Τραγικό τέλος είχαν εν τέλει οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της 45χρονης γυναίκας αγνοούνταν από το πρωί του Σαββάτου, μετά την παράσυρσή της από χείμαρρο, στη διάρκεια της ισχυρής βροχόπτωσης στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου. Την άτυχη γυναίκα εντόπισε μέσα στη θάλασσα ο σύζυγός της, όμως η 45χρονη ήταν ήδη νεκρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, ο σύζυγος, Μιχάλης Σηφάκης, μόλις είδε από μακριά την άτυχη γυναίκα έπεσε στη θάλασσα προκειμένου να τη σώσει. Μόλις έφτασε στο σημείο ενημέρωσε τους δύτες, ωστόσο υπήρχε αρχικά ένα μπέρδεμα για το αν πρόκειται όντως για ανθρώπινο σώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την κρύβανε τα σκουπίδια και δεν φαινόταν. Τελικά είδα ότι είναι το σώμα της γυναίκας μου και φώναξα στους ανθρώπους. Όταν έφτασαν εμένα με έδιωξαν από την περιοχή και την ανέσυραν από την Παντάνασσα», δήλωσε σε κατάσταση σοκ ο κ. Σηφάκης.

 

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιβεβαίωσε την είδηση, λέγοντας πως ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται στο σημείο για να παραλάβουν την άτυχη γυναίκα, μεταφέροντάς την στο νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 45χρονη επέβαινε στο ίδιο όχημα με τον άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ μαρτυρίες κατοίκων ανέφεραν ότι στην προσπάθεια της να βγει από το αυτοκίνητο, την ώρα που αυτό το είχαν παρασύρει τα ορμητικά νερά, η ίδια παρασύρθηκε προς τη θάλασσα.

Ήταν μητέρα δύο παιδιών και είχε πάει μαζί με τον 50χρονο Κωνσταντίνο για να καθαρίσουν σπίτια στην περιοχή, ωστόσο εξαιτίας της βροχής αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Ηράκλειο, κάτι που ποτέ δεν έγινε. Ο άτυχος οδηγός εντοπίστηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του που είχε σφηνωθεί στο αντιπλημμυρικό έργο της περιοχής.

Στις επιχειρήσεις εντοπισμού συμμετείχαν δύτες της 3ης ΕΜΑΚ και του Λιμενικού, ωστόσο τα φερτά υλικά και τα μπάζα που έφτασαν έως τη θάλασσα, δυσκόλεψαν πολύ την επιχείρηση λόγω της αδυναμίας ορατότητας κάτω από το νερό. Στο σημείο της τραγωδίας παρασύρθηκαν περισσότερα από δέκα οχήματα, ενώ στα ανοιχτά του κόλπου της Αγίας Πελαγίας είναι βυθισμένα ακόμη περισσότερα, σύμφωνα με κατοίκους που τα έβλεπαν να παρασύρονται προς τη θάλασσα.

Κυβερνητικό κλιμάκιο έχει μεταβεί στις πληγείσες περιοχές 

Παράλληλα, κυβερνητικό κλιμάκιο έφτασε αργά το πρωί της Κυριακής στο Ηράκλειο της Κρήτης, ώστε να πραγματοποιήσει αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές στην Αγία Πελαγία, τη Λυγαριά και το Παλαιόκαστρο. Αργότερα θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σητεία, όπου και εκεί εντοπίστηκαν προβλήματα από την κακοκαιρία, για να ανακοινώσει δέσμη μέτρων στήριξης και αποκατάστασης των ζημιών.

Το κλιμάκιο αποτελείται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, της γενικής γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνας Καλογήρου, του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη και της γενικής γραμματέως Υποδομών, Μαρίας – Έλλης Γεράρδη.

Την ίδια ώρα, πλήθος ιδιοκτητών σπιτιών και καταστημάτων επιχειρούν να απομακρύνουν από τις ιδιοκτησίες τους λάσπες και υλικά που μεταφέρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ επί ποδός βρίσκονται συνεργεία της Περιφέρειας και των δήμων για την αντιμετώπιση προβλημάτων από κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο και σε σημεία του ΒΟΑΚ.

Στο σημείο της τραγωδίας το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας, που παρομοίασε με «τσουνάμι» την ορμητικότητα των νερών, διευκρινίζοντας ότι οποιοδήποτε αντιπλημμυρικό έργο, δεν θα μπορούσε να συγκρατήσει τον χείμαρρο.

Εκτός από την Αγία Πελαγία, προβλήματα εντοπίζονται στη Λυγαριά, το Παλιόκαστρο και τον Καρτερό, όπως επίσης και στη Σητεία, όπου αργότερα την Κυριακή θα βρεθεί το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Λέκκας για την καταστροφή:

Με πληροφορίες από cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης