Zougla Newsroom

Εξοπλισμό αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ αλλά και ένα πολυτελές αυτοκίνητο που αγοράστηκε πριν από περίπου έναν χρόνο αντί εξήντα χιλιάδων ευρώ, κατέσχεσαν τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας όταν πραγματοποίησαν την επιχείρησή τους προκειμένου να περάσουν χειροπέδες σε έναν 34χρονο και τη σύντροφό του. Κατηγορούνται ότι εδώ και εννέα χρόνια έφερναν παράνομα από χώρες της Ευρώπης και της Ασίας παράνομες ουσίες και παρασκεύαζαν αναβολικά. Οι αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας ουσίες ταξίδευαν για τη Γαλλία, την Πολωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά και για πολλές περιοχές στη χώρα μας. Η «πελατεία» αγόραζε τα παράνομα σκευάσματα δίνοντας μέχρι και 200 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η τιμή μπορούσε να είναι πότε χαμηλότερη και πότε υψηλότερη ανάλογα την εποχή και την ζήτηση. Όταν πλησίαζε το καλοκαίρι, όλοι ήθελαν να δείξουν το καλλίγραμμο σώμα τους, και έτσι οι τιμές ανέβαιναν» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που εντοπίστηκε μεταξύ του 34χρονου και ενός εκ των πελατών του κυκλώματος, και φέρνει στη δημοσιότητα το zougla.gr.

ΠΕΛΑΤΗΣ: Βάρεσα δυόμιση ml «primo» 

34ΧΡΟΝΟΣ: Ναι και; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΕΛΑΤΗΣ: Και μου «έσκασε» βήχας. Πήγα να πνιγώ. 

34ΧΡΟΝΟΣ: Κάτι άλλο; 

ΠΕΛΑΤΗΣ: Και έχω λίγα δέκατα… Λες να έχουν σχέση τα δέκατα με το «primo» ή καμιά σχέση; Βάρεσα φλέβα μάλλον ε;

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης η Οικονομική Αστυνομία συνεργάστηκε με την Europol, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) και τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενώ σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, «η νομιμοποίηση των εσόδων λάμβανε χώρα μέσω τραπεζικών λογαριασμών, αγοράς αυτοκινήτων και εκτεταμένης χρήσης κρυπτονομισμάτων». Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε και ρευματοκλοπή καθώς η «εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ρεύματος. Πάντως, από τις συνομιλίες που εντοπίστηκαν, φαίνεται ότι ο 34χρονος ήταν έτοιμος να διαθέσει μεγάλα χρηματικά ποσά για την αγορά κρυπτονομισμάτων.  

34ΧΡΟΝΟΣ: Με θυμάσαι; Θέλω να αγοράσω Bitcoin με μετρητά περίπου 500 κρυπτονομίσματα. Πώς μπορεί να γίνει; Μπορείς να έρθεις στην Ελλάδα ή να στείλεις κάποιον εδώ; 

ΠΩΛΗΤΗΣ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ: Ναι σε θυμάμαι. Μπορείς να αγοράσεις 500 κρυπτονομίσματα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Η προμήθεια είναι 0,5% αλλά θα πρέπει να φέρεις τα χρήματα εδώ.  

Σε βάρος του 34χρονου με την εντυπωσιακή σωματοδομή και της 33χρονης συντρόφου του, η οποία φέρεται να διέθετε τους τραπεζικούς της λογαριασμούς για τη διακίνηση των χρημάτων, σχηματίστηκε δικογραφία. Ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος αλλά του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης