Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Βίντεο – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε Πεντέλη και Αρτέμιδα αποσόβησε τα χειρότερα. Ήδη η φωτιά στη Λούτσα έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης είναι πολύ καλύτερη και σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής είναι απολύτως οριοθετημένη.

Δείτε βίντεο του zougla.gr, από την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Πεντέλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πεντέλη, στη συμβολή των οδών Δουκίσσης Πλακεντίας και Κλεισθένους, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έκαψε ξερά χόρτα.

Επί τόπου επιχείρησαν 33 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, κλιμάκιο του μηχανοκίνητου τμήματος (ΜΕΤΠΕ), ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στο σημείο είχε μεταβεί ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Λόγω της φωτιάς είχε διακοπεί η κυκλοφορία επί της Λ. Δουκίσσης Πλακεντίας από Βασ. Γεωργίου μέχρι Αναπαύσεως.

 

 

 

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λούτσα

Καλύτερη είναι η εικόνα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Αγ. Σεραφείμ στην Αρτέμιδα Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν χρειάστηκε τελικά να γίνει εκκένωση κατοικιών, αφού αποφεύχθηκε έγκαιρα κάθε κίνδυνος επέκτασής της προς το μέρος τους. Ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν το έργο τους.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 10 οχήματα ΜΕΤΠΕ με 20 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησαν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Πύρινο μέτωπο και στην Τανάγρα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Τανάγρας. 

Στην περιοχή δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχείρησαν 52 πυροσβέστες με 23 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 3 ελικόπτερα, 2 αεροσκάφη Canadair και 2 αεροσκάφη PZL.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης