Ανοίγει η αυλαία στη δίκη για το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη πέρυσι τον Μάιο, με θύμα την 20χρονη Καρολάιν Κράουτς και δράστη τον 32χρονο σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Μετά το «θέατρο» η ομολογία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 32χρονος πιλότος, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Αλόννησο, 37 ημέρες μετά την άγρια δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, αναγκάστηκε να ομολογήσει στους αστυνομικούς, μπροστά στα συντριπτικά στοιχεία εις βάρος του, ότι εκείνος τη σκότωσε όταν του είπε ότι θα τον εγκαταλείψει. Μέχρι τη στιγμή της ομολογίας του, όμως, προσπαθούσε να πείσει τους πάντες πως είναι ένας «χαροκαμένος» σύζυγος και επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ ηθοποιίας, ισχυριζόμενος πως η σύζυγός του δολοφονήθηκε από ένοπλους ληστές που δήθεν μπήκαν στη μονοκατοικία όπου διέμεναν.  

Το τραγικότερο όλων, βέβαια, είναι πως το έγκλημα έγινε μπροστά στα μάτια του 11 μηνών τότε μωρού του ζευγαριού, της μικρής Λυδίας, την οποία έβαλε μάλιστα να ξαπλώσει δίπλα στο άψυχο σώμα της 20χρονης μητέρας της. Για να ενισχύσει δε το σενάριο της ληστείας, ο 32χρονος πιλότος δεν δίστασε να σκοτώσει και να κρεμάσει στο κάγκελο της εσωτερικής σκάλας του σπιτιού ακόμη και τον σκύλο του ζευγαριού.    

Τα επιβαρυντικά στοιχεία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, όμως, και με την ανάκτηση των δεδομένων από την κάμερα που υπήρχε μέσα στο σπίτι, τα κινητά τηλέφωνα και το βιομετρικό ρολόι της άτυχης Καρολάιν, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τις αντιφάσεις στους ισχυρισμούς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος «έσπασε», μετά από ανάκριση 8 και πλέον ωρών. 

«Δεν το είχα προσχεδιάσει»

Η σύλληψή του 32χρονου πιλότου έγινε μάλιστα στο μνημόσυνο της 20χρονης συζύγου του όπου εκείνος είχε μεταβεί, κρατώντας στην αγκαλιά του, το μωρό τους.

«Δεν είχα σχεδιάσει τίποτα. Είχαμε έναν μεγάλο καβγά και έδρασα χωρίς να σκεφτώ. Δεν ομολόγησα από την αρχή γιατί σκεφτόμουν το παιδί μου», ήταν τα πρώτα λόγια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στους αστυνομικούς, ενώ στην απολογία του είχε  υποστηρίξει πως δεν το είχε προσχεδιάσει και ούτε είχε κάποιο κίνητρο. «Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα… Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».

Η προσπάθεια του κατηγορουμένου για ελαφρυντικό προκαλεί την οργή του πατέρα της Καρολάιν

Τον ισχυρισμό του βρασμού ψυχικής ορμής προτίθεται να προβάλει ο 32χρονος πιλότος από το εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, επιδιώκοντας ένα ελαφρυντικό για να γλιτώσει τα ισόβια. Έτσι, θα κάνει λόγο για μια «κρίση οργής» που του προκάλεσε το θύμα. Το στίγμα της υπερασπιστικής του γραμμής έχει δώσει ο συνήγορός του, προκαλώντας ωστόσο την έντονη αντίδραση του 78χρονου πατέρα της Καρολάιν ο οποίος με δηλώσεις του στη Daily Mail θεωρεί αδιανόητο να επιβληθεί στον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της κόρης του ποινή μικρότερη από ισόβια κάθειρξη. Ο 78χρονος Ντέιβιντ Κράουτς, συνταξιούχος μηχανικός που γεννήθηκε στο Λίβερπουλ αλλά τα τελευταία χρόνια ζει στην Αλόννησο με τη σύζυγό του – μητέρα της Καρολάιν- δεν θα είναι παρών στο δικαστήριο καθώς θα πρέπει να φροντίζει τη μικρή Λυδία. «Καταλαβαίνω ότι ο Μπάμπης θα χρησιμοποιήσει ως υπερασπιστική γραμμή το γεγονός ότι η Καρολάιν τον προκάλεσε κι ότι ο ίδιος ενέργησε στο πλαίσιο της αυτοάμυνας… Ωστόσο, στην έκθεσή του ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι η Καρολάιν δολοφονήθηκε μετά από προσεκτικό σχεδιασμό (σ.σ. του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου), ότι κοιμόταν επί δυόμισι ώρες και ότι εκείνος βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», τονίζει ο πατέρας της Καρολάιν.  

Εισαγγελέας: Την έπνιξε ενώ κοιμόταν

Ο κατηγορούμενος φέρεται, σύμφωνα με τον εισαγγελέα αλλά και το παραπεμπτικό βούλευμα, να αιφνιδίασε την άτυχη κοπέλα. «Το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, ενώ εκείνος ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος και θα έπρεπε να είναι ο προστάτης της, δεν είχε καμία αναστολή για την πράξη του αν και επρόκειτο για την μητέρα του παιδιού του, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε αφορμή για την πράξη του, την οποία εκδήλωσε όταν το θύμα ήταν ανυποψίαστο και ανύποπτο, καθώς κοιμόταν ήδη για 2,5 ώρες… Η πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, η εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης λειτουργίας της κάμερας ασφάλειας της οικίας, ο αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, η εξαρχής σκηνοθεσία της εις βάρος του ληστείας και η προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών» είναι κατά την εισαγγελική κρίση οι λόγοι που καταδεικνύουν ότι ο δράστης τέλεσε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

Πιθανή η διακοπή της δίκης

Η δίκη πάντως πιθανότατα σήμερα θα διακοπεί, καθώς ο συνήγορος του κατηγορουμένου αναμένεται να επικαλεστεί κώλυμα, αφού πρέπει να παραστεί και σε άλλη δίκη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης