«Άδειασε» η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου,  με την κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο, την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η παραίτηση της οποίας, όπως είπε, την είχε αιφνιδιάσει, καθώς ουδέποτε της είχε κάνει νύξη περί πιέσεων από το Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Ξένη Δημητρίου: « Εμένα δεν με είχε πάρει ποτέ ο κ. Παπαγγελόπουλος , ούτε κανένας άλλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Πρόεδρος: Αν την ενοχλούσε ο κύριος Παπαγγελόπουλος είχε το θάρρος να έρθει να σας το πει;

Ξένη Δημητρίου: Μόνο το θάρρος ; Βέβαια.  Εγώ της είχα απόλυτη εμπιστοσύνη… Πριν δύο ημέρες είχαμε συναντηθεί και δεν άφησε κανέναν υπαινιγμό για αντικατάσταση ή ότι κάποιος την πίεζε. Όταν είδα την επιστολή αντικατάστασης, δεν καταλάβαινα τι καταγγέλλει… Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μου είχε μιλήσει. Το μυαλό μου δεν πήγε ούτε στο ελάχιστο στον κ. Παπαγγελόπουλο. Έμεινα άναυδη. Δεν ήξερα γιατί το έκανε , τη στιγμή που ήταν πλέον ή βέβαιον  ότι θα υποστήριζα την παραμονή της στην Εισαγγελία Διαφθοράς γιατί αφενός έτρεχαν οι σπουδαίες υποθέσεις και δεν μου είχε δώσει κανένα δικαίωμα ότι δεν είναι ικανή.

Η κ. Δημητρίου ήταν εκείνη που είχε δώσει την παραγγελία στην Ελένη Ράικου να ξεκινήσει την έρευνα για την υπόθεση της Novartis, διαβιβάζοντάς της μία σειρά δημοσιευμάτων.  «Από την πρώτη στιγμή σε όλα τα δημοσιεύματα γίνεται νύξη για πολιτικά πρόσωπα. Είναι πάρα πολλά τα δημοσιεύματα, εγώ της έστειλα κάποια ενδεικτικά» ανέφερε η κ.Δημητρίου, προσθέτοντας : «όταν βοά ο τύπος για πολιτικά πρόσωπα, έχουν αναφερθεί Πρωθυπουργοί, έχει γραφτεί το όνομα Σαμαρά, μπορεί δικαιολογημένα να την πήρε τηλέφωνο και να της είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος «έχεις πολιτικά πρόσωπα»;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος : Στη Βουλή καταθέτει η κ.Ράικου πως  της είπε ο κατηγορούμενος  να κατασκευάσει στοιχεία…

Μάρτυρας : Πως να γίνει αυτό; Αυτό είμαι αδύνατον ακόμα και για ένα διεφθαρμένο δικαστικό λειτουργό. Η κ. Ράικου ήταν επικεφαλής, οι επίκουροι χειρίζονταν την υπόθεση. Πως να κατασκευάσεις στοιχεία για μία υπόθεση που δεν είναι μόνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τι να κατασκευάσεις; Τα κατασχεθέντα έχουν πάει στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών, τι να κατασκευάσεις; Δεν θα μπορούσε να κάνει λαμογιές, ειδικά για μία τέτοια υπόθεση με έκταση όχι μόνο στην Ελλάδα ,αλλά και σε πολλές άλλες χώρες.

Πρόεδρος : Άρα δεν είναι λογικό να κατασκευάσει;

Μάρτυρας : Όχι δεν είναι λογικό.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, «μόνη της οδηγήθηκε στην έξοδο η κυρία Ράϊκου. Κανένας δεν την οδήγησε» ανέφερε  χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενη στο Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είπε:  «Ήταν δικός της φίλος (ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος). Όχι δικός μου».

Η κ. Δημητρίου είπε πάντως  πως και από το δικό της γραφείο στον Άρειο Πάγου« ήρθαν νυν υπουργοί και για προσωπικές τους υποθέσεις να ρωτήσουν και να ενημερώσουν»,

Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου  στήριξε και τις ενέργειες της κατηγορούμενης Ελένης Τουλουπάκη.«Δεν θα μπορούσε να κατασκευάσει στοιχεία. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αν και η κυρία Τουλουπάκη είχε στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα θα  είχε στείλει νωρίτερα τη δικογραφία στη Βουλή» τόνισε συμπληρώνοντας πως από την πρώτη στιγμή ήταν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης το ενδεχόμενο εμπλοκής πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης