Συνελήφθη, απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος. Ο λόγος για τον «βασιλιά του χρυσού», κατά κόσμον Δημήτρη Ριχάρδο, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση ενώ ερευνάται και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Παρά τις δικαστικές του περιπέτειες και τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο «mr Χρυσός» δεν φαίνεται να… χάνει το χιούμορ του, καθώς σε δηλώσεις που έκανε χτες στις κάμερες, αμέσως μετά την απολογία του, έκανε λόγο για έωλα επιχειρήματα και… υπενθύμισε ότι «αγοράζει σε τιμή κοσμήματος και όχι σε τιμή χρυσού».

Κατά την απολογία του, ο επιχειρηματίας αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι έχει το δικαίωμα εκ του νόμου να μην αποθηκεύει τον χρυσό στα καταστήματά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα αρνήθηκε τις κατηγορίες περί τιμαλφών που προέρχονται από κλοπές καθώς και ότι εξάγει χρυσό στην Γερμανία.

Το κατηγορητήριο

Το κατηγορητήριο πάντως που συνοδεύει τον Δ. Ριχάρδο είναι ιδιαίτερα βαρύ καθώς εμφανίζει τιςMε την συνήγορο υπεράσπισης στην Ευελπίδων επιχειρήσεις του ως «βιτρίνα» για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλέξει οι Αρχές, στα βιβλία της επιχείρησης εγγράφονταν μεγάλος αριθμός τιμαλφών προερχόμενα από αγορά ή ενέχυρα τα οποία όμως δεν διατηρούνταν εντός των καταστημάτων. Με αυτό τον τρόπο δίδονταν νομιμοφανής χαρακτήρας στην δραστηριοποίηση της επιχείρησης. Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης των ενεχυροδανειστηρίων υποστήριξε ότι τα πολύτιμα αντικείμενα φυλάσσονται σε θυρίδες ή σε οικείες συνεργατών του, τους οποίους όμως δεν κατονόμασε.

Φωτογραφία που βρέθηκε στα γραφεία του και κατασχέθηκε

Σύμφωνα με το e-reportaz, η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία η οποία ανέφερε ότι το ενεχυροδανειστήριο δεν διατηρεί βιβλία και παραστατικά, καθώς και ότι μεγάλος αριθμός των αντικειμένων είναι προϊόντα ληστειών και κλοπών από κοσμηματοπωλεία και οικείες. Στην ίδια καταγγελία αναφερόταν ότι έλιωναν τα κοσμήματα και τα μετέτρεπαν σε πλάκες χρυσού τις οποίες εξήγαγαν στη Γερμανία.

Παράλληλα εμφάνιζαν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να διάγει πολυτελή βίο, να κινείται με συνοδεία ασφαλείας και να έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, η οποία προέρχεται από την παράνομη δραστηριοποίησή του.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη έφοδος των αστυνομικών στο κατάστημα της Αθήνας, αλλά και του Πειραιά. Κατά τον έλεγχο στο κατάστημα της Αθήνας βρέθηκε ο ιδιοκτήτης και τέσσερις υπάλληλοι, ενώ στον Πειραιά βρέθηκε ένας μόνο εργαζόμενος.

Παράλληλα κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στα δύο καταστήματα.
Στο κατάστημα της Αθήνας βρέθηκε μικρός αριθμός από την αγορασθέντα τιμαλφή, αλλά όχι όσα αφορούν αγορά ενός μήνα όπως προβλέπεται, ώστε να είναι δυνατός ο προορισμός και ο έλεγχός τους.

Παράλληλα διενεργήθηκε έρευνα και στη βίλα του Δημήτρη Ριχάρδου, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι αξιόλογο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης