Η σύζυγος του τραγουδιστή, ο «άνθρωπος της τηλεόρασης» και το delivery κόκας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020, 08:12
Η σύζυγος του τραγουδιστή, ο «άνθρωπος της τηλεόρασης» και το delivery κόκας

Zougla newsroom

Η σύζυγος γνωστού τραγουδιστή αλλά και ενός «ανθρώπου της τηλεόρασης» είναι τα μοναδικά γνωστά (με την ευρεία έννοια) ονόματα που περιλαμβάνονται στο πλούσιο πελατολόγιο της σπείρας που εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών, η οποία έκανε delivery κοκαΐνης πόρτα πόρτα, κυρίως στα βόρεια προάστια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, επώνυμοι Αθηναίοι των βορείων προαστίων έχουν ήδη επικοινωνήσει με μεγάλα δικηγορικά γραφεία και είναι έτοιμοι να υποβάλουν μηνύσεις και αγωγές σε περίπτωση που ξεκινήσει «γαϊτανάκι» δημοσιευμάτων τα οποία θα «φωτογραφίζουν» άσχετα πρόσωπα με την υπόθεση. 

Η σύζυγος του γνωστού τραγουδιστή, με καριέρα και στον χώρο της τηλεόρασης, αποκαλούσε τα γραμμάρια κοκαΐνης «πακέτα τσιγάρα» και «δυο πίτα γύρο» και λίγο αργότερα της χτυπούσαν το κουδούνι για να της παραδώσουν την ποσότητα που είχε παραγγείλει.

Ο «άνθρωπος της τηλεόρασης» είναι ένας σαρανταπεντάρης, ο οποίος στα ξεκίνημα της καριέρας του, καθώς ειδικευόταν στον χώρο της τεχνολογίας, ήταν υπεύθυνος για την προώθηση τηλεοπτικών reality, στη συνέχεια πέρασε και από διευθυντική θέση σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την προβολή του τουρισμού μέσω του διαδικτύου. Συνήθιζε να αποκαλεί «ένα κλειδί» το ένα γραμμάριο κοκαΐνης. 

Οι πελάτες του κυκλώματος έκαναν τις παραγγελίες τους σχεδόν όλο το 24ωρο και για να συνεννοούνται με τους προμηθευτές είχαν κωδικούς. Συγκεκριμένα, το ένα γραμμάριο κοκαΐνης το αποκαλούσαν: «ένα διαμαντάκι», «ένα λεπτό», «ένα καφεδάκι», «έναν άσο». Τα δυο γραμμάρια τα αποκαλούσαν «δυο κομμάτια πίτσα», «δυο έτοιμα», «τυρόπιτες», «κρασάκια». 

Όσον αφορά στα μέλη της σπείρας, μέχρι το μεσημέρι θα περάσουν από την πόρτα του ανακριτικού γραφείου για να απολογηθούν μετά τη σύλληψή τους από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Τον «χορό» των απολογιών θα ανοίξει ο φερόμενος αρχηγός, ο οποίος κινούσε τα νήματα και είχε τον απόλυτο έλεγχο της καλοκουρδισμένης μηχανής που είχε φτιάξει.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι με τα πέντε κινητά του τηλέφωνα επικοινωνούσε κάθε λίγο και λιγάκι με τους διανομείς ώστε να είναι σίγουρος ότι όλα έχουν πάει καλά με την παράδοση των ναρκωτικών» λέει αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Ο 33χρονος ζούσε σε μια παλιά πολυκατοικία της Καλλιθέας και η ζωή του, παρά τα κέρδη της «επιχείρησής» του, ήταν ήσυχη και δεν προκαλούσε με ξέφρενες διασκεδάσεις ή προκλητικές αγορές. «Όταν μπήκαμε στο σπίτι του, καταλάβαμε ότι υπήρχε μια μεγάλη οικονομική άνεση, καθώς ήταν προσεγμένο και με ακριβά πράγματα» λέει αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση. Επίσης ο 33χρονος φέρεται να είχε νοικιάσει και ένα εξοχικό στην περιοχή των Μεγάρων, όπου περνούσε τον χρόνο του ασχολούμενος με αγροτικές δουλειές και οικόσιτα ζώα.  

Πάντως, με βάση το πελατολόγιο και τις «δουλειές» του κυκλώματος, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα κέρδη είναι πολλά, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να εντοπίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, παρά μόνο 7.800 ευρώ.  

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δυο γυναικών με συγγενική σχέση που κατηγορούνται, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο zougla.gr υποστήριξε ότι «πρόκειται για μια ακόμα δικογραφία συνομιλιών και όχι φυσικής επιτήρησης. Οι δυο εντολείς μου αρνούνται τις κατηγορίες όπως τους αποδίδονται. Μάλιστα, η μια ζητεί στην όποια συμμετοχή της να αναγνωριστεί η ιδιότητα της τοξικομανίας της ως επικουρικός ισχυρισμός. Σε κάθε περίπτωση έχουμε άρνηση της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών κατ΄ επάγγελμα και με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ». 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020, 08:25