Της Έλενας Καραθάνου

Μία απίστευτη περιπέτεια λόγω γραφειοκρατίας περνάει ένας άνδρας, από το Νέο Ηράκλειο Αττικής, ο οποίος μεταφέρθηκε άρρωστος στο ΙΚΑ Αμαρουσίου ωστόσο δεν υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού επειδή… δεν είχε μαζί του το ΑΜΚΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν λόγω υψηλού πυρετού, αποφάσισε να πάει στο ΙΚΑ Αμαρουσίου προκειμένου να εξεταστεί από τους ιατρούς. Όπως καταγγέλλει η σύντροφός του στο zougla.gr, οι γιατροί αρνήθηκαν να τον εξετάσουν και να τον υποβάλλουν σε τεστ για κορωνοϊό, διότι δεν είχε μαζί του το ΑΜΚΑ. Από τότε ξεκίνησε η περιπέτεια του κ. Χρήστου Μπουλάνη, ο οποίος ….έκανε το λάθος να πει ότι είναι Έλληνας που διαμένει στο Βέλγιο. «Είχε μαζί του και την βελγική και την ελληνική ταυτότητα. Όχι όμως και το ΑΜΚΑ. Μας είπαν: “Δεν γίνεται να του κάνουμε το τεστ, γιατί, χωρίς ΑΜΚΑ δεν περνάει στο σύστημα”».

Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η ίδια υπεβλήθη σε τεστ Covid-19, αφού είχε μαζί της το ΑΜΚΑ (την περασμένη Πέμπτη) αλλά ακόμα δεν την έχουν ενημερώσει για τα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, επέστρεψαν στο σπίτι και κάλεσαν ιδιώτη Παθολόγο για να εξετάσει τον σύζυγό της. «Τον έφερα άρρωστο στο σπίτι, δεν μας δέχτηκαν ούτε μέσα στο ΙΚΑ και αναγκαστικά, έκανε ιδιωτικό τεστ. Βγήκε θετικός», λέει η κυρία Κατερίνα Μπάλιου στο zougla.gr. Σήμερα Κυριακή, η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευσε με αποτέλεσμα να καλέσουν το ΕΚΑΒ στις 10:00 π.μ. Έξι ώρες μετά, ο ασθενής ακόμα περιμένει το ασθενοφόρο….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύντροφός του Κατερίνα Μπάλιου, μας περιγράφει όλη την περιπέτεια που βιώνει η ίδια και ο σύντροφός της. «Εδώ και μία εβδομάδα ο σύντροφός μου δεν είναι καλά. Ήρθε ιδιώτης γιατρός στο σπίτι τον εξέτασε την προηγούμενη Πέμπτη και μας είπε ότι είναι άρρωστος. Την επόμενη ημέρα, (αφού δεν τον δέχτηκαν στο ΙΚΑ Αμαρουσίου) έκανε ιδιωτικά, τεστ κορωνοϊού και στη συνέχεια ενημερωθήκαμε πως είναι θετικός».

Το πρωί της Κυριακής η κατάσταση της υγείας του κ. Χρήστου Μπουλάνη επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να καλέσουν το ΕΚΑΒ για την παραλαβή του σε νοσοκομείο αναφοράς.

«Στις 10:00 το πρωί τους τηλεφώνησα και τους ρώτησα “σε πόση ώρα θα έρθουν” και μου είπαν, “δεν ξέρουμε”…. Μου είπαν: “Υπάρχει άλλη μία κυρία με Covid στην ίδια γειτονιά. Ίσως τους παραλάβουμε μαζί”».

Σύμφωνα με την κυρία Κατερίνα Μπάλιου, ο σύντροφός της «έχει 38.5 πυρετό,  χαμηλό οξυγόνο, βήχα και πολλά φλέματα. Δεν τρώει καθόλου και η κατάστασή του επιδεινώνεται. Η αντιβίωση που λαμβάνει δεν έχει βοηθήσει στην βελτίωση της υγείας του».

«Μας άφησαν στο κρύο και ο άντρας μου δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του»

Η ίδια περιγράφει με λεπτομέρειες όλα όσα έζησε εκείνη και ο σύντροφός της στο ΙΚΑ Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα: «Την Πέμπτη το βράδυ πήγαμε στο ΙΚΑ Αμαρουσίου για να κάνουμε το τεστ, αφού ο σύντροφός μου δεν ήταν καλά. Τους λέω: “ο άνθρωπος είναι άρρωστος. Δεν βλέπετε; Επειδή δεν έχει ΑΜΚΑ θα πεθάνει; Θα τον πάρω στο σπίτι έτσι άρρωστο; ”…. Στο ΙΚΑ δεν είχε καθόλου κόσμο. Οι γιατροί καθόντουσαν. Μας άφησαν έξω στο κρύο και ο άντρας μου δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του».

Ακούστε το ηχητικό

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης