Διενεργήθηκαν ιατρικοί έλεγχοι στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου, στη Ραφήνα σε παιδιά από την Ουκρανία. Παρευρέθηκε εκεί και ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Συνολικά στις παιδικές κατασκηνώσεις διαμένουν εδώ και περίπου ένα μήνα 30 ομογενείς από την Μαριούπολη εκ των οποίων 17 είναι παιδιά δημοτικού, Γυμνασίου αλλά και Λυκείου, που φοιτούν ήδη σε σχολεία του Δήμου Ραφήνας. Τη διαδικασία διενέργειας των προληπτικών ελέγχων και rapidtest επόπτευσε ο περιφερειάρχης, που συνομίλησε με τα παιδιά και τους συγγενείς τους και τους διένειμε δώρα και υγειονομικό υλικό προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν οι δήμαρχοι Ραφήνας Ε. Μπουρνούς και Ζωγράφου Β. Θώδας και οι αντιπεριφερειάρχες Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινός και Υγείας Ι. Κεχρής..

Ο δήμαρχος Β. Θώδας τόνισε ότι οι φιλοξενούμενοι, 30 ομογενείς από τον Σαρδανά της Μαριούπολης έχουν περάσει τη φρίκη του πολέμου και πολύ δύσκολες στιγμές. Ανέφερε ότι τα παιδιά εντάχθηκαν σε σχολεία, η σίτισή τους γίνεται από τις 2 ενορίες μέσω των κοινωνικών παντοπωλείων. Χαρακτήρισε συγκινητική τη προσφορά των ανθρώπων και των δύο Δήμων σε ρουχισμό και άλλα αναγκαία είδη, ενώ πρόσφατα με τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου Ζωγράφου, διοργανώθηκε στην κατασκήνωση ψυχαγωγική εκδήλωση. 

O δήμαρχος Ε. Μπουρνούς επισήμανε ότι μετά την ένταξη των παιδιών στη σχολική κοινότητα θα ακολουθήσει η ένταξη στην αγορά εργασίας καθώς πολλοί δεν θα γυρίσουν πίσω. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης