Το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά ευαισθητοποίησε και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα ο οποίος με έγγραφη παραγγελία του προς τους προϊσταμένους της Εισαγγελίας Εφετών και Πρωτοδικών της Αθήνας, ζητεί να εποπτεύουν των ερευνών, εξαντλώντας κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας και τον εντοπισμό των δραστών.

Ο κ. Πλιώτας παρεμβαίνοντας στην υπόθεση, ζητεί από τους εισαγγελικούς λειτουργούς να συμβάλλουν, “κατά το μείζον, διευθύνοντας και, αναλόγως, εποπτεύοντας την προανάκριση, σε αρμονική βεβαίως συνεργασία με τις αυτεπαγγέλτως  επιληφθείσες προανακριτικές αστυνομικές αρχές, εξαντλώντας κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση του εγκλήματος, τον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πλιώτας στο έγγραφο του  υπογραμμίζει πως “η ελληνική κοινωνία  συγκλονίστηκε από την με πρωτοφανή σκληρότητα στυγερή ανθρωποκτονία που δράστες, χωρίς καμία ηθική αναστολή, διέπραξαν στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 σε βάρος εικοσάχρονης μητέρας, αφού προηγουμένως με άσκηση βίας υπέρμετρης ακινητοποίησαν  το σύζυγό της και τον περιήγαγαν σε κατάσταση αναισθησίας, ανήμπορο έτσι να αντιδράσει, μπροστά στα έντρομα και αθώα μάτια του ηλικίας ένδεκα μηνών τέκνου τους, με κίνητρο τη ληστεία”.

Τέλος, επισημαίνει τη  “σταθερή αποστολή και υποχρέωση” της Εισαγγελίας  που είναι “η τήρηση της νομιμότητας, η προστασία του πολίτη και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης