Επιστολή του Πλοιάρχου Χαράλαμπου Λιβαδά στον Άρειο Πάγο για το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021, 15:07
Επιστολή του Πλοιάρχου Χαράλαμπου Λιβαδά στον Άρειο Πάγο για το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ»

Ο Πλοίαρχος Χαράλαμπος Λιβαδάς απέστειλε επιστολή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ». Σημειώνεται ότι ο Πλοίαρχος είναι μάρτυρας στη συγκεκριμένη δυσώδη υπόθεση, που είχε ως αποτέλεσμα τη ρύπανση όλου του Σαρωνικού.

Ακολουθεί η επιστολή αυτούσια.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πλοίαρχου Α’ τάξεως Λιβαδά Μπάμπη                                  Σαρωνίδα  15-10-2021

Οδός  Αρμονίας 39  Σαρωνίδα Αττικής. Τ.Κ. 19013

e – mail: livadasmpampis@yahoo.gr

 Tei. 697 044 2650

ΠΡΟΣ  ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ  ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

k. Πλιώτα Βασίλειο

 Κοινοποίηση 1η:  Προς την Πρόεδρο της Ελληνικής δημοκρατίας                                     

 κα.  Κατερίνα Σακελαροπούλου 

 Κοινοποίηση 2η: κ.  Υπουργό Δικαιοσύνης.

 Κοινοποίηση 3η:  Προς zougla.gr

Αξιότιμε κ. Πλιώτα εισαγγελέα του ‘’Αρείου Πάγου’’, είμαι ο πλοίαρχος Α’ τάξεως Λιβαδάς Μπάμπης, όπως κι εσείς κ. εισαγγελέα, είστε ο πλοίαρχος του πλοίου ‘’Εισαγγελία του ‘’Αρείου Πάγου’’, τίτλος, ο οποίος δίνει απεριόριστη δύναμη και ισχύ σε οποιονδήποτε υπηρετεί αυτό το ιερό σχήμα,  με ότι αυτό συνεπάγεται. Πλοίαρχος μεταξύ άλλων σημαίνει η διακυβέρνηση του πλοίου κατά τρόπο ασφαλή για το πλοίο, καθώς και για την ζωή των επιβαινόντων σε αυτό μελών του πληρώματος κατά την διάρκεια του πλου. Η τελευταία αυτή ευθύνη αποκτά ιδιαίτερη σημασία εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα μέλη του πληρώματος έχουν εναποθέσει την ασφάλεια της ζωής τους στις ικανότητες και την ηθική υπόσταση του Πλοιάρχου, ή, αντίστοιχα  του εισαγγελέα του ‘’Αρείου Πάγου’’, ήτοι, το σύνολο των πολιτών έχει εναποθέσει την ασφάλεια της ζωής του, στην δική σας ικανότητα και  ηθική υπόσταση κ. Πλιώτα εισαγγελέα του ‘’Αρείου Πάγου’’.

Κύριε εισαγγελέα αμέσως πιο κάτω παραθέτω το πρόσφατο ποινικό μου μητρώο, από όπου προκύπτει ότι, μέχρι και την στιγμή που εκδόθηκε 13-05-2021 έχω ζήσει έντιμη και υπερήφανη ζωή, χωρίς μιζέρια και μικροψυχία!

 

 Βάσει των ανωτέρω κ. εισαγγελέα, όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουμε εναποθέσει όλες μας τις ελπίδες σ’ εσάς, ο οποίος εκλεχτήκατε γι αυτήν την πολύ δύσκολη και καυτή θέση, ως  δημόσιος κατήγορος, ο οποίος ορκίστηκε να προστατεύει τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον από κάθε παράνομη και  κακόβουλη ενέργεια, από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται και όσο ψηλά κι αν αυτός βρίσκετε. Κι όμως κ. Πλιώτα η εισαγγελία του Α.Π αδυνατεί, υπολειτουργεί και κωφεύει, στο να προασπίσει αυτά για τα οποία είναι καθ’ ύλη αρμόδια να προστατεύσει.  

Κύριε εισαγγελέα του ‘’Αρείου Πάγου’’ υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι και τεράστια ερωτηματικά τα οποία ζητούν απαντήσεις από εσάς τον ίδιο, τις οποίες θα έπρεπε να τις είχατε δώσει προ πολλού από μόνος σας προς τους πολίτες, οι οποίοι αδημονούν να μάθουν ποιοι και γιατί κατέστρεψαν οικολογικά την «Riviera» της Αττικής, τον ‘’Σαρωνικό κόλπο’’ και όχι μόνον δεν το πράξατε, αλλά εξακολουθεί να υποβόσκει σκότος και ασάφεια για την πρόοδο της ανάκρισης και κατά συνέπεια κάποιο δελτίο τύπου της εισαγγελίας του Α.Π προς τα ΜΜΕ, προκειμένου να μάθει ο πολίτης τα ελάχιστα που δικαιούται να μάθει, όπως ακριβώς συνέβαινε και πριν την ανάληψη της ηγεσίας της εισαγγελίας από εσάς και εξακολουθεί έως και σήμερα να καλύπτει την ιστορία αυτή ένα βαρύ πέπλο μυστικοπάθειας - απόκρυψης και συγκάλυψης της υπόθεσης αυτής, ήτοι, της καταστροφής του Σαρωνικού κόλπου, όσον αφορά την εξέλιξή της ανάκρισης, πράγμα, που ενοχλεί ολόκληρη την κοινωνία και πιο πολύ εμένα, εξ ου και η καταγγελία μου αυτή  την οποία σας αποστέλλω, δεδομένου ότι είμαι ο μοναδικός Έλληνας πολίτης ο οποίος ως πλοίαρχος Α τάξεως καταμήνυσα όλους αυτούς οι οποίοι προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα χρήματα από αυτά που είχαν, κατέστρεψαν οικολογικά τον Σαρωνικό κόλπο, ιδιαίτερα σε μια εποχή που, οι πολλοί καθ’ ύλη αρμόδιοι υποκρίνονται ότι, ενδιαφέρονται για το περιβαλλοντολογικό θέμα και για τα όσα παράξενα φαινόμενα και  καιρικές αλλαγές συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό!

Κύριε εισαγγελέα υπό την ιδιότητα μου ως μοναδικός μάρτυρας υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος στην υπόθεση αυτή, σας ερωτώ ευθέως, ποιος είναι ο λόγος για τον οποίον άλλαξαν  (3-4) ανακριτές μέχρι σήμερα στην υπόθεση αυτή, της εκ δόλου βύθισης του πλοίου ‘’Αγία Ζώνη ΙΙ’’; Δεν μπορεί να μην γνωρίζεται, δεδομένου ότι ένας ανακριτής θα μπορούσε περιστασιακά να αντικατασταθεί λόγω υγείας, ένας δεύτερος ανακριτής, θα μπορούσε να αντικατασταθεί λόγω ατυχήματος, δεν είναι όμως σύνηθες φαινόμενο να αντικαθίστανται 3-4 ανακριτές για την συγκεκριμένη υπόθεση και εσείς να σιωπάτε, δεδομένου ότι, οι πολίτες δεν γνωρίζουν ποιοι έχουν επιβάλει αυτήν την «ομερτά», οι οποίοι έχουν την δύναμη να σας υποκαθιστούν και ταυτόχρονα να αντικαθιστούν – αλλάζουν τους ανακριτές σαν πουκάμισα και δεν δίνουν καμιά εξήγηση στους πολίτες αυτής της χώρας, εκτός κ. Εισαγγελέα αν οι ενέργειες αυτές προέρχονται από εσάς τον ίδιο, προκειμένου να διασφαλίσετε την σωστή και νόμιμη διεξαγωγή της ανάκρισης. Τότε όμως κ. Εισαγγελέα θα οφείλατε να εκδώσετε δελτίο τύπου και λακωνικά να αιτιολογήσετε μεν, τις αλλαγές αυτές, προκειμένου οι πολίτες να εφησυχάσουν και αφ εταίρου δε, να τιμωρήσετε παραδειγματικά τους παραβάτες ανακριτές, οι οποίοι με τις ενέργειές τους ξέφυγαν της νόμιμης διαδικασίας αν φυσικά υπήρξαν τέτοια φαινόμενα. Ενώ εσείς κ. εισαγγελέα σιωπήσατε και σιωπάτε!   

Κύριε εισαγγελέα, ως μάρτυρας υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος, είμαι ο μοναδικός Έλληνας πολίτης ο οποίος χωρίς κουκούλα και χωρίς να έχω ίδιον  όφελος, παρά μόνον απειλές και κίνδυνο για την ζωή μου, δεδομένου ότι, την μήνυση  αυτή δεν την έκανε αυτεπάγγελτα κάποιος υφιστάμενος σας εισαγγελέας του Πειραιά, αλλά την έκανα εγώ και στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρω ότι, ο τέως εισαγγελέας εφετών Πειραιά και νυν αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου (Μπρακουμάτσος Παναγιώτης) διευκόλυνε - συγκάλυψε και συγκαλύπτει ακόμη την υπόθεση αυτή, από οποιοδήποτε μετερίζι κι αν  βρίσκεται. Αμέσως πιο κάτω παραθέτω αποσπάσματα της καταγγελίας μου προς την τότε εισαγγελέα του Α.Π κ. Δημητρίου Ξένη την οποία εγκαλώ για όλα όσα αναφέρονται στην παρούσα, δεδομένου ότι την θεωρώ γενεσιουργό αιτία της όλης κατάστασης αυτής, με υπαρχηγό της, την νυν αντιεισαγγελέα του Α.Π. κ. Θεοδώρου Βασιλική.  Παραθέτω φωτογραφικό απόσπασμα.

Φωτογραφικό απόσπασμα της σελ. 12 της ανωτέρω καταγγελίας μου προς τον Α.Π.

Όλα όσα αναφέρονται αμέσως πιο πάνω σχετικά με τις συμπεριφορές του τότε εφέτη εισαγγελέα κ. Μπρακουμάτσου Παναγιώτη, τα βλέπω ανάγλυφα να συμβαίνουν και σήμερα, όσον αφορά την εξέλιξη της ανάκρισης για την καταστροφή του Σαρωνικού κόλπου από τα ίδια άτομα και με πρωταγωνιστή πάλι τον κύριο Μπρακουμάτσο Παναγιώτη, μόνον που τότε, ο κ. Μπρακοyμάτσος συγκάλυψε άλλον εφοπλιστή.. Επρόκειτο για τον Ελληνοαιγύπτιο εφοπλιστή Σταύρο Σταυρινίδη, ο οποίος είχε προξενήσει δολιοφθορά στο πλοίο του ‘’Ταξιδευτής’’ προκειμένου να το βυθίσει με σκοπό να εισπράξει την ασφάλεια του πλοίου αδιαφορώντας για τα 27 μέλη του πληρώματος που επέβαιναν του πλοίου. Παραθέτω την κλήση από τον 5ο Ανακριτή Πειραιά.

Δεν έχω καμία αμφιβολία κ Πλιώτα εισαγγελέα του ‘’Αρείου Πάγου’’ για την εντιμότητά σας, στον αντίποδα όμως είμαι βέβαιος ότι, κάποιοι υφιστάμενοι σας αντιεισαγγελείς παρεμβαίνουν και πολλές φορές ενεργούν εν αγνοία σας και γι αυτό παρατηρούνται και οι τόσες ατυχείς και ανεξήγητες ενέργειες οι οποίες δεν μπορούν να αιτιολογηθούν χάριν της μυστικότητας της υπόθεσης, επί  (5)  ολόκληρα χρόνια λες και είμαστε ιθαγενείς.       

Αξιότιμε κ. εισαγγελέα του (Α.Π) θα κάνω μια μικρή εισαγωγή πριν σας αποκαλύψω εγκληματικές ενέργειες και συμπεριφορές εκ μέρους συγκεκριμένων νυν υφισταμένων σας αντιεισαγγελέων του (Α.Π) οι οποίοι, ως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, διαφεντεύουν τον Άρειο Πάγο’’ ελπίζω εν αγνοία σας,  με αιτιολογικό «Εντολή άνωθεν»!  Επιβάλλεται λοιπόν να ξεκαθαρίσει το τοπίο!

Σας γνωρίζω ότι, η νυν αντιεισαγγελέας το Α.Π κ. Θεοδώρου Βασιλική και ο τότε εισαγγελέας εφετών Πειραιά Μπρακουμάτσος Παναγιώτης και νυν αντιεισαγγελέας του Α.Π, προβιβασθείς από την τέως εισαγγελέα του Α. Π κ. Ξένη Δημητρίου σε συνεργασία με την νυν αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Θεοδώρου Βασιλική, του οποίου η  προαγωγή προήλθε, επ’ ευκαιρία της απαίτησης μου, να αντικατασταθεί για λόγους τους οποίους αναφέρω στις σελίδες (4) και (5) της παρούσης, όπου ζητώ από τον (Α.Π) την αντικατάστασή του από την ανάκριση της  υπόθεσης της βύθισης του πλοίου ‘’Αγία Ζώνη ΙΙ’’ κατηγορώντας τον ευθέως ότι αποπροσανατολίζει την ανάκριση και αποκοιμίζει την δικογραφία στο συρτάρι του και γενικότερα διευκολύνει και συγκαλύπτει την υπόθεση αυτήν.

Επί της απαίτησής μου αυτής η εισαγγελέας κ. Ξένη Δημητρίου και η αντιεισαγγελέας του  Α.Π. κ. Θεοδώρου Βασιλική, απέσυραν μεν, τον εφέτη εισαγγελέα Μπρακουμάτσο Παναγιώτη από την ανάκριση της υπόθεσης του πλοίου ‘’Αγία Ζώνη ΙΙ’’, αλλά τον προήγαγαν δε, σε αντιεισαγγελέα του Α.Π και μάλιστα σε εισαγγελέα διαφθοράς. ΟΞΥΜΩΡΟ κύριε Πλιώτα εισαγγελέα του Α.Π.!

 Γι αυτό θα φρεσκάρω την μνήμη σας κ. εισαγγελέα όσον αφορά τις εγκληματικές ενέργειές σε παρόμοια υπόθεση με τον εφοπλιστή Σταυρινίδη Σταύρο, ο οποίος διέπραξε δολιοφθορά στο πλοίο του ‘’Ταξιδευτής’’ προκειμένου να εισπράξει την ασφάλεια του πλοίου αδιαφορώντας για την τύχη του 27μελούς πληρώματος του, μια εγκληματική ενέργεια του πρόσφατου παρελθόντος, δεδομένου ότι, το συναφές βούλευμα με ην υπόθεση αυτή, Αθηνών 4743/2016, σε συνδυασμό με την από 8-05-2019 διάταξη της Αντιεισαγγελέα του (Α.Π κ. Θεοδώρου βασιλικής με αριθμ. πρωτοκόλλου 11871/2017 και αρυθ. Διαταγής4/19, βάσει της οποίας συγκάλυψε τον νυν αντιεισαγγελέα του Α.Π. κ. Μπρακουμάτσο Παναγιώτη, ο οποίος είχε αναλάβει εργολαβικά την απαλλαγή του εφοπλιστή Σταυρινίδη δια βουλεύματος και επιπρόσθετα η κ. Θεοδώρου επικύρωσε και την απόφαση 4743/2016 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών βάσει της οποίας έστειλαν την υπόθεση αυτή στο αρχείο, ενώ με τα ίδια αυτά απόλυτα στοιχεία που παρουσίασαν στο Συμβούλιο πλημμελειοδικών η 2α ανακρίτρια Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνα και η εισαγγελέας Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνα, θα έπρεπε να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος βάσει των δυο αυτών στοιχείων, ήτοι, του  ‘’Πιστοποιητικού ετοιμότητας’’ (Σχ. 32) και άσκηση ποινικής δίωξης βάσει του ‘’Πιστοποιητικού  φόρτωσης’’ (Σχ. 40) το οποίο εμπεριείχε πλαστογραφημένες πληροφορίες και ψευδές περιεχόμενο, προερχόμενα από άλλα συναφή πλαστογραφημένα έγγραφα της φόρτωσης του πλοίου. Οι ενέργειες αυτές του παρελθόντος και ο τρόπος με τον οποίον έστειλαν την υπόθεση του εφοπλιστή Σταυρινίδη στο αρχείο, μοιάζει ωσάν δίδυμο αδελφάκι με τα σημερινά γεγονότα της ανάκρισης του πλοίου ‘’Αγία Ζώνη ΙΙ’’, η οποία, όπως προδιαγράφεται σήμερα, με πέπλο μυστηρίου και νεκρική σιωπή,  όσον αφορά την εξέλιξη της ανάκρισης για την υπόθεση της καταστροφής του Σαρωνικού κόλπου και τις μεθόδους τις οποίες μεταχειρίζονται προκειμένου να πετύχουν τον αντικειμενικό σκοπό τους, να οδηγήσουν την υπόθεση στο αρχείο, είναι φαεινότερο Ηλίου ότι, πράγματι  οδηγείται στο αρχείο, ή, τουλάχιστον ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του και κουνάει το κεφάλι του με απορία, επομένως για ποια ασφάλεια του πολίτη μιλάμε κ. εισαγγελέα Πλιώτα;

Η επιστολή μου αυτή έχει σκοπό να προειδοποιήσει όλους αυτούς, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, οι οποίοι έχουν σκοπό να επαναλάβουν τα όσα έπραξαν την προηγούμενη φορά με την υπόθεση του εφοπλιστή Σταυρινίδη, που έστειλαν την δικογραφία στο αρχείο, καλά θα κάνουν να μην επιχειρήσουν να το επαναλάβουν για δεύτερη φορά, αφού όπως θα καταλάβουν μέσω της καταγγελία μου αυτής, δεν τα κατάφεραν ούτε την πρώτη φορά, αφού μέσω της παρούσης έρχομαι με αδιάσειστα στοιχεία να αποδείξω πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι, οι εμπλεκόμενοι καθ οιονδήποτε τρόπο εισαγγελείς στην υπόθεση αυτήν είναι ένοχοι για τις πράξεις τους αυτές του παρελθόντος και ως εκ τούτου ζητάω την παραδειγματική τους τιμωρία. Το ίδιο θα συμβεί και με τους νέου επίδοξους υποστηρικτές, οι οποίοι προσπαθούν και θα προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο να αποπροσανατολίσουν την ανάκριση και την εξέλιξή της ανάκρισης της καταστροφής του Σαρωνικού κόλπου, προκειμένου να οδηγήσουν την υπόθεση στο αρχείο, προς αποφυγή μιας δίκαιης δίκης, αλλά θα με βρουν στην συνέχεια και πάλι  μπροστά τους, όπου και πάλι με αδιάσειστα στοιχεία για την εκ δόλου βύθιση του πλοίου ‘’Αγία Ζώνη ΙΙ’’ θα αποδείξω για άλλη μια φορά την ενοχή τους. Η παρούσα καταγγελία μου θα σας πείσει ότι δεν υπερβάλλω για τα όσα αναφέρω πιο πάνω και όπως θα δείτε στην συνέχεια, πράγματι οι αποκαλύψεις της παρούσης θα τους αποτρέψει να αναμειχθούν και πάλι  στην συγκάλυψη της ανάκρισης για την καταστροφή του Σαρωνικού κόλπου, όσο κι αν προσπαθούν.   

Παρακαλώ κ Πλιώτα εισαγγελέα του Α.Π, μην βιαστείτε να εναντιωθείτε στα όσα αναφέρω,  διότι τα στοιχεία τα οποία διαθέτω εναντίον τους είναι συντριπτικά και διερωτώμαι, θα έχετε την δύναμη να αντιδράσετε και να αποδώσετε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, Όπερ έδει δείξαι!

Α. ΙΣΤΟΡΙΚΟ  ΤΗΣ  ΥΠΟΘΕΣΗΣ   ΑΥΤΗΣ.

          Το υπό αριθ. 4743/2016 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών εξεδόθη την 29-12-2016  επί της μήνυσής μου 10-10-2008 ΠΕΡΑΙΑ, (η οποία απεστάλη από τα καθ’ ύλη αρμόδια ναυτικά δικαστήρια του Πειραιά, στα μη εξ’ ειδικευμένα δικαστήρια των Αθηνών με στοιχεία ΙΓ 2010 19536 Αθηνών). ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Πειραιώς κατά των  α) Σταύρου Σταυρινίδη, πλοιοκτήτη του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’  β)  Γρίβα Παναγιώτη, Αρχιπλοιάρχου της διαχειρίστριας του ως άνω πλοίου εταιρείας με την επωνυμία‘’Scandia Shipping Hellas’’ γ) Τζαμαρία Νικολάου (DPA) και δ) Μπούλου Ελμιράχεμ, (Τυπικός εκπρόσωπος), ή, νόμιμος εκπρόσωπος της ως άνω διαχειρίστριας του πλοίου εταιρείας δυνάμει της οποίας ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη για το αδίκημα της ‘’Διατάραξης της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο’’.

Αν και έχω την αίσθηση ότι, η εκ δόλου βύθιση του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’ και ο χαμός των 27 μελλών του πληρώματος, οι οποίοι γλύτωσαν ως εκ θαύματος,  δεν ανταποκρίνεται στην ανωτέρω κατηγορία, η οποία φαίνεται λίγο χλωμή, συγκριτικά  με το εκ προμελέτης έγκλημα  που σχεδίασαν και έβαλαν σε εφαρμογή, ο εφοπλιστής Σταυρινίδης και οι ανωτέρω στενοί  συνεργάτες του, το οποίο αποσκοπούσε στον παράνομο πλουτισμό του εφοπλιστή Σταυρινίδη και των συνεργατών του, με αντάλλαγμα  τις 27 ψυχές που θα προέκυπταν από τον πνιγμό του 27μελλούς πληρώματος, προκειμένου για την είσπραξη της ασφάλειας του πλοίου.

          Για την κατανόηση της υπόθεσής αυτής θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω ότι, η υπόθεσή αυτή αν και κατεξοχήν «ναυτική υπόθεση» και ως εκ τούτου εμπίπτουσα στην αποκλειστική τοπική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων του Πειραιά, παρ’ όλα αυτά, δυνάμει του πορίσματος της ανάκρισης εκ μέρους της 2ας Ανακρίτριας Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνας και της Εισαγγελικής διάταξης της Εισαγγελέως Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνας, η υπόθεσή παραπέμφθηκε για να κριθεί από τα Δικαστήρια των Αθηνών, τα οποία δεν διαθέτουν  εξειδικευμένους Δικαστές ναυτοδίκες, όπως επιβεβαιώνεται, ως εκ του αποτελέσματος της ανάκρισης εκ μέρους της 2ας Ανακρίτριας Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνας και της Εισαγγελέα Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνας, οι οποίες, με τις ενέργειές τους, έφτασαν σε σημείο απαράδεκτο για το σχήμα που υπηρετούσαν,  ενεργούσες ως εντολοδόχοι της αντιεισαγγελέα του (Α.Π.) κ Θεοδώρου Βασιλικής, η οποία εκτελούσε εντολές της τότε προϊσταμένης της εισαγγελέα του (Α.Π.) κ. Ξένης Δημητρίου!

          Εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς,  χωρίς να είναι νομικός ότι, οι ανωτέρω συγκεκριμένοι δικαστικοί  λειτουργοί, ήτοι, η κ. Βιοπούλου και η κ. Κοντογιάννη  δεν είχαν κατά νου να διερευνήσουν την υπόθεση αυτή, η οποία ήταν μια αμιγώς ‘’ναυτική υπόθεση’’, η οποία προκειμένου να διερευνηθεί, απαιτούνταν  εξειδικευμένες γνώσεις  όσον αφορά την φόρτωση ενός πλοίου και ειδικότερα θέματα τα οποία αφορούν την ευστάθεια και διαμήκη αντοχή του πλοίου, πάνω στις οποίες στηρίχτηκαν οι εγκληματικές ενέργειες του εφοπλιστή Σταυρινίδη Σταύρου και των συνεργατών του, αρχιπλοιάρχων Τζαμαρία Νικολάου, Γρίβα Παναγιώτη και του διαχειριστή Αιγυπτίου κ. Μπούλου Ελμιράχεμ, οι οποίοι προετοίμασαν την δολιοφθορά του πλοίου κατ εντολή του εφοπλιστή Σταυρινίδη προκειμένου να εισπράξουν την ασφάλειά του πλοίου, αδιαφορώντας για την τύχη του 27μελούς πληρώματος! 

          Η κατά τα άνω σχηματισθείσα δικογραφία με την από 10-10-2008 μήνυσή μου παρέμεινε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιώς επί δύο (2) έτη  και στην συνέχεια, μη νόμιμα, παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών όπου και έλαβε τα διακριτικά στοιχεία ΑΒΜ - ΙΓ 2010/19536, (Σχ. 57)  προκειμένου να διενεργηθεί κύρια ανάκριση ενώπιον της 2ας  τακτικής Ανακρίτριας Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνας, όπου και παρέμεινε αδρανής επί έξι (6) συναπτά έτη, οπότε και υπό την πίεση της παραγραφής των καταγγελλομένων αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνταν οι αντίδικοί μου, διεκπεραίωσε την υπόθεση μεταβιβάζοντάς την στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών το οποίο και εξέδωσε το επίμαχο απαλλακτικό βούλευμα Αθηνών (υπ’ αριθ. 4743/16), για τον εφοπλιστή  Σταυρινίδη Σταύρο και τους στενούς συνεργάτες του.  

Κατόπιν των ανωτέρω προέχει να ερευνηθεί ποιος διαβίβασε την ως άνω δικογραφία με το πρόσχημα  της κατά τόπον αναρμοδιότητας, από τα καθ’ ύλη εξειδικευμένα  «ναυτικά»  Δικαστήρια  του  Πειραιά,  στα  μη  εξειδικευμένα σε ναυτικές υποθέσεις, Δικαστήρια των Αθηνών!

         Η δική μου ενδελεχής έρευνα επί των ανωτέρω  με οδήγησε στον τότε Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά κ. Μπρακουμάτσο Παναγιώτη. Η πεποίθησή μου αυτή προκύπτει ως εκ του αποτελέσματος της εν γένει συμπεριφοράς και των ενεργειών του Εφέτη Εισαγγελέα κ. Μπρακουμάτσου  εναντίον μου και στον αντίποδα την υπερασπιστική γραμμή την οποία κράτησε υπέρ του εφοπλιστή Σταυρινίδη, η οποία ήταν εξόχως σκανδαλώδης και αδικαιολόγητη και ιδίως ότι, ωθήθηκε σε όλες τις εις βάρος μου ενέργειές του, όχι από προσωπικές διαφορές μεταξύ μας, αφού δεν γνωριζόμαστε από το παρελθόν, αλλά  στην προσπάθειά του να παράσχει την συνδρομή του και να «προστατεύσει» τον πλοιοκτήτη  Σταύρο Σταυρινίδη από τις συνέπειες του νόμου,  από τις παράνομες και ποινικά κολάσιμες ενέργειες του ιδίου και των στενών συνεργατών του, εναντίον του πλοίου του ‘’Ταξιδευτής’’ και του 27μελούς πληρώματος του.

Αμέσως πιο κάτω, παραθέτω το έγγραφο  της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας

ghgg Επιπρόσθετα εξαιρετική σημασία αποκτά το γεγονός ότι, η επίμαχη δικογραφία παρέμενε «κλεισμένη στο συρτάρι» της 2ας Ανακρίτριας Αθηνών κ. Ιωσηφίνας Βιοπούλου επί μία ολόκληρη εξαετία (6ετία) και αναδύθηκε από το συρτάρι της, μόνον λίγο πριν την παραγραφή των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνταν ότι τέλεσαν από κοινού ο εφοπλιστής Σταυρινίδης και οι στενοί συνεργάτες του (ήτοι λίγο πριν την 15ετή παραγραφή τους)! (Σχ.57). Στο σημείο αυτό τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι αφενός, για ποιο λόγο η 2α Ανακρίτρια Αθηνών κ. Βιοπούλου άφησε να παρέλθει πολύτιμος χρόνος κατά τον οποίο θα ήταν δυνατόν να εξεταστεί η εκκρεμούσα ενώπιών της υπόθεση, εναντίον των κατηγορουμένων και να αποδοθεί Δικαιοσύνη, πολύ περισσότερο δε ότι, ενήργησε κατόπιν των ιδικών μου ενεργειών και πρωτοβουλιών ήτοι, μετά την κατάθεση ενώπιών της του από 15-03-2016 υπομνήματός μου και της ανωμοτί κατάθεσής μου, κατ απαίτηση της 2ας ανακρίτριας Αθηνών. (Σχ.62).

Δεδομένου ότι, όλα τα υπάρχοντα στοιχεία, ήταν ενάντια στην κρίση της 2ας Ανακρίτριας Αθηνών κ. Βιοπούλου, για την εύκολη και υπό ερωτηματικά κρίση της, η οποία αφήνει άρωμα διαπλοκής, δεδομένου ότι, ο πλοίαρχος του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’ κ. Πετρολέκας Παναγιώτης, ο οποίος φόρτωσε το πλοίο επικίνδυνα ο ίδιος στις 30-11-2001 στο λιμάνι Ντουλούθ των ΗΠΑ με 17.877 ΜΤ σιτάρι, με την από 26-03-08 επιστολή του (Σχ. 21) και σελίδα (20 ) της παρούσης, βεβαιώνει ότι, ο ίδιος αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη ότι, αυτός φόρτωσε το πλοίο επικίνδυνα στα (3) μεσαία αμπάρια, ύστερα από πιέσεις που δέχτηκε από τον αρχιπλοίαρχο Γρίβα. Σημείωση.

Η κατηγορία εκ μέρους μου ήταν ότι, ο εφοπλιστής Σταυρινίδης και οι συνεργάτες του φόρτωσαν το πλοίο ‘’Ταξιδευτής’’ επικίνδυνα, υπό την έννοια ότι. φόρτωσαν το πλοίο ανισομερώς στα (3) μεσαία αμπάρια εκ του συνόλου (5) αμπαριών του πλοίου, ήτοι, φόρτωσαν τα (3) μεσαία αμπάρια του πλοίο (2,3,4) πλήρη, με κενό το αμπάρι (1) και μερικώς το αμπάρι (5), όπου αν υποθέσομε ότι το πλοίο ήταν μια δοκός 180 Μ, που ήταν το μήκος του πλοίου, επί της οποίας φορτώθηκαν στο μέσον της δοκού οι 17.777 ΜΤ, ενώ στα άκρα της δοκού φορτώθηκε μια αμελητέα ποσότητα 100 ΜΤ και ως εκ τούτου σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής αλλά και τις διατάξεις των νηογνωμόνων, η φόρτωση αυτή ήταν παράνομη και επικίνδυνη, δεδομένου ότι θα δημιουργούσε κοίλη καμπύλη κάτω από τα (3) φορτωμένα μεσαία αμπάρια (2,3,4). Στον αντίποδα, ο εφοπλιστής Σταυρινίδης απέρριψε τον ανωτέρω ισχυρισμό μου, ότι το πλοίο φορτώθηκε στα (3) μεσαία αμπάρια εκ του συνόλου (5) αμπαριών του πλοίου, ήτοι τα αμπάρια (2,3,4) πλήρη και μερικώς το αμπάρι (5), ο οποίος ταυτίζεται με την δεύτερη κατά σειράν φόρτωση της σελίδας (9) της μήνυσής τους ΑΒΜ Α09 2668 Πειραιά, την οποία μάλιστα ο εφοπλιστής Σταυρινίδης, στην σελίδα (9) απορρίπτει μετά βλεγδυμμίας, λόγω της εξόφθαλμης αναγνώρισης εκ μέρους του, της επικινδυνότητας της φόρτωσης αυτής, ισχυριζόμενος ότι εγώ ψεύδομαι και ότι, το πλοίο δήθεν φορτώθηκε σύμφωνα με την πρώτη κατά σειράν από τις δύο αυτές φορτώσεις της σελίδας (9) της μήνυσης του εφοπλιστή Σταυρινίδη εναντίον μου ΑΒΜ Α09 2668 Πειραιά, όπου τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο καθαρά.

Από το αμέσως πιο πάνω φωτογραφικό απόσπασμα της σελίδας (9) της μήνυσής τους ΑΒΜ Α09 2668 Πειραιά, η απόφασης του βουλεύματος Αθηνών 4743/2016 δεν εμπεριείχε την δυσκολία να κρίνει ο δικαστής αν, οι ενδείξεις ήταν επαρκείς, ή ανεπαρκείς όπως ισχυρίζεται ψευδώς η 2α ανακρίτρια Αθηνών, αλλά η κρίση της υπόθεσης περιοριζόταν στο να διασαφηνιστεί ποια εκ των δύο αμέσως πιο πάνω σχεδίων φόρτωσης πραγματοποιήθηκε στο πλοίο ‘’Ταξιδευτής’’. Ήτοι, η πρώτη φόρτωση από αυτές της σελίδας (9) όπως ισχυρίζεται ο εφοπλιστής Σταυρινίδης, ή, η δεύτερη φόρτωση από αυτές της σελίδας (9) που ισχυρίζομαι εγώ; Όπως αυτές αναφέρονται στην αμέσως πιο πάνω σελίδα (9) της μήνυσης τους ΑΒΜ Α09 2668 Πειραιά,(Σχ.22).

Η Απάντηση επί του ανωτέρω ερωτήματος είναι μία και μοναδική, ήτοι, ποια από τις ανωτέρω δύο αυτές φορτώσεις πραγματοποιήθηκε στο πλοίο ‘’Ταξιδευτής’; Αν προκύψει και αποδειχθεί ότι το πλοίο φορτώθηκε σύμφωνα με την πρώτη εκ των δύο ανωτέρω φορτώσεων από αυτές αναφέρονται στην σελίδα (9), η οποία υποστηρίζεται από τον εφοπλιστή Σταυρινίδη, τότε σαφώς αποδεικνύεται ότι, εγώ είμαι συκοφάντης του εφοπλιστή Σταυρίδη και στον αντίποδα, αν προκύψει και αποδειχθεί ότι, το πλοίο φορτώθηκε σύμφωνα με την δεύτερη κατά σειράν των δύο ανωτέρω φορτώσεων της σελίδας (9) της μήνυσής τους ΑΒΜ Α09 2668 Πειραιά , τότε δικαιώνομαι εγώ και ο εφοπλιστής Σταυρινίδης αποδεικνύεται εγκληματίας και συκοφάντης μου.

Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι, η 2α ανακρίτρια Αθηνών κ Βιοπούλου Ιωσηφίνα δεν ήξερε τι έλεγε, όταν έγγραφε στο πόρισμά της ότι, δήθεν δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις, κι αυτό ήταν κάτι που θα μπορούσε να πιστοποιηθεί μόνον από τον πλοίαρχο Πετρολέκα Παναγιώτη, ο οποίος φόρτωσε το πλοίο επικίνδυνα και ως εκ τούτου, αν ομολογούσε ότι, αυτός φόρτωσε το πλοίο επικίνδυνα στα (3) μεσαία αμπάρια, αυτό θα ισοδυναμούσε γι αυτόν με ποινή φυλάκισης και ως εκ τούτου, αν πάραυτα, ο πλοίαρχος Πετρολέκας ομολογούσε την ενέργειά του αυτή, τότε αξιωματικά θα γινόταν πιστευτός από όλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσο η 2α ανακρίτρια Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνα, όσο και η εισαγγελέας Αθηνών κ. Κοντογιάννη, παριστάνοντας τις Κινέζες, προσποιήθηκαν ότι, δεν γνωρίζουν τίποτα για την από 26-03-2008 επιστολή του πλοιάρχου Πετρολέκα Παναγιώτη, η οποία βρισκόταν διάσπαρτη ως σχετικό έγγραφο εντός του φακέλου της δικογραφίας. (Σχ. 21).

Πριν προχωρήσω στην λύση του ανωτέρω Γρίφου, θεωρώ αναγκαίο να αναφερθώ συντόμως σε συγκεκριμένα αποσπάσματα του πορίσματος της 2ας; ανακρίτριας Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνας και της εισαγγελέα Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνας, οι οποίες απρόκλητα και χωρίς αιτία καταφέρθηκαν με μανιώδη κι εχθρική συμπεριφορά εναντίον μου και με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να με καταστήσουν αναξιόπιστο μάρτυρα και στον αντίποδα, δεν επικαλέστηκαν και οι δυο τους, ούτε μία πρόταση, ούτε μια λέξη, περί τη αθωότητας του «φουκαρά» του εφοπλιστή Σταυρινίδη, ως απόδειξη της αθωότητας του, προκειμένου. να κάμψουν δήθεν τις τυχούσες δυσκολίες του Συμβουλίου πλημμελειοδικών Αθηνών για την διά βουλεύματος απαλλαγή του εφοπλιστή Σταυρινίδη Σταύρου, η οποία ήταν δεδομένη εκ του ασφαλούςΑμέσως πιο κάτω παραθέτω φωτογραφικό απόσπασμα του πορίσματος της 2ας ανακρίτριας Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνας, όπου στην (Σελ. 3 #1) μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής Παραθέτω φωτ. το πόρισμα της 2ας ανακρίτριας Αθηνών. (Σχ.61, Σελ. 3, #1)

 

 

H 2α Ανακρίτρια Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνα στην ανωτέρω παράγραφο αναφέρει εσφαλμένως ότι, ναυτολογήθηκα στις 3-12-2001, ενώ  τα   πραγματικά περιστατικά τα οποία επιβεβαιώνω είναι τα εξής: α) Η διάρκεια της πλοιαρχίας μου δεν ήταν από τις 3-12-2001 έως  30-03-2003, δεδομένου ότι στις 3-12-2001 υπέγραψα την σύμβαση εργασίας στα γραφεία της εταιρείας ‘’Scandia Shipping Hellas’’ η οποία εδράζεται στην Βούλα Αττικής, οδός Βασιλέως Παύλου 34Α). Και στις 5-12-2001 και ώρα 05:30 τοπική ώρα Μόντρεαλ, ναυτολογήθηκα ως πλοίαρχος επί του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’ στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου ταυτόχρονα κατέπλευσε στο Μόντρεαλ, στην  (Λεκάνη εισόδου του Μόντρεαλ) και το πλοίο ‘’Ταξιδευτής’’, προερχόμενο από το λιμάνι φόρτωσης Ντουλούθ των ΗΠΑ, με ημερομηνία και ώρα απόπλου από Ντουλούθ 30-11-2001 και ώρα 16:20 τοπική ώρα.

Η  αλλαγή πλοιαρχίας μεταξύ εμένα και του πλοιάρχου Πετρολέκα Παναγιώτη, έγινε  με συνοπτικές διαδικασίες κατά την 45λεπτη  παραμονή του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’ εντός της λεκάνης, όπου εξισώνονται  στάθμες των υδάτων των μεγάλων λιμνών των ΗΠΑ,  με τα ύδατα του Μόντρεαλ  και του Ατλαντικού Ωκεανού και η λεκάνη αυτή ευρίσκεται στην είσοδο του  Μόντρεαλ. Πρέπει να τονίσω ότι η παραμονή του πλοίου επί 45 λεπτά εντός της λεκάνης, δεν θα μπορούσε να παραταθεί για οποιονδήποτε λόγο, δεδομένου ότι, με το άνοιγμα της πόρτας της λεκάνης, το πλοίο ‘’Ταξιδευτής’’ ήταν υποχρεωμένο να ακολουθήσει τα έμπροσθεν του πλοία του κομβόι που είχαν ήδη εξέλθει της λεκάνης και ακολούθως τα   όπισθεν από εμάς πλοία του κομβόι να ακολουθήσουν το δικό μας πλοίο ‘’Ταξιδευτής’’. Δηλαδή όλα τα πλοία ήταν κομβόι, το ένα ακολουθούσε το άλλο μέχρι και την έξοδο των πλοίων από τις λεκάνες και τα στενά περάματα. Αυτό το διάσημα ήταν η διακινδύνευση η δική μου και εν αγνοία εμού και σαφώς εν αγνοία του αμερικανού πλοηγού, ο οποίος βρισκόταν ήδη επί του πλοίου, τον οποίο συνάντησα όταν ανέβηκα στη γέφυρα του πλοίου.

Το πλοίο ‘’Ταξιδευτής’’ σύμφωνα με το ανωτέρω απόσπασμα  φορτώθηκε επικίνδυνα (τέλη Νοεμβρίου 2001) στο λιμάνι φόρτωσης Ντουλούθ των ΗΠΑ υπό την πλοιαρχία του πλοιάρχου κ. Πετρολέκα Παναγιώτη. Σύμφωνα με το ‘’Ημερολόγιο λιμένος’’, ‘η, (Statement of Facts), βάσει του οποίου το πλοίο ‘’Ταξιδευτής’’ περάτωσε την επικίνδυνη φόρτωση του στο λιμάνι Ντουλούθ, στις 30-11-2001 και αναχώρησε αυθημερόν στις 16:20 τοπική ώρα ΗΠΑ. Δεδομένου όμως ότι, οι ημερομηνίες  3-12-2001, που εγώ υπέγραψα την σύμβαση εργασίας μου στην Ελλάδα  και η  5-12-2001 που εγώ ναυτολογήθηκα στο πλοίο ‘’Ταξιδευτής, είναι μεταγενέστερες της 30-11-2001 που έλαβε χώρα η περάτωση της επικίνδυνης φόρτωση του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’ στο λιμάνι Ντουλούθ.

Βάσει των ανωτέρω προκύπτει ότι, ο πλοίαρχος ο οποίος φόρτωσε το πλοίο επικίνδυνα στο λιμάνι φόρτωσης Ντουλούθ των ΗΠΑ στις 30-11-2001 που το πλοίο ‘’ταξιδευτής’’ περάτωσε την φόρτωσή του και απέπλευσε αυθημερόν στις 16: 20, σίγουρα δεν ήμουν εγώ, δεδομένου ότι εγώ στις 30-11-2001 ήμουν σπίτι μου στην Αθήνα και δεν είχα καμία σχέση με το πλοίο ‘’Ταξιδευτής’’! Επιπρόσθετα  προκύπτει ότι, ο πλοίαρχος ο οποίος πήρε απόπλου παρανόμως στις 30-11-2001 που το πλοίο απέπλευσε από Ντουλούθ δεν ήμουν εγώ, απλά διότι εγώ στις 30-11-2001 που το πλοίο πήρε απόπλου και αναχώρησε από το λιμάνι φόρτωσης Ντουλούθ των ΗΠΑ, εγώ  βρισκόμουν στην Ελλάδα στο σπίτι μου. Από πού επιβεβαιώνονται  τα ανωτέρω; Παραθέτω αμέσως πιο πάνω την σύμβαση εργασίας την οποία υπέγραψα στις 3-12-2001 στα γραφεία της εταιρείας ‘’Scandia Shipping Hellas’’ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Βούλα Αττικής οδός Βασιλέως Παύλου 34 Α. (Σχ.78).

Επιπρόσθετα παραθέτω απόσπασμα του ‘’ημερολογίου Λιμένος’’, ή, ‘’Statement of facts’’ Το οποίο είναι υπογεγραμμένο από τους πράκτορες των ναυλωτών και στο κάτω δεξιό μέρος από τον πλοίαρχο Πετρολέκα Παναγιώτη, Πλοίαρχο του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’, όπου βεβαιώνει ότι το πλοίο ‘’Ταξιδευτής’’ απέπλευσε από Ντουλούθ στις 30-11-2001 και ώρα 16:20.  

Απόσπασμα σελ. (4, #1) του πορίσματος της 2α Ανακρίτρια Αθηνών κ. Βιοπούλου Ι.

 

Επί του ανωτέρω αποσπάσματος η 2α ανακρίτρια Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνα υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει ότι, δεν ήμουν εγώ ο πλοίαρχος που φόρτωσε το πλοίο επικίνδυνα και καταφεύγει στην ανέντιμη αυτή λύση, για να την επικαλεσθεί αργότερα ως «δημιουργική ασάφεια» ότι, δήθεν δε κατάλαβε καλά ότι, δεν ήμουν εγώ ο πλοίαρχος Λιβαδάς και ότι, στην πραγματικότητα ήταν ο πλοίαρχος Πετρολέκας Παναγιώτης και επιπρόσθετα ΠΡΟΣΠΟΙΉΘΗΚΕ προκειμένου να πείσει εκ των υστέρων ότι, δεν γνώριζε τίποτα για την ύπαρξη της από 26-03-08 (Σχ.21) επιστολής του πλοιάρχου Πετρολέκα Παναγιώτη, η οποία επεξηγεί με απόλυτη σαφήνεια ότι, αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη ότι, αυτός ως πλοίαρχος του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’ ύστερα από πιέσεις του αρχιπλοιάρχου Γρίβα Παναγιώτη και του επιθεωρητή Sencer Under, φόρτωσε ο ίδιος το πλοίο επικίνδυνα στα (3) μεσαία αμπάρια (2,3,4). Ολόκληρη η επιστολή του πλοιάρχου Πετρολέκα εμπεριέχεται ως (Σχ, 21) και επιπρόσθετα εμπεριέχεται στο από 10-03 -2016 υπόμνημά μου προς αυτήν την ίδια την 2α ανακρίτρια Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνα, το οποίο προηγείται χρονικά του πορίσματός της και επιπρόσθετα, η επιστολή του πλοιάρχου Πετρολέκα είναι ενσωματωμένη τόσον στην από 10-10-2008 μήνυσή μου, αλλά ως (Σχ. 2), όσο και στην από 18-12-017 καταγγελία μου στην εισαγγελία του (ΑΠ) με αριθμό πρωτοκόλλου 11871/2017 ως (Σχ. 21), που είναι ενσωματωμένη και εμπεριέχεται φωτογραφημένη εντός της παρούσας καταγγελία μου, αλλά και ως αντίγραφο (Σχ.21), ως εκ τούτου προκύπτει ότι, η 2α Ανακρίτρια Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνα, ματαίως προσποιείται ότι, δεν γνώριζε ποιος ήταν ο πλοίαρχος του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’ και ότι σαφώς αυτός ήταν, ο πλοίαρχος Πετρολέκας Παναγιώτης και όχι εγώ ο πλοίαρχος Λιβαδάς Χαράλαμπος.

Σύμφωνα με το ‘’Ημερολόγιο λιμένος’’ (Σχ. 25) η, (Statement of Facts), το πλοίο περάτωσε την επικίνδυνη φόρτωση του στο λιμάνι Ντουλούθ, στις 30-11-2001 και αναχώρησε αυθημερόν στις 16:20 τοπική ώρα ΗΠΑ. Δεδομένου ότι, οι ημερομηνίες 3-12-2001 και 5-12-2001, που εγώ υπέγραψα την σύμβασή μου στην Ελλάδα και αργότερα στις 5-12-2001 που ναυτολογήθηκα επί του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’, οι οποίες είναι μεταγενέστερες ημερομηνίες της 30-11-2001 που έλαβε χώρα η περάτωση της επικίνδυνης φόρτωση του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’ στο λιμάνι φόρτωσης Ντουλούθ υπό την πλοιαρχία του πλοιάρχου Πετρολέκα Παναγιώτη και του αμερικανού πλοηγού που πλοηγούσε το πλοίο στις μεγάλες λίμνες των ΗΠΑ ‘’Superior’’, αποδεικνύεται ότι, δεν ήμουν εγώ ο πλοίαρχος ο οποίος διασφάλισε τον απόπλου του πλοίου από το Ντουλούθ με παράνομες ενέργειες, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η εισαγγελέας κ. Κωνσταντίνα Κοντογιάννη. Παραθέτω την επιστολή του πλοιάρχου Πετρολέκα Παναγιώτη.

Η ανωτέρω επιστολή του πλοιάρχου Πετρολέκα Παναγιώτη, προηγούμενου από εμένα πλοιάρχου του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’, ο οποίος ήταν πλοίαρχος το επίδικο διάστημα στο λιμάνι φόρτωσης Ντουλούθ, δεδομένου ότι ναυτολογήθηκε στις 13-09-2001 και μου παρέδωσε την πλοιαρχία στις 5-12-2001 στο Μόντρεαλ (τελευταία λεκάνη). Όσον αφορά την από 16-11-2001 επικίνδυνη φόρτωση του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’ την οποία ο ίδιος εκτέλεσε επί του πλοίου στις 30-11-2001 στο λιμάνι Ντουλούθ των ΗΠΑ (Σχ.17,σελ.2), υπό την πίεση του αρχιπλοιάρχου Γρίβα Παναγιώτη, με ηθικό αυτουργό τον εφοπλιστή Σταυρινίδη, με την αμέριστη συμπαράσταση του τοπικού επιθεωρητή στο λιμάνι φόρτωσης Duluth κ. Sencer Under, ο οποίος, είχε προσχωρήσει στις εγκληματικές απαιτήσεις του εφοπλιστή Σταυρινίδη, δεν αφήνει κανένα λογικό περιθώριο αμφισβήτησης των πραγματικών περιστατικών, αλλά αντίθετα, αποτελεί ισχυρή απόδειξη εναντίον ιδιοτελών αναμνήσεων της εποχής εκείνης, όσον αφορά την εκ δόλου επικίνδυνη φόρτωση του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’, εκ μέρους του εφοπλιστή Σταυρινίδη ως ηθικού αυτουργού και φυσικών αυτουργών τους στενούς του συνεργάτες, οι ενέργειες των οποίων ήταν ανάλογες σύμφωνα με την θέση και τις ιδιότητες ενός εκάστου, αλλά ταυτόχρονα και τις ευθύνες της 2ας Ανακρίτριας Αθηνών κ. Ιωσηφίνας Βιοπούλου, ομού μετά της εισαγγελέα Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνας! Τέλος η 2α ανακρίτρια Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνα στο τέλος του πορίσματός της αναφέρει τα εξής:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Καλά, αφού δεν κλήθηκαν οι κατηγορούμενοι στην ανάκριση, ούτε καν προς απολογία, πως έκρινε η 2α Ανακρίτρια Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνα, ότι «δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις για να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους» και μάλιστα ήταν τόσο βεβαία για την κρίση της, που δε χρειάστηκε ούτε καν να τους ενοχλήσει με κλήση, όχι βέβαια για τα όσα λέει, αλλά διότι αν τους ειδοποιούσε με κλήση πριν την 15ετία, τότε η υπόθεση θα έπαιρνε παράταση για την 20ετία, έτσι εξηγείται και η ενέργεια της 2ας ανακρίτριας Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνας να καθυστερήσει (6) χρόνια την υπόθεση αυτή στο συρτάρι της, διαφορετικά θα την είχε διεκπεραιώσει ενωρίτερα.

Ναι, αλλά το πλοίο ‘’Ταξιδευτής’’ και φόρτωσε επικίνδυνα και πήρε απόπλου ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ και απέπλευσε από το λιμάνι φόρτωσης Ντουλούθ στις 30-11-2001 και ώρα 16:20, όπου εγώ την αντίστοιχη ώρα βρισκόμουν στην Ελλάδα στο σπίτι μου και δεν είχα καμία σχέση με το πλοίο ‘’Ταξιδευτής’’. Τότε, αφού δεν ήμουν εγώ, ποιος είναι αυτός ο οποίος αφ’ ενός ενέκρινε την επικίνδυνη φόρτωση του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’ και ποιος είναι αυτός ο οποίος έδωσε τον απόπλου του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’; και ποιος είναι αυτός ο οποίος υπέγραψε τα πιστοποιητικά της φόρτωσης και όλα τα συναφή αυτά έγγραφα της συγκεκριμένης φόρτωσης του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’; αλλά και των πλαστογραφημένων πιστοποιητικών; Αυτός, ο οποίος υπέγραψε και ενέκρινε την επικίνδυνη φόρτωση του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’ και στην συνέχεια έδωσε και τηλεφωνικά τον απόπλου του πλοίου στους πλοηγούς, ήταν ο επιθεωρητής Sencer Under, από αυτόν τον ίδιο εξαρτιόνταν τα πάντα.

Ο πλοίαρχος Πετρολέκας βαρύνεται διότι υποχώρησε στις πιέσεις και αποδέχτηκε να προσχωρήσει στις παράνομες ενέργειές τους, που με την από 26-03-2008 μεταγενέστερη επιστολή του (Σχ. 21 της παρούσης) και (Σχ. 2 της από 10-10-2008 βιβλιοδετημένης με τα σχετικά έγγραφα μήνυσής μου), ο πλοίαρχος Πετρολέκας βεβαιώνει ποια ήταν τα πραγματικά περιστατικά τα οποία περιγράφονται στην από 26-03-2008 επιστολή του. αμέσως πιο πάνω στις σελίδες (20 και 21). Κάπου εδώ τελείωσε ο ρόλος της 2ας Ανακρίτριας Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνας δεδομένου ότι το πόρισμά της έφτασε στα χέρια της εντολέα της,, εισαγγελέα Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνας, η οποία μόλις πήρε την σκυτάλη από τα χέρια της εντολοδόχου της 2ας Ανακρίτριας Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνας, άρχισε να παίζει πλέον τον δικό της ρόλο στην καλοστημένη αυτή παρωδία της «τριλογίας» αυτής, μεταξύ των, 2ας Ανακρίτριας Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνας, της εισαγγελέα Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνας και του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που διαχειρίστηκε το πόρισμα της 2ας Ανακρίτριας Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνας και την εισήγηση της εισαγγελέα Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνας.

Και τέλος το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών 4743/2016, που σίγουρα όμοιό του δεν έχει «ματαδεί» ποτέ στο παρελθόν ανθρώπου μάτι! ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΑΘΗΝΩΝ 4743/2016 (Σχ.64) Παραθέτω αποσπάσματα του βουλεύματος Αθηνών 4743/2016 βάσει των οποίων προκύπτει ότι, η 2α Ανακρίτρια Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνα, όσον και η δεύτερη από αυτές εισαγγελέας Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνα εισηγήτρια της υπόθεσης αυτής προς το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, έχουν χάσει την σοβαρότητα και το ελευθέριο της βούλησής τους, περί της απόδοσης δικαιοσύνης και ακολουθούν αμαρτωλές εντολές των δύο ανωτέρω ιεραρχών της εισαγγελίας του ‘’Αρείου πάγου’’ με ότι αυτό συνεπάγεται, ήτοι, την αντιεισαγγελέα του (Α.Π) Θεοδώρου Βασιλική, η οποία δια της από 08-05-2019 ΔΙΑΤΑΞΗΣ με αριθμ. Πρωτοκόλλου 11871/17 κι αριθ. διαταγής 4/19 της αντιεισαγγελέα του (Α.Π) Θεοδώρου Βασιλικής κατ’ εντολή της Εισαγγελέα του (ΑΠ) κ. Ξένης Δημητρίου και τον αντιεισαγγελέα του Α.Π. κ. Μπρακουμάτσο Παναγιώτη, για τον οποίο δεν έχω μιλήσει ακόμη και ως εκ τούτου θα επανέλθω μετά την καταγγελία μου στην οποία θα πρωταγωνιστεί.

Στο αμέσως πιο κάτω απόσπασμα η εισαγγελέας κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνα επαναλαμβάνει τα ίδια όσα αναφέρει και η 2α Ανακρίτρια Αθηνών κ. Βιοπούλου Κωνσταντίνα, ήτοι, είναι πιστή αντιγραφή του πορίσματος της 2ας Ανακρίτριας Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνας. Ή  2α ανακρίτρια Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνα δεν διάβασε καθόλου την δικογραφία, διότι ήταν άνωθεν προαποφασισμένο η δικογραφία να πάει στο αρχείο μέσω του βουλεύματος Αθηνών 4743/2016. Και αναφέρει τα εξής:

Την ένδειξη της 2ας Ανακρίτριας Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνας ‘’Δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις’’, την αναφέρει στην εισήγησή της και η εισαγγελέας Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνα, ότι ‘’Δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις’’, αυτή ήταν η εντολή άνωθεν και δεν ήταν τυχαία, αντίθετα είχε μεγάλη σημασία για την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής και ειδικότερα για την δικής τους κάλυψη! Στην σελίδα (6) του βουλεύματος 4743/2016 η εισαγγελέας Αθηνών κ. Κοντογιάννη αναφέρει στην εισήγησή της τα εξής. Φωτογραφικό απόσπασμα των σελίδων (6 και 7).

Είμαι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να επαναλάβω τα ίδια πράγματα, δεδομένου ότι, όσα αναφέρει στην εισήγησής προς το Συμβούλιο πλημμελειοδικών η εισαγγελέας κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνα είναι τα ίδια ακριβώς με αυτά τα όσα ισχυρίζεται στο πόρισμάτης η 2α ανακρίτρια Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνα. Στο ανωτέρω απόσπασμα, αυτό που περιγράφει η εισαγγελέας κ. Κοντογιάννη είναι οξύμωρο, δεδομένου ότι, το πλοίο ‘’Ταξιδευτής’’ φορτώθηκε επικίνδυνα στο Λιμάνι φόρτωσης Ντουλούθ όπου, περαίωσε την φόρτωσή του στις 30-11-2001 και απέπλευσε αυθημερόν από το λiμάνι φόρτωσης Ντουλούθ τοπική ώρα ΗΠΑ 16:20 με προορισμό το Μόντρεαλ, χωρίς οποιαδήποτε ενδιάμεση προσέγγιση του πλοίου,. Εγώ παράλληλα με επιλεγμένη πτήση αναχώρησα από Αθήνα αεροπορικώς στις 4-12-2001 και έφθασα στο Μόντρεαλ στις 05-12-2001 στις 03:30 τοπική ώρα Μόντρεαλ. Πως είναι δυνατόν να ήμουν εγώ υπεύθυνος για την επικίνδυνη φόρτωση του πλοίου και για την παράνομη έκδοση του απόπλου του πλοίου, όταν η ημερομηνία αναχώρησής μου από Αθήνα αεροπορικώς στις 4-12-2001 ήταν μεταγενέστερη της αναχώρησης του πλοίου 30-11-2001 από το λιμάνι φόρτωσης Ντουλούθ, όπου στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ με περίμενε άνθρωπος του εφοπλιστή Σταυρινίδη και με μετέφερε από το αεροδρόμιο στο γραφείο του. Έτσι αναχωρήσαμε οδικώς με το αυτοκίνητο του Σταυρινίδη και φθάσαμε ύστερα από μια ώρα περίπου στον προορισμό μας, περιμένοντας την άφιξη του πλοίου που έφτασε χωρίς καθυστέρηση στις 5-11-2001 και ώρα 05:30 περίπου.

Η διακινδύνευση η δική μου και του αμερικανού πλοηγού ο οποίος πλοηγούσε το πλοίο, έγινε εν αγνοία και των δύο μας, κατά το διάστημα του πλου από την λεκάνη του Μόντρεαλ όπου επιβιβάστηκα του πλοίου μέχρι το αγκυροβόλιο του Μόντρεαλ, περίπου 4-5 ώρες, δεδομένου ότι, εγώ από την στιγμή που επιβιβάστηκα στο πλοίο και ανέβηκα στην γέφυρα του πλοίου, ήμουν υποχρεωμένος να παραμείνω στην γέφυρα μαζί με τον πλοηγό ο οποίος πλοηγούσε το πλοίο με προορισμό το αγκυροβόλιο του Μόντρεαλ, όπου εγώ αργότερα στο αγκυροβόλιο αντιλήφθηκα από τον Η/Υ την κάμψη του πλοίου, δεδομένου ότι η επικίνδυνη κάμψη του πλοίου, εξακολουθούσε να υπάρχει μέχρι την στιγμή που φτάσαμε στο αγκυροβόλιο του Μόντρεαλ, οπότε την διόρθωσα, όπως αναφέρω αναλυτικά στην από 10-10-2008 μήνυσή μου (Σχ.14) και οδήγησα το πλοίο με ασφάλεια στον προορισμό του, παρ όλο που ανοιχτά του Χάλιφαξ στον Βόρειο Ατλαντικό το πλοίο ενεπλάκη με αιφνίδιο τυφώνα, δηλαδή το πλοίο ήταν ήδη μέσα στο μάτι του τυφώνα, όπερ σημαίνει ότι, όλοι οι επιβαίνοντες μέλη του πληρώματος υπήρξαν τυχεροί μου ήμουν εγώ πλοίαρχος το πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’, χωρίς ποτέ να μάθουν το γιατί ήταν τυχεροί . Τα γεγονότα αυτά μπορούν να ελεγχθούν και από δικαστικούς ναυτικούς εμπειρογνώμονες, ή επιθεωρητές των νηογνωμόνων.

Και, η εισαγγελέας κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνα στις σελίδα (6&7) του βουλεύματος Αθηνών 4743/2016 αναφέρει τα εξής κωμικοτραγικά συμβάντα, στην απέλπιδα προσπάθειά της να συγκαλύψει τον εγκληματία εφοπλιστή που προσπάθησε να πνίξει το πλοίο του ‘’Ταξιδευτής’’ με τους 27 επιβαίνοντες, προκειμένου να εισπράξει την ασφάλεια του πλοίου και το πλέον κατακριτέο εκ μέρους της ήταν ότι, χωρίς να γνωριζόμαστε από το παρελθόν, ώστε να υπάρχει κάποια αιτία που να αιτιολογεί την αναίτια και κακόβουλη αυτή συμπεριφορά της εναντίον μου, δεδομένου ότι είναι Ηλίου φαεινότερο ότι, προσπαθεί παντί τρόπω να αντιστρέψει τις κατηγορίες που βαρύνουν τον εφοπλιστή Σταυρινίδη και τους συνεργάτες του και χωρίς τύψεις να τις σπρώξει εναντίον μου. (Φωτ. Απόσπασμα στις σελίδες 6-7) Παραθέτω την συνέχεια του προηγούμενου αποσπάσματος της (Σελ. 7) του Βουλεύματος Αθηνών 4743/2016 και συγκεκριμένα την εισήγηση της εισαγγελέα Αθηνών κ. Κοντογιάννη.

Συγκρίνοντας τα δύο ανωτέρω αποσπάσματα της εισήγησης της εισαγγελέα Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνας, προκύπτει ότι, αφού στις 3-12-2001 προσλήφθηκα από την διαχειρίστρια εταιρεία ‘’Scandia Shipping Hellas’’ (η οποία εδράζεται στην Βούλα Αττικής οδός Βασιλέως Παύλου Αριθ. 34 Α ως πλοίαρχος, (Βλέπε Σύμβαση εργασίας, (Σχ. 78, και σελ. της παρούσης 17) και (Ημερολόγιο λιμένος Σχ. 25 και σελίδα 18 της παρούσης) και στην συνέχεια, στο αμέσως επόμενο απόσπασμα το οποίον είναι συνέχεια του προηγούμενου, αναφέρει ότι: επιβιβάστηκα στο εν λόγω πλοίο στις 5-12-2001, αλλά ταυτόχρονα βεβαιώνει ότι, το πλοίο ‘’Ταξιδευτής στις 16-11-2001 είχε φορτωθεί επικίνδυνα στο Ντουλούθ με 17.877 ΜΤ σιτάρι. Έτσι, από τα ανωτέρω προκύπτει ότι, οι ημερομηνίες της υπογραφής της σύμβασης εργασίας μου ως πλοίαρχος στα γραφεία της διαχειρίστριας εταιρείας ‘’Scandia Shipping Hellas’’ (η οποία βρίσκεται στην Βούλα Αττικής οδός Βασιλέως Παύλου Αριθ. 31 Α) στις 3-12-2001, εγώ βρισκόμουν στην Ελλάδα. Στον αντίποδα η εισαγγελέας κ. Κοντογιάννη αναφέρει ότι, το πλοίο ‘’Ταξιδευτής’’ στις 16-11-2001 είχε φορτωθεί στο λιμάνι Ντουλούθ με 17.877 ΜΤ σιτάρι.

Έτσι προκύπτει ότι, οι ημερομηνίες υπογραφής της σύμβασής μου στα γραφεία της διαχειρίστριας ‘’Scandia Shipping Hellas’’ (η οποία βρίσκεται στην Βούλα Αττικής οδός Βασιλέως Παύλου Αριθ. 34 Α) στις 3-12-2001, είναι μεταγενέστερη της φόρτωσης του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’ στο λιμάνι φόρτωσης Ντουλούθ 16-11-2001, όπερ σημαίνει ότι εγώ στις 16-11-2001 ήμουν στην Ελλάδα και δεν γνώριζα καν το πλοίο ‘’Ταξιδευτής’’! Επιπρόσθετα η ημερομηνία ναυτολόγησής μου επί του πλοίου ‘’Ταξιδευτής στις 5-12-2001 στην λεκάνη εισόδου του πλοίου στο Μόντρεαλ, είναι κι αυτή μεταγενέστερη ημερομηνία της φόρτωσης του πλοίου στο Ντουλούθ στις 16-11-2001, όπερ επιβεβαιώνεται ότι, εγώ δεν θα μπορούσα σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής να είμαι ο πλοίαρχος του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’ ο οποίος δήθεν φόρτωσα το πλοίο επικίνδυνα στις 16-11-2001 στο Ντουλούθ ούτε ήμουν πλοίαρχος του πλοίου στις 30-11-2001 που το πλοίο ‘’Ταξιδευτής απέπλευσε από το λιμάνι Ντουλούθ των ΗΠΑ! Ούτε, θα μπορούσα να είμαι εγώ ο πλοίαρχος ο οποίος με δικές μου ενέργειες πήρα παρανόμως τον απόπλου του πλοίου, δεδομένου ότι, ούτε ο Harry Potter δεν θα μπορούσε να το πετύχει αυτό!

Είναι πολύ μεγάλη η απόσταση μεταξύ Μόντρεαλ και Ντουλούθ (5 ημέρες πλεύσιμες με το πλοίο) και ακόμη μεγαλύτερη η απόσταση από την Ελλάδα που βρισκόμουν στις 16-11-2001 έως και τις 5-12-2001, που το πλοίο ‘’Ταξιδευτής’’ κατέπλευσε στο Μόντρεαλ υπό την πλοιαρχία του πλοιάρχου Πετρολέκα Παναγιώτη, ο οποίος φόρτωσε το πλοίο επικίνδυνα με 17.877 ΜΤ φορτίου στα (3) μεσαία αμπάρια (2,3,4) και μερικώς το αμπάρι (5), περαιώνοντας την επικίνδυνη φόρτωση στις 30-11-2001, όπου και απέπλευσε αυθημερόν στις 16:20 Ώρα HPA και κατέπλευσε στο Μόντρεαλ στις 5-12-2001, ταυτόχρονα μ εμένα προερχόμενος εγώ από Αθήνα αεροπορικώς. Η εισαγγελέας κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνα εξακολουθεί στο πιο κάτω απόσπασμα να στάζει δηλητήριο εναντίον μου και στον αντίποδα, ούτε μια κουβέντα για τον «φουκαρά» τον εφοπλιστή Σταυρινίδη! Αμέσως πιο κάτω παραθέτω φωτ. απόσπασμα του Βουλεύματος 4743/2016 σελ. (8). Όπου η εισαγγελέας κ. Κοντογιάννη έχει χάσει κάθε έλεγχο των γραφομένων της και συνεχίζει να με κατασυκοφαντεί και επαναλαμβάνει τα όσα αναφέει στο πόρισμά της η 2α ανακρίτρια Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνα. Οι δύο αυτές κυρίες, έχουν αποδείξει πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι, δεν έχουν καταλάβει ότι, οι αποφάσεις που παίρνουν στιγματίζουν την ζωή των πολιτών για πάντα και γι αυτό δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή, αν με τις ενέργειές τους αυτές καταστρέφουν την τιμή και την υπόληψη του Έλληνα Πολίτη. Η εισαγγελέας Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνα στην σελίδα (8) του βουλεύματος Πειραιά 4743/2016 (Σχ. 64) αναφέρει τα εξής:

Αμέσως πιο πάνω η εισαγγελέας κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνα επαναλαμβάνει τα ίδια ακριβώς με την 2α ανακρίτρια Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνα και εξακολουθεί να με σφυροκοπεί εν γνώσει της ότι, τα όσα μου καταμαρτυρεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, παρά μόνον στην μανιώδη και αγωνιώδη προσπάθειά της να πετύχει τον στόχο της παντί τρόπω, που δεν ήταν άλλος από το να απαλλάξει τον εγκληματία εφοπλιστή Σταυρινίδη από τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείτο. Το ανωτέρω απόσπασμα εμπεριέχει και μια απειλή εναντίον μου, η οποία λέει τα εξής. «Πρόσεχε μην το συνεχίσεις, διότι αν δήθεν αποδειχθεί η αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος, τότε κατηγορούμενος θα είσαι εσύ και μην ξεχνάς ότι, στην γωνία σε περιμένει και μία άλλη μήνυση με στοιχεία δικογραφίας (ΕΓ2-10-377 Α09 2668)!

Την οποία όμως δεν διατήρησαν, αλλά σιωπηρώς την έστειλαν στο αρχείο από μόνοι τους, γιατί; Στην συνέχεια του ανωτέρω βουλεύματος 4743/2016, η εισαγγελέας Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνα γράφει τον επίλογο, τόσον των προσωπικών της αμαρτιών, όσον και των αμαρτιών της 2ας ανακρίτριας Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνας, οι οποίες από κοινού ραδιούργησαν εναντίον μου στην προσπάθειά τους να απαλλάξουν τον εφοπλιστή Σταυρινίδη και τους στενούς συνεργάτες του, από τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνταν. Ήτοι, την σκανδαλώδη απαλλαγή του εφοπλιστή Σταυρινίδη Σταύρου και των στενών συνεργατών του δια βουλεύματος, οι οποίοι προετοίμασαν και πραγματοποίησαν δολιοφθορά στην αξιοπλοΐα του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’, πλοιοκτησίας του εφοπλιστή Σταυρινίδη, προκειμένου να εισπράξουν την αποζημίωση, έναντι των 27 ψυχών του πληρώματος του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’! .Και η εισαγγελέας κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνα συνεχίζει στην ίδια σελίδα και αναφέρει τα εξής : Φωτογραφικό απόσπασμα του φύλλου (6) του βουλεύματος Αθηνών 4743/2016.

 

 

Πέραν Πάσης λογική αμφιβολίας και δεδομένης της ανωτέρω παραδοχής της εισαγγελέα Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνας, ότι το πλοίο φόρτωσε πράγματι στα αμπάρια (2,3,4) πλήρη και μερικώς στο αμπάρι (5), και στηρίζει τον ισχυρισμό της στο ‘’Πιστοποιητικό Ετοιμότητας’’ (Σχ. 32), αλλά ταυτόχρονα και στο ‘’Πιστοποιητικό φόρτωσης’’ (Σχ. 40), πιστεύοντας ότι και τα δύο αυτά ανωτέρω πιστοποιητικά, ήταν και τα δύο εναρμονισμένα και συντάσσονταν υπέρ της απαλλαγής του εφοπλιστή Σταυρινίδη, πράγμα που ήταν μόνον στην σφαίρα της φαντασίας της εισαγγελέα κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνας, δεδομένου ότι, το ‘’Πιστοποιητικό Ετοιμότητας’’(Σχ. 32), είναι συνδεδεμένο άρρηκτα και επιβεβαιώνει ως πραγματική και αληθή φόρτωση την δεύτερη κατά σειράν φόρτωση της σελίδας (9) της μήνυσής τους .(Πειραιά ΑΒΜ Α09 2668 (Σχ. 22, σελ 13 και 40 ης παρούσης) με συνολικό φορτίο 17.877 ΜΤ στα αμπάρια του πλοίου (2,3,4) πλήρη και μερικώς το αμπάρι (5), την οποία ο εφοπλιστής Σταυρινίδης απορρίπτει μετά βλεγδυμμίας και αποτροπιασμό, δείχνοντας την επικινδυνότητά της, υποκρινόμενος ότι δεν είχε σχέση με την φόρτωση αυτήν!

Και, στον αντίποδα υπήρχε το ‘’Πιστοποιητικού φόρτωσης’’ (Σχ. 40), το οποίο επιβεβαιώνει την πρώτη κατά σειρά από τις δύο αυτές φορτώσεις της σελίδας (9) της μήνυσής τους (Πειραιά ΑΒΜ Α09 2668) (Σχ. 22), η οποία υποστηρίζεται από τον εφοπλιστή Σταυρινίδη, η οποία στην συνέχεια αντικρούεται κάθετα από το ‘’Πιστοποιητικό ετοιμότητας’’ (Σχ.32), το οποίο επιβεβαιώνει την δεύτερη κατά σειράν από τις δύο φορτώσεις της σελίδας (9) της μήνυσής τους (Πειραιά ΑΒΜ Α09 2668) (Σχ. 22), δεδομένου ότι, το συγκεκριμένο ‘’Πιστοποιητικό φόρτωσης’’ (Σχ. 40), δεν είναι αυτοδύναμο ‘’Πιστοποιητικό’’, όπως είναι το ‘’Πιστοποιητικό ετοιμότητας’’ (Σχ.32), με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από άλλα συναφή έγγραφα της φόρτωσης, τα οποία διασταυρούμενα μεταξύ τους, απορρίπτονται από μόνα τους ως κατασκευασμένα και πλαστογραφημένα, όταν διασταυρώνονται με τους υδροστατικούς πίνακες του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’.

Επί του θέματος αυτού δεν θα προχωρήσω σε άλλες αποκαλύψεις για την πλαστότητά και το ψευδές περιεχόμενο του ‘’Πιστοποιητικού φόρτωσης’’ (Σχ. 40) του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’ προκειμένου να καταθέσω όταν κληθώ από την εισαγγελία και ταυτόχρονα ζητώ από εσάς «να ασκηθεί ποινική δίωξη και να κατατεθεί στην εισαγγελία Αθηνών για πλαστογραφία μετά χρήσεως βάσει του ‘’Πιστοποιητικού φόρτωσης’’ (Σχ, 40) εναντίον του εφοπλιστή Σταυρινίδη Σταύρου και των στενών συνεργατών του, όπως αυτοί ονοματίζονται και αναφέρονται στην πρώτη σελίδα της παρούσης για κατάθεση πλαστογραφημένου πιστοποιητικού μετά χρήσεως, βάσει του οποίου πέτυχαν την απαλλαγή τους με το βούλευμα Αθηνών 4743/2016». Δεν γνωρίζω αν αυτή είναι μια αιτία αναίρεσης για ολόκληρη την δικογραφία, προκειμένου να μην γελάνε για το κατόρθωμά τους, ο εγκληματίας εφοπλιστής και οι περί αυτόν,. ‘’ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ’’ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΡΟΣ ΦΌΡΤΩΣΗ. Κύριε Πλιώτα εισαγγελέα του Α.Π. παρακαλώ δώστε εντολή να σας φέρουν στο γραφείο από το αρχείο του πρωτόκολλου της εισαγγελίας του Α.Π. τον συγκεκριμένο φάκελο με τα σχετικά έγγραφα του, υπό τα στοιχεία όπως αυτά εμφανίζονται στο «λογότυπο» της εισαγγελίας του Α.Π (Σελ. 47 της παρούσης) τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε σύμφωνα με τους αριθμούς των σχετικών εγγράφων της παρούσης, οι οποίοι ανταποκρίνονται πλήρως με τούς αριθμούς των σχετικών εγγράφων που ήδη υπάρχουν στον φάκελο του αρχείου σας.

Παρακαλώ επιλέξτε το (Σχ. έγγραφο με αριθμό 32). Το έγγραφο αυτό είναι το ‘’Πιστοποιητικό ετοιμότητας’’ του πλοίου προς φόρτωση το οποίο χρησιμοποίησε η εισαγγελέας Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνα προκειμένου να πετύχει την απαλλαγή δια βουλεύματος του εφοπλιστή Σταυρινίδη και των στενών συνεργατών του. Αμέσως πιο κάτω παραθέτω φωτογραφικά επικυρωμένο αντίγραφο του ‘’Πιστοποιητικού ετοιμότητας’’ του πλοίου προς φόρτωση, το οποίο παρουσίασε και κατέθεσε στην εισαγγελία Αθηνών ο δικηγόρος Πειραιά κ. Αβραάμ Πασιπολαρίδης εκπρόσωπος του εφοπλιστή Σταυρινίδη.

Αμέσως πιο κάτω παραθέτω φωτογραφικά την επικυρωμένη μετάφραση η οποία έχει γίνει από τον δικηγόρο Πειραιά του εφοπλιστή Σταυρινίδη κ. Αβραάμ Πασιπουλαρίδη. Το ‘’Πιστοποιητικό ετοιμότητας’’, το έχει προσκομίσει ο ίδιος ο εφοπλιστής Σταυρινίδης το οποίο και κατέθεσε στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εγώ πήρα επικυρωμένα αντίγραφα.

hhh

Το ανωτέρω σχέδιο του πλοίου δείχνει ότι, τα (3) μεσαία αμπάρια του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’ εκ του συνόλου (5) αμπαριών του πλοίου, ήταν τα αμπάρια : (2=6397 ΜΤ), (3=5174 ΜΤ), (4=6206 ΜΤ), = 17.777 ΜΤ συνολικά. Ενώ τα (2) ακραία αμπάρια:(1=0 ΜΤ) και μερικώς το αμπάρι (5=100 ΜΤ) = 100 ΜΤ. Γενικό σύνολο 17.877 ΜΤ. Την ίδια ποσότητα επιβεβαιώνει και η εισαγγελέας Κοντογιάννη στην σελίδα (7) του βουλεύματος Αθηνών 4743/2016 (10η γραμμή). Επιπρόσθετα το ανωτέρω ‘’Πιστοποιητικό ετοιμότητας’’ βεβαιώνει ως πλοίαρχο του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’ τον πλοίαρχο κ. Πετρολέκα Παναγιώτη και όχι εμένα τον πλοίαρχο Λιβαδά Χαράλαμπο, όπως μετά μανίας ισχυρίζονται η 2α ανακρίτρια Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνα και η εισαγγελέας Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνα. Προκειμένου να διευκολύνω την κατανόηση της σχέσης των δύο ανωτέρω πιστοποιητικών, ήτοι (‘’Πιστοποιητικό ετοιμότητας’’ και ‘’Πιστοποιητικό φόρτωσης’’), αλλά και με το ποια από τις δύο αυτές φορτώσεις είναι αυτή η οποία αληθώς πραγματοποιήθηκε επί του πλοίου, επαναπαραθέτω την Μήνυσή τους Πειραιώς ΑΒΜ Α09 2668. (Σχ. 22), όπου στην σελίδα (9) αναφέρουν τα εξής).

 

Παραθέτω φωτογ, αποσπάσματα του ‘’Πιστοποιητικού ετοιμότητας’’ (Σχ.32) και της μετάφρασής του, τα οποία συμφωνούν απόλυτα με την δεύτερη κατά σειράν φόρτωση της σελ. (9) της μήνυσής τους, με φορτίο στα αμπάρια (2,3,4) πλήρη, και μερικώς το αμπάρι (5) και 17.877 ΜΤ φορτίο και απορρίπτει την πρώτη από αυτές κατά σειράν φόρτωση, η οποία υποστηρίζεται από τον εφοπλιστή Σταυρινίδη. με φορτίο στα αμπάρια (2,3) πλήρη, (1,5) ημιπλήρη και (4) άδειο. Με φορτίο 17.730 ΜΤ.

 

Στην σελίδα (9) της ανωτέρω μήνυσής τους ΑΒΜ Α09 2668 Πειραιά, αναφέρουν τις δύο αυτές αντίθετες και κάθετα αντικρουόμενες μεταξύ τους φορτώσεις, εκ των οποίων, η πρώτη από αυτές κατά σειρά φόρτωση, υποστηρίζεται από τον εφοπλιστή Σταυρινίδη και τους στενούς συνεργάτες του, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι, το πλοίο φόρτωσε σύμφωνα με την πρώτη από αυτές κατά σειρά φόρτωση με συνολικό φορτίο 17.730 ΜΤ και στα αμπάρια (1) ημιπλήρες, τα αμπάρια (2 και 3) Πλήρη με διευθέτηση των κορυφών τους, το αμπάρι (4) κενό φορτίου και το αμπάρι (5) ημιπλήρες.

Ενώ, η δεύτερη από αυτές κατά σειράν φόρτωση της σελίδας (9) της ανωτέρω μήνυσής τους ΑΒΜ Α09 2668 Πειραιά, αφορά την επικίνδυνη φόρτωση του πλοίου, για την οποία εγώ ισχυρίζομαι ότι, το πλοίο ‘’Ταξιδευτής’’ φορτώθηκε ως εξής: Το αμπάρι (1) (κενό φορτίου), τα αμπάρια (2,3,4) πλήρη, χωρίς διευθέτηση των κορυφών τους και το αμπάρι (5) μερικώς, με συνολικό φορτίο 17.877 ΜΤ. την οποία οι ίδιοι, ήτοι, ο εφοπλιστής Σταυρινίδης και οι συνεργάτες του στην ίδια σελίδα (9), την απορρίπτουν μετά βλεγδυμμίας. Οι δύο αυτές φορτώσεις εκτός των όσων έχω αναφέρει μέχρι τώρα, διαφέρουν στο ότι, η πρώτη από αυτές (πλασματική φόρτωση) με διευθετημένες τις κορυφές των αμπαριών (2 και 3) κοστίζει $80.000 ΗΠΑ, ενώ η δεύτερη από αυτές και πραγματική φόρτωση του πλοίου είχε μηδενικά έξοδα.

Βλέπεται όταν η φόρτωση είναι πλασματική ο εφοπλιστής Σταυρινίδης πληρώνει $80.000 ΗΠΑ, ενώ όταν η φόρτωση είναι πραγματική και επικίνδυνη ο εφοπλιστής Σταυρινίδης δεν πληρώνει τίποτα. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι, το αμέσως ανωτέρω παράδειγμα του δικού μου ισχυρισμού με φορτίο 17877 ΜΤ στα (3) μεσαία αμπάρια εκ του συνόλου (5) αμπαριών του πλοίου και δεύτερη κατά σειρά των φορτώσεων της σελίδας (9) της μήνυσής τους, ΑΒΜ Α09 2668 Πειραιά (Σχ. 22), την οποία οι ίδιοι αρνούνται μετά βλεγδυμμίας, η οποία όμως είναι όμοια με αυτήν που βεβαιώνει το ‘’Πιστοποιητικό ετοιμότητας’’ και με τις ποσότητες φορτίου σε κάθε ένα αμπάρι χωριστά όμοια με αυτά της δεύτερης κατά σειρά φόρτωση της σελίδας (9), όπως αυτά αναφέρονται στο ‘’Πιστοποιητικό ετοιμότητας’’ αριθμητικά, ήτοι Αμπάρια (2,3,4) πλήρως και μερικώς το αμπάρι (5), με κενό φορτίου το αμπάρι (1). Όλα τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται και από τον πλοίαρχο Πετρολέκα Παναγιώτη, ο οποίος φόρτωσε ο ίδιος το πλοίο επικίνδυνα ύστερα από εντολή του αρχιπλοιάρχου Γρίβα Παναγιώτη, όπως επιβεβαιώνει ο ίδιος στην από 26-03-2008 επιστολή του (Σχ.21 και σελ. 19 της παρούσης) και (Σχ. 2) της μήνυσής μου. Παραθέτω φωτογραφικό απόσπασμα της από 26-03-2008 επιστολής του πλοιάρχου κ. Πετρολέκα Παναγιώτη, η οποία αναφέρει τα εξής.

Αμέσως πιο κάτω παραθέτω τον από 16-11-2001 .(Σχ.17, Σελ. 2), έντυπο επικίνδυνο υπολογισμό ευστάθειας και διαμήκους αντοχής του πλοίου, τον οποίο απέστειλε ο αρχιπλοίαρχος Γρίβας Παναγιώτης στον πλοίαρχο Πετρολέκα Παναγιώτη με εντολή να φορτώσει το πλοίου σύμφωνα με αυτόν. Επιπρόσθετα αντίγραφο του ιδίου επικίνδυνου υπολογισμού ευστάθειας και διαμήκους αντοχής του πλοίου με ημερομηνία εκτύπωσης 16-11-2001 είχε επιδώσει ο αρχιπλοίαρχος Γρίβας Παναγιώτης σ’ εμένα, ως εν δυνάμει πλοίαρχος που ήμουν και ήταν υποχρεωμένος να με ενημερώσει για την πραγματική κατάσταση του πλοίου που πήγαινα να συναντήσω αεροπορικώς στο Μόντρεαλ του Καναδά. Παραθέτω φωτογ. αποσπά, της από 16-11-2001 επικίνδυνης φόρτωσης του Γρίβα.

 

Αμέσως πιο κάτω το επικίνδυνο σχέδιο φόρτωσης του Αρχιπλοιάρχου Γρίβα στα (3) μεσαία Αμπάρια (2,3,4) πλήρη και μερικώς το αμπάρι (5).(Σχ.17. Σελ. 2)

 

Ο πλοίαρχος Πετρολέκας Παναγιώτης επιβεβαιώνει ότι, πιεζόμενος τόσο από τον αρχιπλοίαρχο Γρίβα Παναγιώτη, όσο και από τον επιθεωρητή στο λιμάνι φόρτωσης Ντουλούθ κ. Sencer Under, φόρτωσε παρά την θέλησή του το πλοίο επικίνδυνα στα (3) μεσαία αμπάρια εκ του συνόλου (5) αμπαριών του πλοίου, ήτοι τα αμπάρια (2,3,4) πλήρη και οι 100 ΜΤ οι οποίοι περίσσεψαν φορτώθηκαν αναγκαστικά στο αμπάρι (5), οι οποίοι αποτελούν αμελητέα ποσότητα συγκριτικά με τους 17.777  των τριών μεσαίων αμπαριών του πλοίου (2,3,4). και μερικώς το αμπάρι (5), δεδομένου ότι η εκ δόλου κακόβουλη ενέργεια κατά του πλοίου και των επιβαινόντων μελλών του πληρώματος δεν προήλθε από την διαφορά του φορτίου μεταξύ των αμπαριών, αλλά από την θέση που είχαν τα συγκεκριμένα φορτωμένα αμπάρια (2,3,4) στο μέσον της δοκού, αν θεωρήσουμε το πλοίο ως μία απλή δοκό, όπου είναι και η πραγματικότητα, αφού το πλοίο πράγματι χτίζεται στο ναυπηγείο και στηρίζεται όλο σε μια ατσάλινη δοκό η οποία ονομάζεται τρόπιδα του πλοίου, η οποία εν προκειμένω είχε 180 Μ μήκος.

              Οι δύο αυτές κυρίες, η 2α ανακρίτρια Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνα και η εισαγγελέας Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνα, προσποιούνται ότι δήθεν αγνοούν την ύπαρξη της από 26-03-2009  (Σχ. 21) επιστολής του πλοιάρχου Πετρολέκα Παναγιώτη, βάσει της οποίας, ο ίδιος  αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη ότι, αυτός ο ίδιος ύστερα από πιέσεις τις οποίες δέχτηκε από τον αρχιπλοίαρχο Γρίβα Παναγιώτη  μέσω της έντυπης και (μερικώς) ιδιόχειρα γραμμένης από αυτόν τον ίδιο τον αρχιπλοίαρχο Γρίβα Παναγιώτη, βάσει της οποίας έδινε την εντολή στον πλοίαρχο Πετρολέκα Παναγιώτη να φορτώσει το πλοίο σύμφωνα με την επικίνδυνη αυτήν φόρτωση με ημερομηνία εκτύπωσης 21-11-2001, (Σχ. 17, σελ. 2) η οποία συμφωνεί απόλυτα, ότι, το πλοίο ‘’Ταξιδευτής’’, φορτώθηκε από τον ίδιο στα τρία (3) μεσαία αμπάρια του πλοίου, όπως ακριβώς βεβαιώνει και το ‘’Πιστοποιητικού ετοιμότητας (Σχ. 32), το οποίο είναι υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον επιθεωρητή στο λιμάνι φόρτωσης του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’ Ντουλούθ, κ. Sencer Under και είναι υπογεγραμμένο και μεταφρασμένο από τον ίδιο τον δικηγόρο του εφοπλιστή Σταυρινίδη, Αβραάμ Πασιπουλαρίδη, ο οποίος το κατέθεσε προσωπικά στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου φέρει και την σφραγίδα του Πρωτοδικείου.         

Στον αντίποδα το δεύτερο (σετ) των πιστοποιητικών, στο οποίο συγκαταλέγεται και το ‘’Πιστοποιητικό φόρτωσης’’  (Σχ. 40), τα οποία βασίζονται σε μια υποθετική φόρτωση του πλοίου ‘’Ταξιδευτής’’, η οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε στο πλοίο αλλά, ο εφοπλιστής Σταυρινίδης την ζήτησε και την παρέλαβε με το αζημίωτο από τον επιθεωρητή στο λιμάνι φόρτωσης Ντουλούθ κ. Sencer Under, προκειμένου να την έχει ως εναλλακτική λύση εις περίπτωση που το πλοίο θα βυθιζόταν, δεδομένου ότι, δεν θα μπορούσε μετά την βύθιση του πλοίου να εμφανίσει στις αρχές το ‘’Πιστοποιητικού ετοιμότητας (Σχ. 32), το οποίο εκπροσωπούσε την επικίνδυνη φόρτωση όπως αυτή εμφανίζεται δεύτερη στην σειρά εκ των δύο υπαρχόντων φορτώσεων στην σελίδα (9) της μήνυσής τους  (Πειραιά ΑΒΜ Α09 2668) (Σχ. 22).

Το ‘’Πιστοποιητικό φόρτωσης’’ (Σχ. 40) ήταν κι αυτό υπογεγραμμένο από τον επιθεωρητή στο λιμάνι φόρτωσης Ντουλούθ κ. Sencer Under, ο οποίος είναι παλιός γνώριμος του εφοπλιστή Σταυρινίδη και προσφέρει τις υπηρεσίες του με το αζημίωτο, εις τρόπον ώστε, εις περίπτωση που το πλοίο θα βούλιαζε, διότι αυτός ήταν ο σκοπός τους, δεν θα μπορούσαν να παρουσιάσουν την πραγματική φόρτωση του πλοίου παρουσιάζοντας το ‘’Πιστοποιητικό ετοιμότητας’’ (Σχ.22) του πλοίου, δεδομένου ότι, ύστερα από ένα ναυάγιο γίνεται ενδελεχής έλεγχος απάντων των στοιχείων της φόρτωσης του πλοίου και αν παρουσιαζόταν το συγκεκριμένο ’Πιστοποιητικό ετοιμότητας’’ (Σχ.22) τότε θα πήγαιναν όλοι φυλακή, ενώ στην περίπτωση του βουλιαγμένου πλοίου, θα μπορούσαν άνετα να δείξουν το πλασματικό Πιστοποιητικό φόρτωσης (Σχ. 40) και με την συμπαράσταση του επιθεωρητή θα μπορούσαν άνετα να   πείσουν ότι, το ναυάγιο ήταν τυχαίο!

          Βάσει των ανωτέρω και πριν ακόμη προχωρήσουμε πρέπει να κάνουμε μια σοβαρή διαπίστωση ότι,  απλά ο επιθεωρητής του NCB  ‘’NATIONAL CARGO BUREAU’’  κ. Sencer Under είναι «αναξιόπιστο πρόσωπο», τον οποίο μάλιστα επικαλούνται με ‘’ΔΕΟΣ’’ οι δυο αυτές κυρίες, ήτοι, η   2α ανακρίτρια Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνα   και   η εισαγγελέας Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνα, δεδομένου ότι, η περίπτωσή του ομοιάζει με κάποιον φοροτεχνικό ο οποίος κατ εντολή του επιχειρηματία κρατάει δύο βιβλία (εσόδων – εξόδων) υπογεγραμμένα κι τα δύο αυτά βιβλία από τον ίδιο, τα οποία όμως αντικρούονταν μεταξύ τους, εκ των οποίων το πρώτο από αυτά, εν προκειμένω το ‘’Πιστοποιητικό ετοιμότητας’’ το οποίο ήταν το πραγματικό και αληθές βιβλίο, αν έπεφτε στα χέρια της δίωξης οικονομικού εγκλήματος θα πλήρωνε τα μαλλιά της κεφαλής του σε πραγματικά και αληθή έξοδα!

Αν,

όμως συνέβαινε να τον συλλάβουν και με τα δύο βιβλία στο χέρι, τα οποία αναφέρονταν στο ίδιο ημερολογιακό έτος και υπογεγραμμένα και τα δύο ταυτόχρονα από τον ίδιο φοροτεχνικό  και με  το πραγματικό βιβλίο, ήτοι, το ‘’πιστοποιητικό ετοιμότητας’’  με υπέρογκα έσοδα και λιγότερα έξοδα και στον αντίποδα με το πλασματικό αντίστοιχο βιβλίο, ήτοι,  το ‘’Πιστοποιητικό φόρτωσης’’ με μισά έσοδα  και διπλά  έξοδα, τα οποία ήταν  αντικρουόμενα μεταξύ τους, για  το ίδιο ημερολογιακό έτος, τότε ως τεκμήριο της ενοχής τους θα ήταν  το βιβλίο που  τους ενοχοποιούσε με τα πολλά έσοδα και στον αντίποδα το βιβλίο με τα δηλωμένα μικρά έσοδα και πολλά έξοδα θα ήταν το πλασματικό και η διαφορά μεταξύ τους, θα ήταν το κέρδος που θα είχαν.

Παραθέτω το τελευταίο απόσπασμα της εισήγησης της εισαγγελέα Αθηνών κ Κοντογιάννη Κωνσταντίνας βάσει της οποίας, ενώ τα δύο τελευταία πιστοποιητικά τα οποία είχε στην διάθεσή της, ήτοι το ‘’Πιστοποιητικό ετοιμότητας’’ και το ‘’Πιστοποιητικό φορτώσεως’’, τα οποία προσκόμισαν και κατέθεσαν στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών ο εφοπλιστής Σταυρινίδης και τα οποία χρησιμοποίησε η εισαγγελέας κ. Κοντογιάννη προς το Συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών, πιστεύοντας ότι τα δύο αυτά πιστοποιητικά θα ενεργούσαν θετικά για την απαλλαγή του εγκληματία εφοπλιστή Σταυρινίδη, πλην όμως τα πραγματικά περιστατικά αποδεικνύουν ότι, το πρώτο εξ αυτών ‘’Πιστοποιητικό ετοιμότητας’’ είναι αληθές και πραγματικό, αλλά αποδεικνύει το αντίθετο ότι, πράγματι φόρτωσαν το πλοίο ‘’Ταξιδευτής’’  επικίνδυνα, ήτοι, κατόπιν εντολής του εφοπλιστή Σταυρινίδη προς τους αρχιπλοιάρχους Τζαμαρία Νικόλαο και Γρίβα Παναγιώτη σε άμεση συνέργεια με τον επιθεωρητή του  (NCB) στο λιμάνι φόρτωσης Ντουλούθ, το πλοίο φορτώθηκε στα (3) μεσαία αμπάρια εκ του συνόλου (5) αμπριών, ήτοι τα αμπάρια (2,3,4) πλήρη, και μερικώς το αμπάρι (5), σύμφωνα με το ‘’Πιστοποιητικό ετοιμότητας’’ (Σχ. 32) και σελ. 34,35,36 της παρούσης)  του πλοίου σύμφωνα με αυτά,  θα όφειλε να ζητήσει από το Συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του εφοπλιστή Σταυρινίδη και των στενών συνεργατών του, βάσει του ‘’Πιστοποιητικού ετοιμότητας’’ (Σχ. 32) και σελ. 35,36,37 της παρούσης)

Και, 

επιπρόσθετα η παρούσα καταγγελία μου να κατατεθεί ως μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως όσον αφορά το ‘’Πιστοποιητικό φόρτωσης’’ (Σχ. 40) που κατετέθη στην εισαγγελία Αθηνών και χρησιμοποιήθηκε για την εκ δόλου απαλλαγή τους από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών  με το Βούλευμα Αθηνών 4743/2016, αυτά έπραξαν η Δευτέρα ανακρίτρια Αθηνών και η εισαγγελέας Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνα, ύστερα από εντολές  της αντιεισαγγελέα του Α,Π κ. Θεοδώρου Βασιλικής, του Μπρακουμάτσου Παναγιώτη και του εφέτη Καλλίδη Νικολάου, οι οποίες ζήτησαν από το συμβούλιο πλημμελειοδικών την απαλλαγή τους!.

Το συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών, θα όφειλε να διερευνήσει την υπόθεση και να ελέγξει αν και κατά πόσον είναι σωστά τα όσα αναφέρει στην εισήγησή της η εισαγγελέας κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνα κι αν δεν είχε την γνώσει να κρίνει να μην αποτολμούσε το συμβούλιο να βγάλει απόφαση!  

Αξιότιμε κ. Πλιώτα εισαγγελέα του Α.Π με την ανωτέρω καταγγελία μου ζητώ την διαθεσιμότητα των  αντιεισαγγελέων του (Α.Π) κ. Θεοδώρου βασιλικής και Μπρακουμάτσου Παναγιώτη καθώς ζητάω και την διαθεσιμότητα του εφέτη εισαγγελέα  Αθηνών κ. Καλλίδη Νικολάου, ο οποίος ως εντολοδόχος της αντιεισαγγελέα του Α.Π κ. Θεοδώρου Βασιλικής ανέλαβε και διαχειρίστηκε την καταγγελία μου με στοιχεία που αναφέρονται στο λογότυπο της εισαγγελίας του Α.Π στην σελίδα (47) και την επέστρεψε στα χέρια της κ. Θεοδώρου, η οποία, εκτός της παρούσης μπορείτε να ανασύρετε από το αρχείο την προηγούμενη καταγγελία μου (με τα ανωτέρω στοιχεία) μέσα στην οποία πρωταγωνιστεί ο κύριος Μπρακουμάτσος Παναγιώτης, η οποία καταγγελία μου απαντήθηκε από την εισαγγελέα του (Α.Π.) κ. Θεοδώρου Βασιλική με την από 8-05-2019 διάταξή της με στοιχεία εισαγγελία Α.Π αριθ. πρωτοκόλλου 11871/17 Αριθμ. διαταγής 4/19, η οποία ήταν υπαρχηγός της κ. Ξένης Δημητρίου γενεσιουργός αιτία όλων των κακών που υπάρχουν σήμερα στην εισαγγελία του Α.Π.

 Και,

όταν κάποια στιγμή πήρα τα αμέσως πιο κάτω τηλέφωνα την εισαγγελία  του Α.Π. για να μάθω την πρόοδο της καταγγελίας μου, άκουσα από την ανοιχτή ακρόαση την γραμματέα να ρωτάει κάποια άλλη γραμματέα αν γνώριζε που είναι ο συγκεκριμένος φάκελος της καταγγελίας μου, διότι έλλειπε από την θέση του και η ερωτώμενη γραμματέας της εισαγγελίας να απαντά στην ερωτούσα γραμματέα  ότι, ο φάκελος αυτός (ο δικός μου) βρίσκεται στο γραφείο του κ. Μπρακουμάτσου, ο οποίος εκτός από τα όσα τον κατηγορώ στην προηγούμενη καταγγελία μου, είναι εμπλεκόμενος και στην καταστροφή του Σαρωνικού κόλπου, δεδομένου ότι διευκόλυνε-συγκάλυψε τους ηθικούς αυτουργούς και έριξε κουβέρτα στην υπόθεση αυτήν, όπως και εξακολουθεί να υπάρχει σκότος στην πορεία της ανάκρισης εκ μέρους της εισαγγελία του (Α.Π), για τους λόγους αυτούς ζητώ την διαθεσιμότητα του μέχρι να περαιωθεί η ανάκριση  και να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι!

Επιπρόσθετα ζητώ την διαθεσιμότητα και την παραδειγματική τιμωρία της εισαγγελέα Αθηνών κ. Κοντογιάννη Κωνσταντίνας και της 2ας ανακρίτριας Αθηνών κ. Βιοπούλου Ιωσηφίνας για τις πράξεις τους εναντίον μου, καθώς και για την υπαιτιότητα τους στην  καθόλα παράνομη απαλλαγή του εφοπλιστή Σταυρινίδη και των στενών συνεργατών από το συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών με το βούλευμα Αθηνών 4743/2016 

Κύριε Πλιώτα εισαγγελέα του (Α.Π) όπως είδατε στην αρχή κοινοποιώ την παρούσα επιστολή μου κι προς τον υπουργό δικαιοσύνης ως καθ’ ύλη αρμόδιο για έκρυθμες καταστάσεις όπως αυτές στις οποίες αναφέρομαι, δεδομένου ότι δεν ζούμε πια στην εποχή που κάποια επαγγέλματα θεωρούνταν και λειτουργήματα, όπως  ο δάσκαλος, ο γιατρός, ο δικηγόρος, οι οποίοι σήμερα μερικοί από ατούς αντίστοιχα συνελήφθησαν να θωπεύουν  αθώα παιδάκια, να παίρνουν φακελάκια και οι τελευταίοι ανήκαν και σε εγκληματικές οργανώσεις και ευτυχώς αποτελούν μια πολύ μικρή μερίδα συνόλου.

Κοινοποιώ όμως την παρούσα και στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελαροπούλου, αν και γνωρίζω ότι ο θεσμικός της ρόλος δεν της επιτρέπει να παρεμβαίνει στα θέματα αυτά, η, δεν υπάρχει και χρόνος γιατί αλλοίμονο, αν παρεμβαίνει  στα καθημερινά αυτά θέματα των πολιτών, δεν θα μπορούσε να φέρει εις πέρας αυτά για τα οποία είναι υποχρεωμένη να ενδιαφερθεί και ως εκ τούτου ενδέχεται να μην δώσει καμία σημασία στην καταγγελία μου αυτήν.

Πλην όμως, εγώ την κοινοποίησα και στην πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Σακελαροπούλου Κατερίνα, δεδομένου ότι, μπορεί ο θεσμικός της ρόλος να μην της επιτρέπει να πάρει θέση σε μια τέτοια υπόθεση, αλλά σαφώς δεν της απαγορεύει να λάβει γνώση, όχι διότι θέλω καθ οιονδήποτε τρόπο την βοήθεια της για προσωπικούς μου λόγους, δεδομένου ότι, αφ ενός δεν έχω ίδιον συμφέρον στην υπόθεση αυτή. πλην όμως, η ενέργεια μου αυτή (κοινοποίηση στην κυρία πρόεδρο της Δημοκρατίας) θα είναι  δικλείδα ασφαλείας, εναντίον αυτών οι οποίοι συνήθως παρεμβαίνουν και διασαλεύουν τις νόμιμες διαδικασίες μια επίκαιρης και τόσο ενδιαφέρουσας υπόθεσης, όπως αυτή της καταστροφής του Σαρωνικού κόλπου με την εκ δόλου βύθιση του πλοίου ‘’Αγία Ζώνη ΙΙ’’

Και, με την ενέργειά μου αυτήν πιστεύω, ότι, αν κάποιο, ή κάποιοι  δημόσιοι λειτουργοί  είχαν υπόψη του να εμπλακούν, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την ανάκριση, τότε θεωρώ σίγουρο ότι, οι εμπλεκόμενοι, θα το σκεφθούν δυο φορές για να αναμειχθούν στο θέμα αυτό και μάλλον θα εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους με το εξής σκεπτικό: Η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μπορεί να μην το διαβάσει, αλλά κι αν σπάσει ο διάολος το πόδι του και το διαβάσει; τότε τι κάνουμε! Ως εκ τούτου πιστεύω ότι δεν θα τολμήσουν να εμπλακούν  και να διαταράξουν την ομαλή εξέλιξη της ανάκρισης και την προσαγωγή αυτών που διέπραξαν το οικολογικό αυτό έγκλημα, ενώπιον των δικαστών.

Αξιότιμε κ. Πλιώτα εισαγγελέα του (Α.Π) δια της επιστολής μου αυτής ήθελα να σας δώσω ένα μήνυμα ότι, σας παρουσιάζεται η ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε τον Α.Π από στοιχεία τα οποία δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί και να μείνετε στην ιστορία ως ο εισαγγελέας με τα «καθαρά χέρια» όπως κάποιος Ιταλός συνάδελφός σας στο πρόσφατο παρελθόν, βέβαια κανένας δεν κερδίζει τέτοιους τίτλους υστεροφημίας, αν δεν τους κερδίσει επάξια, όμως εσείς έχετε την ευκαιρία τώρα κ. εισαγγελέα Πλιώτα! Δεν αμφιβάλλω για την εντιμότητά σας, ούτε για την γενναιότητα σας κ. εισαγγελέα Πλιώτα, πλην .όμως αυτά τα δύο προτερήματα, ενίοτε πρέπει να φαίνονται κιόλας!  «όπερ έδει δείξαι»!  

Μετά τιμής                                                         Δ.Τ.   ΑΜ 062261 ΚΑΛΥΒΙΑ  14-08-204

πλοίαρχος Α’ τάξεως

Λιβαδάς  Μπάμπης.                  

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021, 21:02