Μεγάλη επιχείρηση των Αρχών πραγματοποιήθηκε στον Έβρο, καθώς η τουρκική χωροφυλακή φέρεται να «έσπρωξε» σε ελληνικό έδαφος 135 μετανάστες. Aναλυτικότερα πρόκειται για 50 άνδρες, 32 γυναίκες και
53 ανήλικους, αγόρια κια κορίτσια, οι οποίοι δηλώνουν Σύριοι, είναι καλά στην υγεία τους και θα τους πάνε στην Ορεστιάδα μετά τις απαραίτητες ενέργειες

Σύμφωνα με το OPEN, τα δεκάδες άτομα εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Νέα Βύσσα όταν οι Έλληνες συνοριοφύλακες είδαν το μεγάλο καραβάνι, καθώς και τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες όχι μόνο να μη τους συλλαμβάνουν, αλλά να κάνουν και ό,τι μπορούν για να τους περάσουν στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καταμέτρηση που έκαναν οι Αρχές βρήκαν 135 άτομα και ανάμεσά τους βρίσκονται και παιδιά. Κατά πληροφορίες, όλοι τους οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ανησυχητικό, καθώς κάτι παρόμοιο έχει να συμβεί στα σύνορα αρκετό καιρό, ενώ παράλληλα λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο που οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί και έχουν τελειώσει οι εκλογές στην Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης