάμπτοντας τις δυσλειτουργίες που υπήρχαν σε παλαιότερες αντίστοιχες πλατφόρμες. Οι ζωές ατόμων και οικογενειών βγαίνουν στο παζάρι, τα κοράκια συγκεντρώνονται.

»Η ώρα της τελικής αναμέτρησης για αυτό το θέμα έφτασε. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες των λόγων και των υποσχέσεών του. Από την μεριά μας δηλώνουμε την πρόθεσή μας να το τραβήξουμε όσο χρειαστεί. Είναι καθήκον, είναι επιλογή και είναι τιμή μας να σταθούμε μαχητικά στο πλευρό των ανθρώπων της τάξης μας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Καμιά ειρήνη με τους εχθρούς της κοινωνικής βάσης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης