Η δύναμη και η χρηστικότητα των drones είναι δεδομένη, καθώς μπορούν να αποτελέσουν εργαλεία προς χρήση για μια σειρά από διαδικασίες. Έτσι και στη μάχη κατά του κορωνοϊού, κατά την οποία απαιτείται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια και η χρήση κάθε τεχνολογικού επιτεύγματος, τα drones θα μπορούσαν να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το παράδειγμα της Κίνας που επιστράτευσε ψεκαστικά drones για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κυριολεκτικά ένας στόλος χιλιάδων drones σαρώνει καθημερινά αστικές περιοχές και χωριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κτήρια, κοινόχρηστοι εξωτερικοί χώροι και επιφάνειες, καθώς και ολόκληρα χωριά απολυμαίνονται με την χρήση ψεκαστικών drones», σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της κρητικής εταιρείας IONOS, Στέλιο Χριστοδούλου που μίλησε στο cretapost.gr.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η χρήση των drones θα μπορούσε να βρει εφαρμογή στην Κρήτη και φυσικά σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την απολύμανση μικρών και μεγάλων χώρων, υπαίθριων εκτάσεων, ακόμη και μεγάλων περιοχών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα drones θα μπορούσαν να είναι σημαντικά εργαλεία, στις διαδικασίες απολύμανσης των Δήμων, των Υπηρεσιών και των φορέων του νησιού. Θα μπορούσαν να συνδράμουν και αυτά από την πλευρά τους στις διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει τις προηγούμενες μέρες, στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή απολύμανση, από τη στιγμή που μεγάλες επιφάνειες μπορούν να απολυμανθούν γρήγορα και κυρίως με ασφάλεια..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:idrones.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης