«Είμαι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022, 13:11
«Είμαι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά»

Βίντεο - φωτογραφίες: Γιώργος Δαγαλάκης

Ο 34χρονος πρώην παίκτης του μουσικού reality show Βασίλης Γοργολίτσας επιρρίπτει τις ευθύνες των πράξεών του στην εξάρτηση του από τις ναρκωτικές ουσίες στο απολογητικό υπόμνημα, το οποίο κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του Αλέξανδρου Παπαιωαννίδη στην ανακρίτρια.

 

 

Ο 34χρονος άεργος, πατέρας δύο παιδιών υποστηρίζει πως είναι «θύμα» των ναρκωτικών ουσιών, χωρίς όμως να απαντά πειστικά στο ερώτημα: Από που προέρχεται το 1.5 εκατομμύριο ευρώ που βρέθηκε στο λευκό Nissan Juke με το οποίο εισέβαλε υπό την επήρεια ουσιών στο Εφετείο.

Ο κατηγορούμενος κατά την προφορική του απολογία, αναμένεται να υποστηρίξει ότι μέρος των χρημάτων που βρέθηκαν προέρχονται από την επαγγελματική εμπλοκή του σε site όπου παρέχουν τις ερωτικές τους υπηρεσίες άνδρες escorts. Αυτή η εκδοχή είναι προφανώς μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το υπέρογκο ποσό χρημάτων που βρέθηκε πάνω του.

 

 

Μέσω του λακωνικού του υπομνήματος αναφέρεται στα γεγονότα του Εφετείου, ενώ ζητά να μην προφυλακιστεί και να υποβληθεί σε ψυχιατρική γνωμάτευση. Ο δικηγόρος του επισημαίνει πως «Ο εντολέας μου βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, ψυχολογική και σωματική λόγω της χρόνιας χρήσης ναρκωτικών. Για το ζήτημα των χρημάτων, συγκεντρώνονται στοιχεία που θα αποδείξουν τη νόμιμη προέλευσή τους».

 

 

Υπενθυμίζεται πως ο 34χρονος τραγουδιστής με εντολή του εισαγγελέα, οδηγήθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών στο Δαφνί. «Μόνο ο Θεός μπορεί να με συγχωρέσει. Θέλω να προστατεύσω την οικογένεια μου. Ζητώ συγγνώμη από όλους», ήταν τα πρώτα λόγια του 34χρονου μέσα από το δωμάτιο του ψυχιατρικού νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται. Βρίσκεται σε σύγχυση με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας του.

Όλο το απολογητικό υπόμνημα

Ξεκίνησε δίνοντας το ιστορικό του, δηλώνοντας «πολυτοξικομανής» που αδυνατούσε να ξεπεράσει την έξη του για τις ουσίες. Μια εξάρτηση που όπως αναφέρει οδήγησε στην απόφαση του να παραδοθεί στις αρχές για να σώσει τη ζωή του και την οικογένεια του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είμαι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα πολυτοξικομανής, δίχως να έχω την ικανότητα να αποβάλλω την έξη των ναρκωτικών ουσιών από μόνος μου. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς ο εθισμός μου στις ναρκωτικές ουσίες ήταν τόσο έντονος όπου πραγματικά η παράδοση μου στις αρμόδιες αρχές και επί της ουσίας η επίκληση μου για βοήθεια ήταν μονόδρομος προκειμένου να σώσω την οικογένεια μου και την ίδια μου τη ζωή. Όλα τα ναρκωτικά που παρέδωσα στις αστυνομικές αρχές τα είχα προμηθευθεί εδώ και αρκετό καιρό και φυσικά η χρήση όλων αυτών ήταν καθημερινή και συστηματική με αποτέλεσμα να μου δημιουργηθούν ανυπέρβλητα ψυχιατρικά προβλήματα και πλέον να έχω σωματικά καταρρακωθεί, και να μην μπορώ ούτε να φροντίζω τον εαυτό μου πόσο μάλλον την οικογένεια μου».

Στη συνέχεια αναφέρεται στο σκηνικό της «εφόδου» στο Εφετείο, με το λευκό Nissan Juke που ήταν φορτωμένο με περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ και ναρκωτικά. «Από την πρώτη στιγμή που έφθασα στην οδό Λουκάρεως στην Αθήνα, όπου και βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο ο αστυνομικός – ειδικός φρουρός καθώς φυλάσσει το χώρο των Δικαστηρίων και συγκεκριμένα του Εφετείου Αθηνών, παραδόθηκα σε αυτόν δίνοντας του όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις δίχως να αποκρύψω τίποτα. Ήδη κατά τη στιγμή παράδοσης μου, βρισκόμουν σε πλήρη σύγχυση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Όλες τις ναρκωτικές ουσίες που κατείχα του τις παρέδωσα αμέσως, δίχως κανένα δισταγμό και ζήτησα τη βοήθεια του».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του «θησαυρού» του 1.5 εκατομμυρίου ευρώ, σε τσαλακωμένα χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ για τα οποία οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής θεωρούν ότι προέρχονται από εμπορία ουσιών, ο 34χρονός ισχυρίζεται πως δεν έχουν να κάνουν με διακίνηση αλλά ούτε από άλλες παράνομες πηγές χωρίς όμως να δίνει πειστικές απαντήσεις αναφορικά με το πόθεν έσχες.

Μάλιστα αναφέρει πως ποτέ του δεν υπήρξε γνώριμος των αρχών, δεν υπήρχε καμία πληροφορία στη Δίωξη Ναρκωτικών για αυτόν που να τον συνδέει ανάλογες υποθέσεις, επικαλούμενος και το λευκό ποινικό του μητρώο. 

Στο λακωνικό απολογητικό του υπόμνημα ο Βασίλης Γοργολίτσας, ζητά να μην προφυλακιστεί καθώς όπως λέει έχει μόνιμη κατοικία και δεν είναι ύποπτος φυγής. Αναφέροντας τα κριτήρια που απαιτούνται για την εφαρμογή του μέτρου της προσωρινής κράτησης δηλαδή ο κίνδυνος φυγής, όταν ο κατηγορούμενος δεν έχει γνωστή διαμονή στη χώρα ή έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του ή κατά το παρελθόν υπήρξε φυγόδικος ή κρίθηκε ένοχος για απόδραση κρατουμένου ή παραβίαση περιορισμών διαμονή, ο κίνδυνος τελέσεως νέων εγκλημάτων.

«Έχω γνωστή και μόνιμη κατοικία και συγκεκριμένα κατοικώ στην Ηλιούπολη Αττικής, όπου και ζω με την οικογένεια μου και συγκεκριμένα την σύζυγό μου και τα δύο ανήλικα τέκνα μου. Δεν είμαι φυγόποινος, φυγόδικος και ύποπτος φυγής, καθώς σε κάθε στάδιο της εις βάρος μου ποινικής διαδικασίας συνεργάστηκα με τις Δικαστικές Αρχές με τη διάθεση να διευκολύνω το έργο τους, γεγονός άλλωστε που αποδεικνύεται περίτρανα με την αυτοβούλως εμφάνιση μου ενώπιον τους και την παράδοση όλων των ναρκωτικών ουσιών που κατείχα.

Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου, αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω την ποινική διαδικασία. Επίσης ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος, ή φυγόδικος, μέχρι την στιγμή της σύλληψής μου είχα μόνιμη και σταθερή εργασία και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση, ούτε έχω αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις, ούτε και είμαι προσεσημασμένος για κάποιο αδίκημα».

Τέλος μέσω του υπομνήματος του, ζητά τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση του »Επίσης δια του παρόντος αιτούμαι τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί η έξη μου στις ναρκωτικές ουσίες και η αδυναμία από μόνος μου να αποβάλλω αυτή και επιπλέον να διαγνωστούν τα ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα που αντιμετωπίζω».

Τι είπε ο ειδικός φρουρός που συνέλαβε τον 34χρονο

«Εκτελούσα διατεταγμένη υπηρεσία σκοπού στον χώρο στάθμευσης του Εφετείου Αθηνών. Στις 08.40 εισήλθε στον χώρο στάθμευσης του Εφετείου λευκό αυτοκίνητο χωρίς να σταματήσει στο σήμα που έκανα για τον τυπικό έλεγχο προ της εισόδου του. Αφού εισήλθε, στάθμευσε κανονικά και κατέβηκε από το αυτοκίνητο ένας άνδρας μελαχρινός, μετρίου αναστήματος ο οποίος με πλησίασε και μου είπε ότι θέλει να πάει στη φυλακή», τόνισε ο ειδικός φρουρός και συνέχισε:

«Αμέσως τον ρώτησα για ποιο λόγο θέλει να μπει φυλακή και μου απάντησε ότι δεν είναι καλά και θέλει να πάει φυλακή. Όταν τον ρώτησα η γυναίκα του πού είναι μου είπε ότι δεν έχει κάποια σχέση και έχει ναρκωτικά μαζί του. Καθ’ όλη την επικοινωνία μας ήταν ήρεμος και κατευθυνθήκαμε προς το όχημά του, στο οποίο είχε εντός αρκετά πράγματα».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ειδικός φρουρός, «στον έλεγχο που έκανα στο όχημα με συνδρομή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό σε χαρτονομίσματα καθώς και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Αμέσως ενημέρωσα τον επόπτη της υπηρεσίας και κατέφτασε στο σημείο πλήρωμα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών που επιλήφθησαν για τα περαιτέρω».

Το χρονικό της εισβολής του στο Εφετείο

Όλα εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τις 9 το πρωί του Σαββάτου, στο υπόγειο πάρκινγκ του Εφετείου, έναν από τους πιο καλά φρουρούμενους χώρους, στην καρδιά της Αθήνας. Ο άνδρας κατάφερε να μπει μέσα αιφνιδιάζοντας τον φρουρό που βρίσκεται στην είσοδο.

Την ώρα που εισέβαλε στο χώρο, φώναζε σε κατάσταση αμόκ: «Έχω ναρκωτικά, έχω εκρηκτικά».

Αφού οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον άνδρα που βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών, έσπευσε στο χώρο στάθμευσης κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και έψαξε ενδελεχώς το όχημα. Εντός του αυτοκινήτου όμως, δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικές ουσίες, αλλά ναρκωτικά και τσάντα γεμάτη με χρήματα.

Τι βρέθηκε στη κατοχή του 34χρονου

Ο 33χρονος οδηγούσε ένα λευκό SUV και στην κατοχή του βρέθηκαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ και κοκαΐνη, με τις Αρχές να αναζητούν την προέλευση των χρημάτων. Εν τω μεταξύ, εντοπίστηκαν άλλα 300.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του στην Ηλιούπολη, μετά από έλεγχο που διενήργησε η ΕΛΑΣ. 

Αναλυτικά, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο και από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

 • 1.513.555 ευρώ και 336 δολαρίων Η.Π.Α.,
 • 275 γραμμ. κοκαΐνη,
 • 495,5 γραμμ. κατεργασμένης και 0,7 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
 • 37,9 γραμμ. κρυσταλλική μεθαμφεταμίνης,
 • 131 δισκία ecstasy,
 • 3 φαρμακευτικά δισκία,
 • αυτοκίνητο,
 • πιστόλι κρότου,
 • 267 φυσίγγια κρότου,
 • χρηματοκιβώτιο,
 • 4 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες,
 • 4 κινητά τηλέφωνα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022, 14:52