Zougla Newsroom

Η εταιρεία με τα «λευκά είδη» που είχαν ιδρύσει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, στο όνομα ενός Ρουμάνου, πίστευαν ότι θα μπορούσε να καλύψει το… εργοστάσιο παραγωγής κάνναβης που ήταν «στημένο» με τέτοιο τρόπο ώστε να παράγει συνεχώς τις παράνομες ουσίες. Άλλωστε τι σχέση μπορεί να έχει ένας… κηπουρός από την Αλβανία με… πετσέτες και σεντόνια; Σε αυτό το ερώτημα έδωσαν απαντήσεις οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος όταν, ύστερα από την έρευνα δύο μηνών, πέρασαν χειροπέδες σε τρία μέλη που «καλλιεργούσαν» κάνναβη σε ένα υπόγειο στην περιοχή του Ρέντη, χρησιμοποιώντας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φερόμενος αρχηγός είχε την υψηλή εποπτεία και δεν πήγαινε ποτέ στη μικρή φυτεία καθώς δεν ήθελε να συνδέσει το όνομά του με την παράνομη δραστηριότητα. Όμως, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, γνώριζε ότι ο χώρος είχε χωριστεί στα τρία, ανάλογα με την πρόοδο των φυτών. Αντίθετα, ο συνεργός του, 44 ετών, ήταν «επιφορτισμένος με τη μεταφορά των απαραίτητων για την καλλιέργεια ειδών και λοιπόν αναλώσιμων στην υπόγεια εγκατάσταση». Όπως εξηγεί αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση «έπαιρνε πολύ αυστηρά μέτρα προφύλαξης και ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε είχε φροντίσει να έχει πινακίδες κυκλοφορίας από αντίστοιχο όχημα με τα ίδια χαρακτηριστικά. Ακόμα δηλαδή και σε έναν τυχαίο έλεγχο πολύ δύσκολα θα το ανακάλυπταν οι Αρχές. Μέχρι και τα σκουπίδια τα πετούσε σε κάδο απορριμμάτων σε πολύ μεγάλη απόσταση».  

Το τρίτο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 52χρονος από την Αλβανία, «είχε τον ρόλο του κηπουρού- φύλακα και βρισκόταν εντός της εγκατάστασης για μεγάλα χρονικά διαστήματα ώστε να φροντίζει την καλλιέργεια, τη συγκομιδή και την προετοιμασία των ποσοτήτων για πώληση». Δεν έβγαινε ποτέ από το υπόγειο διαμέρισμα και ήταν συνεχώς κλειδωμένος. Το μόνο που έκανε ήταν να φροντίζει τα περισσότερα από τριακόσια δενδρύλλια τα οποία είχαν αποδειχτεί «χρυσωρυχείο» καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, «το παράνομο κέρδος που θα αποκόμιζαν από την διακίνηση της κάνναβης θα ξεπερνούσε τις 60 χιλιάδες ευρώ το μήνα».

Όσον αφορά τον φερόμενο 56χρονο αρχηγό, κατά τη διάρκεια των κατ οίκον ερευνών, μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί βρήκαν και τραπεζικούς λογαριασμούς στην Αλβανία και τη Μεγάλη Βρετανία με αποτέλεσμα να γίνουν ενέργειες το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να ελεγχτεί η κίνηση του χρήματος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντός του εργαστηρίου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

 

-310- δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (5-10 εκ.)

-42- κιλά και -380- γραμμ. κάνναβης (Skunk), 

-6- κιλά και 780- γραμμ. γύρη κάνναβης, 

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 

-2- συσκευές ελέγχου, με δυνατότητα ελέγχου μετασχηματιστών τάσεων ρεύματος, 

ειδικός εξοπλισμός για την καλλιέργεια την κάνναβης, 

σφραγίδα με την επωνυμία την εταιρείας. 

πλήθος πλαστικών δοχείων, γλαστρών, λαμπών κ.α. 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην κατοχή των κατηγορουμένων και στις οικίες τους στην Αθήνα και στη Νίκαια, όπου και εντοπίστηκαν, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 

-4- γραμμ. κοκαΐνης, 

-89- γραμμ. κάνναβης, εξοπλισμός για την υποστήριξη της καλλιέργειας του εργαστηρίου, το χρηματικό ποσό των -15.170- ευρώ και 11 χρυσές λίρες Αγγλίας, 

-8- κινητά τηλέφωνα, κλειδιά της εγκατάστασης και αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα, με τα οποία πραγματοποιούσαν τις μεταφορές τους.

Οι τρεις συλληφθέντες το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια Πειραιά για να απολογηθούν στον ανακριτή ενώ αναζητείται ο Ρουμάνος στο όνομα του οποίου είχαν ανοίξει την εταιρεία «βιτρίνα» με τα «λευκά είδη». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης