Ένας 30χρονος από τον Βόλο που εκδικήθηκε την πρώην σύντροφό του διαπομπεύοντάς την στο Facebook, καταδικάστηκε χθες (23/2) σε 11 μήνες με αναστολή από το Μονομελές Εφετείο της Λάρισας.

Ο 30χρονος ο οποίος δεν μπορούσε να χωνέψει τον χωρισμό τους πήρε φωτογραφίες της από το προφίλ της στο Facebook, δημιούργησε τρεις ψεύτικους λογαριασμούς με το όνομά της και προσποιούταν ότι είναι η 35χρονη που αναζητούσε πρόσωπα ώστε να παρέχει ερωτικές υπηρεσίες επί πληρωμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 30χρονος έστελνε μηνύματα σε φίλους και γνωστούς της προσποιούμενος πως είναι η ίδια, ενώ το περιεχόμενο των μηνυμάτων ήταν πρόσκληση-πρόκληση για ερωτικές συνευρέσεις. Φωτογραφίες δεν είχε πάρει μόνο από το προφίλ της στο Facebook, αλλά είχε υποκλέψει υλικό και από το κινητό της, κατά τη διάρκεια της σύντομης σχέσης τους. Η νεαρή γυναίκα και μητέρα ενός παιδιού, δεχόταν απειλητικά μηνύματα στο κινητό της, καθώς την «ενημέρωνε» πως θα την εκδικηθεί και έγραψε βωμολοχίες στους τοίχους του σπιτιού της. Ζούσε έναν «εφιάλτη» από τον οποίο δεν ήξερε πως θα απαλλαγεί, αλλά όταν έμαθε πως την διαπόμπευε μέσω Facebook δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το σοκ και απευθύνθηκε στις Αρχές. 

Ο νεαρός συνελήφθη τότε και οδηγήθηκε σε δίκη το 2019, όπου το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον καταδίκασε σε 54 μήνες φυλάκιση για εξύβριση, απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση και διάδοση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, χωρίς συναίνεση. Ο ίδιος δεν είχε εμφανιστεί στη δίκη και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, όπως έπραξε και χθες στο Μονομελές Εφετείο της Λάρισας.

Στη χθεσινή δίκη η παθούσα περιέγραψε το σοκ που υπέστη όταν ενημερώθηκε από γνωστούς και φίλους τι συνέβαινε σε βάρος της. Την καλούσαν για να δουν τι ακριβώς της συνέβη και εκείνη δεν ήξερε τι να απαντήσει, ενώ δεν μπορούσε να δει τα ψεύτικα προφίλ γιατί ο πρώην σύντροφός της την είχε «μπλοκάρει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών ούτε στη χθεσινή δίκη για να απολογηθεί. Εκπροσωπήθηκε ωστόσο από πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος υποστήριξε πως δεν προέβη ο πελάτης του στην κατασκευή των ψεύτικων προφίλ. Δεν έπεισε όμως το δικαστήριο. Ο 30χρονος καταδικάστηκε για την συκοφαντική δυσφήμιση και την διάδοση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα χωρίς συναίνεση σε 11 μήνες με αναστολή, ενώ οι κατηγορίες της εξύβρισης και της απειλής είχαν παραγραφεί.

Πηγή: gegonota.news

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης