Τη διαχρονική στήριξή του στο Δάσος Συγγρού και στην ανάγκη διατήρησής του ως πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης στην επιμνημόσυνη δέηση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών για τα 100 χρόνια από το θάνατό της ευεργέτιδας Ιφιγένειας Α. Συγγρού.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε το ενδιαφέρον και την προσοχή του για την προστασία και τη φύλαξη του Δάσους τόσο από τη θέση του δημάρχου Αμαρουσίου όσο και σήμερα από την Περιφέρεια μέσω της οποίας και με βάση την υφιστάμενη στενή συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, όπως ανακοίνωσε, θα πραγματοποιηθούν «συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την ανάδειξη και προστασία αυτού του σημαντικού και εμβληματικού πνεύμονα πρασίνου ο οποίος είναι πόλος έλξης και αναψυχής για χιλιάδες συμπολίτες μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στο πολυδιάστατο έργο αλλά και τη προσωπικότητα της Ιφιγένειας Συγγρού, τόνισε: «Για όλους εμάς το όραμα της Ιφιγένειας Μαυροκορδάτου – Συγγρού, συζύγου του εθνικού ευεργέτη Ανδρέα Συγγρού, που κληροδότησε το Κτήμα με σκοπό να αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση του αγροτικού κόσμου συνεχίζει να μας εμπνέει και να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης