Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού στο Κεντρικό Αιγαίο και το Μυρτώο Πέλαγος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021, 12:31
Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού στο Κεντρικό Αιγαίο και το Μυρτώο Πέλαγος

Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με τον συνδυασμό των εθνικών ασκήσεων «Αστραπή», «Λόγχη», «Βροντή» και «Ορμή», πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 18 έως την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου και του Μυρτώου Πελάγους.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, συμμετείχαν μονάδες των διοικήσεων φρεγατών, υποβρυχίων, ταχέων σκαφών, πλοίων επιτήρησης και Αεροπορίας Ναυτικού.

Εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πυρών, κατά πραγματικού στόχου επιφανείας (πρώην ρυμουλκού «Άτλας»), κατά ρυμουλκούμενου στόχου αέρος, γυμνάσια πυρών κατά σκοποσήμου, σύνθετα γυμνάσια αεράμυνας, βολή τορπίλης γυμνασίων κατά στόχου επιφανείας από υποβρύχιο και αντικείμενα εξάσκησης σε όλα τα είδη ναυτικού πολέμου.

Οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και την περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.

Η αποτελεσματικότητα και η απόδοση των μονάδων σε σύνθετα σενάρια αυξημένης δυσκολίας κατέδειξαν για ακόμα μία φορά το αξιόμαχο του στόλου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021, 12:40