Γνωρίστε τον άνθρωπο που τιθασεύει τα άγρια αρπακτικά στον αττικό ουρανό

Γνωρίστε τον άνθρωπο που τιθασεύει τα άγρια αρπακτικά στον αττικό ουρανό
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Την αρχαιοελληνική τέχνη της ιερακοτροφίας επαναφέρει ο αστυνομικός και εκπαιδευτής αρπακτικών πτηνών Σταύρος Αθανασίου, και μάλιστα επιδεικνύει τα εντυπωσιακά του αποτελέσματα στο ελληνικό κοινό!

Πλήθος κόσμου παρευρίσκεται κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στον Βοτανικό Κήπο του Χαϊδαρίου, προκειμένου να γνωρίσει τα αρπακτικά που έχει «εξημερώσει» και εκπαιδεύσει κατάλληλα ο Σταύρος Αθανασίου. 

Ο κόσμος, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να αγγίξουν τα πτηνά και να γνωρίσουν τις δυνατότητες τους, ενώ με τη γνωριμία αυτή, όπως ελπίζει ο εκπαιδευτής, θα εκλείψουν τα φαινόμενα σκόπιμης ή από αμέλεια θανάτωσής τους. Οι περισσότεροι άλλωστε μένουν έκθαμβοι με το γεγονός ότι... βλέπουν στην Αθήνα αυτά τα πουλιά, που μπορεί να μην έχουν συναντήσει ποτέ στη ζωή τους!

Τα αρπακτικά, γεράκια, μπούφοι και άλλα είδη, απελευθερώνονται και πετούν πάνω από το πλήθος, κάνουν τη βόλτα τους στον αττικό ουρανό και ως... δια μαγείας στη συνέχεια επιστρέφουν στο χέρι του έμπειρου εκπαιδευτή. 

Πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του... γερακάρη, μέχρι να φτάσει στο σημείο να τιθασεύει αυτά τα άγρια πουλιά; 

Δείτε το ρεπορτάζ του zougla.gr:Ο Σταύρος Αθανασίου είναι ένας από τους ελάχιστους «γερακάρηδες» στον κόσμο που μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πουλιά και για σοβαρούς αστυνομικούς σκοπούς, απέναντι στις νέες απειλές που αναδύονται εξαιτίας της τεχνολογίας. Ο λόγος, για τον κίνδυνο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) τα οποία σε λάθος χέρια, μπορούν να προκαλέσουν πολύ δυσάρεστες εγκληματικές ενέργειες. Τα ειδικά εκπαιδευμένα γεράκια του μπορούν να τα αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά εξαλείφοντας την απειλή. Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για τα ανεπιθύμητα drones των... παραπάρατσι!

Δείτε τον Σταύρο Αθανασίου με τα αντι-drone γεράκια του εν δράσει:
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019, 16:08