Αποστολή Έβρος Βίντεο – Φωτό: Νίκος Χριστοφάκης

Χρήση χημικών από πλευράς αστυνομικών έγινε αργά το απόγευμα ως απάντηση στον πετροπόλεμο που δέχονται από πλευράς των συγκεντρωμένων προσφύγων και μεταναστών στο τελωνείο των Καστανέων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί, και στο σημείο έχει σπεύσει ασθενοφόρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τις πρώτες βοήθειες, είναι καλά στην υγεία του και παρά τον τραυματισμό του, ζήτησε σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Στον χώρο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός. Οι πρόσφυγες – μετανάστες επιτίθενται εκσφενδονίζοντας πέτρες και ξύλα κατά των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούν να τους απωθήσουν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα του στρατού και της αστυνομίας έχουν υποστεί φθορές από τον πετροπόλεμο. Στην επιχείρηση αναχαίτισης οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και όχημα ρίψης νερού.

Δείτε καρέ – καρέ όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στα σύνορα με το φακό του zougla.gr:

 

 

 

Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν δελτίο καιρού για… ασφαλή διέλευση

Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προβοκάτσιες, αφού βλέπουν ότι οι ελληνικές δυνάμεις αποτρέπουν επιτυχώς τη μαζική διέλευση των μεταναστών από τον Έβρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι μετανάστες που βρίσκονται τώρα στην Αδριανούπολη, ειδοποιούνται να μεταβούν προς τα παράλια της Τουρκίας, και συγκεκριμένα στο Άιβατσικ, δίπλα από το Αϊβαλί, απέναντι από τις ακτές της Μυτιλήνης.

Μάλιστα, τα ΜΜΕ της χώρας πλέον… μεταδίδουν και δελτία καιρού ειδικά για τους μετανάστες, εστιάζοντας στις καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο! 

Συγκεκριμένα τους εφιστούν την προσοχή για την προσεχή Τετάρτη, όπου αναμένεται κακοκαιρία…

Μετανάστες αποβιβάζονται στις ακτές της Μυτιλήνης – Ένταση με τους κατοίκους

Κάτοικοι της Μυτιλήνης έχουν αποκλείσει αυτή τη στιγμή το λιμάνι της Θερμής μη επιτρέποντας την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών που οδηγήθηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος εκεί. Στη βάρκα επιβαίνουν περίπου 50 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ενώ έχουν προπηλακιστεί και δημοσιογράφοι και φωτογράφοι διεθνών μέσων ενημέρωσης. Επίσης προπηλακίστηκε η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” η οποία αποπειράθηκε να παρέμβει.

Δείτε το βίντεο:

 

Ξυλοκόπησαν μέλη ΜΚΟ στη Λέσβο

Βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό μελών ΜΚΟ στο λιμάνι της Θέρμης. Ομάδα ατόμων  τους χτυπούν άγρια και πετούν τις κάμερές τους στη θάλασσα, την ώρα που στην απέναντι πλευρά του λιμανιού πολίτες εμπόδιζαν μετανάστες να αποβιβαστούν από βάρκα.

 

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Επίσης προπηλακίστηκε η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” η οποία αποπειράθηκε να παρέμβει.

 

 

 

Πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα συγκεντρώνονται στα σύνορα

Άρχισαν να φτάνουν στις Καστανιές Έβρου πολίτες από τη Θράκη, αλλά και από την Μακεδονία, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους για το κλείσιμο των συνόρων.

Οι διαδηλωτές, ζητούν να μην μπουν μετανάστες στη χώρα.

Μέσα στην επόμενη ώρα αναμένεται να φτάσουν στον τελωνειακό σταθμό και άλλοι πολίτες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μαζική συγκέντρωση.

 

 

 

Αλεξανδρούπολη: Μπλόκο στην είσοδο μεταναστών και από αγρότες

Υπέρ του κλεισίματος των συνόρων τάσσεται ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης για την αποτροπή εισόδου των παράνομων μεταναστών από το τελωνείο Καστανεών.

Με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι όλα τα μέλη του είναι έτοιμα να συνδράμουν τα μέγιστα από τους το ζητήσει ο Ελληνικό Κράτος.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, γράφοντας στο Twitter ότι τα  μέλη του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης τέθηκαν στη διάθεση της κυβέρνησης για τον ‘Εβρο. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης