Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, από τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα κέντρα κράτησης μεταναστών στις περιοχές τους. Η προγραμματισμένη συνάντηση-διαμαρτυρία ξεκίνησε περίπου στις 10:00 το πρωί έξω από την πύλη του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάτοικοι ζητούν την αποσυμφόρηση των νησιών, καθώς ο συνολικός αριθμός των μεταναστών-προσφύγων -κυρίως στα νησιά Σάμος, Λέσβος, Κως- ανέρχεται σε χιλιάδες.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης, τάσσεται κατά των επιτάξεων, λέγοντας ότι θα έπρεπε να βρεθεί λύση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό με τον προσδιορισμό ενός χώρου χωρίς επιτάξεις και χωρίς «ζόρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν και μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να τους συμπαρασταθούν στον αγώνα τους, ωστόσο οι ίδιοι δεν επιθυμούσαν την παρουσία τους σε αυτήν.

Δείτε το βίντεο:

 

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Μυτιλήνη και Χίο

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στο πολύκεντρο Μανταμάδου, καθώς οι κάτοικοι τάσσονται εναντίον της επίταξης 261 στρεμμάτων γης στη θέση Καράβα-Καβακλή για τη δημιουργία δομής μεταναστών και προσφύγων.

«Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να αποτραπεί η κατασκευή της νέας δομής στην επιταγμένη περιοχή. Το ίδιο θα κάνουμε και για οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Λέσβου. Ούτε στο Καβακλή, ούτε πουθενά» επισήμανε ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης