Εψάλη η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022, 17:40
Εψάλη η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά

Εψάλη το μεσημέρι της Τρίτης στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στο Μεσολόγγι, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κυρού Κοσμά. Στην εξόδιο ακολουθία, κατά τη διάρκεια της οποίας τηρήθηκαν οι διατάξεις για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Πειραιώς Σεραφείμ και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπος Ωρεών, Φιλόθεος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο δήμαρχος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος. Επίσης, μίλησε ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Καραγεώργος.

 
Εξόδιος Ακολουθία μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά - Μητροπολ. Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου - Ζωντανή Σύνδεση

Εξόδιος Ακολουθία μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά από τον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου - Ζωντανή Σύνδεση

Δημοσιεύτηκε από Λύχνος Τηλεόραση στις Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022

 

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν επίσης μητροπολίτες, βουλευτές και δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, κληρικοί κ.α. Έξω από τον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές, ενώ παρευρίσκονταν πιστοί που ήθελαν να πουν το τελευταίο «αντίο» στον μακαριστό μητροπολίτη.

Η ταφή του μακαριστού μητροπολίτη, κυρού Κοσμά, θα πραγματοποιηθεί κατόπιν δικής του επιθυμίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου, Μυρτιάς Τριχωνίδας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022, 17:44