Καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τους 21 από τους 26 κατηγορούμενους στην «υπόθεση των μπράβων» στην Πάτρα.

Οι 26 κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί το 2006 στο πλαίσιο της έρευνας για κυκλώματα της νύχτας που δρούσαν στην πόλη, θύμα των οποίων έπεσε και ένας 42χρονος τον Απρίλιο του 2005.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της Πέμπτης και εν μέσω έντασης βγήκε η απόφαση της επεισοδιακής δίκης που κράτησε πάνω από 2 χρόνια.

Αναλυτικά, για την δολοφονία του 42χρονου καταδικάστηκαν οι Γρηγόρης Κατσώνης και Δημήτριος Περσάνης, σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη αντίστοιχα. Σε 16χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Διονύσης Μικελάτος, ενώ σε 11 χρόνια ο Γιώργος Ρετσίνας και σε 11χρόνια και έξι μήνες ο Πέτρος Χριστόπουλος. Σε εννέα χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκαν οι Αλέξης Γούτης, Γιάννης Μπουρής και Πέτρος Κονιδάρης και σε εννέα χρόνια και έξι μήνες ο Χρήστος Κλαμπανάς. Ο Βασίλης Βουκελάτος καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκισης, ο Κωνσταντίνος Φράγκος καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια και σε οκτώ χρόνια και τρεις μήνες ο Αλέξανδρος Ζουρνατζής.

Οι Χρήστος Μονοκρούσος, Μάριος Καπερώνης, Αλέξανδρος Μαρούδας, Τάσος Μπερδέσης, Ευάγγελος Φελώνης και Γεράσιμος Βασιλακόπουλος καταδικάστηκαν σε έξι χρόνια φυλάκιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μικρότερες ποινές με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν οι Κωνσταντίνος Καρασούλος και η Ρεγγίνα Περσάνη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινές δεκαέξι μηνών και οκτώ μηνών αντίστοιχα.

Πέντε από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν αθώοι.

Το μεγάλο κύκλωμα των «μπράβων της Πάτρας» εξαρθρώθηκε το 2006 και οι αποκαλύψεις που έγιναν στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας είχαν προκαλέσει σάλο.

Δείτε ρεπορτάζ από τη δίκη, όπως το μετέδωσε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Super B.

(Πρώτη ενημέρωση 12 Φεβρουαρίου 2009 21:13)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης