«Ντύθηκαν» πάλι στα λευκά τα ημιορεινά και ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων.

Πιο νωρίς απ΄ ότι αναμενόταν έκανε την επίσκεψή του ο χιονιάς στη Φθιώτιδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τα μεσανυχτα ξεκίνησε να χιονίζει έντονα σε αρκετά χωριά του Δήμου Λαμίεων και της δυτικής Φθιώτιδας. Έχει χιονίσει σε Οίτη, Παύλιανη, Καστανιά, Λυχνό, Μεσοχώρι, Περιστρέρι, Πύργο, Καλαμάκι, Δίβρη κ.α.

 

Στα πιο ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων το φρέσκο χιόνι έφτασε τους 20 πόντους, ενώ ο χιονιάς άρχισε να κατεβαίνει και σε πιο χαμηλά υψόμετρα, αφού από τις 8:30΄ το πρωί άρχισε να χιονίζει και στην Υπάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων έχουμε ξεκινήσει ήδη να καθαρίζουμε τους δρόμους. Επειδή περιμένουμε να πέσει κι άλλο χιόνι τις επόμενες ώρες καλό θα ειναι οι δημότες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους αλυσίδες όσοι κινηθούν στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο….», λέει στο LamiaReport ο Αντιδημαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων Κώστας Ξεφλούδας.

 

Έντονη χιονόπτωση έχουμε και το δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου, από τον Τυμφρηστό και πάνω και καλό θα είναι οι οδηγοί να έχουν μαζί του αλυσίδες. Χωρίς προβλήματα και ο δρόμος προς Μπράλο, όπου μεχρι τώρα ρίχνει χιονόνερο και έχει περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης.

Χιονίζει επίσης και το δρόμο προς Δομοκό, από τα δίδυμα πρατήρια και πάνω, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια προβλήματα στοπ οδόστρωμα, αφού τα συνεργεία της Π.Ε. Φθιώτιδας έριξαν αλάτι και ο δρόμος παραμένει καθαρός. «Όλοι οι οδικοί άξονες ειναι καθαροί. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στους δρόμους και είμαστε σε ετοιμότητα να παρέμβουμε όπου χρειαστεί….», ειπε  στο LamiaReport ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας.

 

Πηγή: lamiareport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης