«Ύμνοι» της Le Figaro για την Αθήνα την περίοδο του χειμώνα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018, 12:48
«Ύμνοι» της Le Figaro για την Αθήνα την περίοδο του χειμώνα
Εκτενές ρεπορτάζ, με τίτλο «Αθήνα, ο χειμώνας τής πηγαίνει τόσο πολύ», δημοσιεύει η γαλλική «Le Figaro» στις ταξιδιωτικές της σελίδες.

H γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι τρεις σημαντικές εκθέσεις και μία νέα όπερα ζωντανεύουν αυτήν την περίοδο την ελληνική πρωτεύουσα, δίνοντας την ευκαιρία στον εκτός τουριστικής περιόδου επισκέπτη να ανακαλύψει τον δυναμισμό της πόλης.

H «Figaro» παρουσιάζει τις εκθέσεις: «Οι αμέτρητες όψεις του ωραίου» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την αναδρομική έκθεση στον Γιάννη Μόραλη-έναν από τους σημαντικότερους ζωγράφους του 20ού αιώνα-στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς και την 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης με θέμα «Αντί», τη λέξη που ενσαρκώνει όλες τις αντιθέσεις: πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, συστημικές. «Είναι στην Ελλάδα που ξεκίνησε η αντίδραση και όπου το να αντιτίθεσαι έγινε η κανονικότητα» υπογραμμίζει ο διευθυντής της Μπιενάλε Poka-Yio.

Η εφημερίδα παρουσιάζει επίσης το Πολιτιστικό Κέντρο Σταύρος Νιάρχος με τη νέα λυρική σκηνή, για το οποίο επισημαίνει ότι αποτελεί το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της αναβάθμισης της ελληνικής πρωτεύουσας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι το κέντρο της πόλης ανανεώνεται με μικρές πινελιές και γίνεται όλο και πιο ευχάριστο με τους πεζοδρόμους, τα μπαρ και τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, τα καταστήματα που πολλαπλασιάζονται, αναπτύσσοντας αυτήν τη μοναδική τέχνη στην Ελλάδα, «να ζούμε όλοι μαζί». Οι περιοχές του Ψυρρή, πλατεία Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι, Κουκάκι ακόμα και το Παγκράτι είναι «μοδάτες» περιοχές... Αρκεί μία αχτίδα ήλιου για να γεμίσουν τα καφέ και οι πεζόδρομοι της πόλης με κόσμο, γράφει η «Figaro».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018, 12:48