Προπτυχιακές υποτροφίες στήριξης επιμελών φοιτητών, οι οποίοι διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, προκήρυξε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Επίδομα έως και 500 ευρώ έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν χιλιάδες φοιτητές, υπό προϋποθέσεις. Η διαδικασία για την υποβολή των αιτημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη και η σχετική προθεσμία λήγει την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, στις 15:00.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Είναι προπτυχιακές υποτροφίες από το ΙΚΥ που αποσκοπούν στην υποστήριξη επιμελών φοιτητών οι οποίοι διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ποσά της υποτροφίας

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση υποτροφιών έως την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022, στις 15:00, από το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί στην διαδικτυακή εφαρμογή https://ams.iky.gr

Η υποτροφία ανέρχεται σε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

α) πεντακόσια (500,00) ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν εκτός του Τόπου Μόνιμης Κατοικίας τους, ήτοι έξι χιλιάδες (6.000,00) ευρώ συνολικά και

β) τριακόσια (300,00) ευρώ μηνιαίως για τους υποτρόφους που σπουδάζουν σε ΑΕΙ του Τόπου Μόνιμης Κατοικίας τους, ήτοι τρεις χιλιάδες και εξακόσια (3.600,00) ευρώ συνολικά.

Ποια είναι η διαδικασία

Με την εισαγωγή στην πλατφόρμα θα πρέπει να πατηθεί ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ και στην επόμενη οθόνη στο «Θέμα Βοήθειας» να επιλεγεί «Προπτυχιακές Υποτροφίες/Διοικητική υποστήριξη/Όροι, δικαιολογητικά, προθεσμίες»).

Τεχνική υποστήριξη αναφορικά με την ηλεκτρονική αίτηση (κωδικοί, σύνδεση, αποθήκευση αίτησης, online υποβολή κ.λπ) παρέχεται μέσω του email: ikywebsupport@iky.gr

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Οι υποψήφιοι, προκειμένου να αξιολογηθούν για τη χορήγηση υποτροφίας, πρέπει να πληρούν σωρευτικά τις εξής προϋποθέσεις:

Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες των λοιπών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ή πολίτες τρίτων κρατών νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα ή κάτοχοι (αριθμού αίτησης) κάρτας ασύλου (πρόσφυγες).
Να κατέχουν ελληνικό ΑΦΜ.

Να συμπεριλαμβάνονται – ως υπόχρεοι ή Εξαρτώμενα Μέλη – σε υποβληθείσα φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2019.
Κατά το χειμερινό και εαρινό εξάμηνο σπουδών αντιστοίχως του ακαδημαϊκού έτους 2019- 2020 να ήταν προπτυχιακοί φοιτητές, εγγεγραμμένοι σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΕΙ) της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένων των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών και δεν είχαν υπερβεί το προβλεπόμενο από τον Κανονισμό Σπουδών, χρονικό όριο των εξαμήνων φοίτησης που απαιτείται για τη λήψη πτυχίου.

Να μην λαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος υποτροφία από οποιαδήποτε άλλη πηγή δημόσια ή ιδιωτική, εσωτερικού ή εξωτερικού.

Να μην ήταν πτυχιούχοι ελληνικού ή αλλοδαπού ΑΕΙ κατά την έναρξη της υποτροφίας (1/9/2019).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης