Αγωνιώδη έκκληση, μέσω του zougla.gr, απευθύνει προς τις Αρχές ο Νικόλαος Κωνσταντόπουλος, του οποίου ο 73χρονος πατέρας έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση (ακάλυπτες επιταγές) και, ενώ αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, οι δικαστικές αρχές κωφεύουν και μετά το νοσοκομείο τον στέλνουν πάλι πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού, «καταδικάζοντάς τον σε θάνατο», ουσιαστικά, όπως καταγγέλλει.

Ακολουθεί η καταγγελία του στο zougla.gr, ενώ τα σχετικά υγειονομικά έγγραφα βρίσκονται στη διάθεσή μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πατέρας μου, υπερήλικος δικηγόρος στο επάγγελμα, 73 ετών (σήμερα), καταδικάστηκε για κάτι ακάλυπτες επιταγές, έχει βούλευμα πλημμελειοδικών και κρατείται στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού μετά από εκτέλεση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

»Βαριά ασθενής, με πολλαπλά ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα υγείας, όπως επιληψία (λαμβάνει αντιεπιληπτική φαρμακευτική αγωγή), έχει οπτική αναπηρία λόγω αυτοάνοσου, πλήρη τύφλωση στο αριστερό μάτι, στο δεξιό θόλωση όρασης (πριν την τέλεση του αναφερόμενου αδικήματος), αφασικές διαταραχές, φέρει μόνιμο ουροκαθετήρα λόγω υπερτροφικού προστάτη (όπου και πρέπει να αλλάζει ανά 15 ημέρες με σκοπό να μη λιώσει μέσα το λάστιχο), έχει ακράτεια ούρων και κοπράνων. Ο γιατρός που τον ελέγχει σε τακτική βάση στον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό τού έχει απαγορεύσει ΜΟΝΗΡΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ.

»Από την πλευρά των φυλακών, ενώ έστειλα όλα τα χαρτιά του νοσοκομείου στο φαξ του Κορυδαλλού, δεν έλαβα ποτέ απάντηση. Δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα. Ετοιμάζονται να δώσουν εξιτήριο στον άνθρωπο από το νοσοκομείο ΑΓΙΟ ΠΑΥΛΟΣ γιατί δεν βρήκαν λέει τίποτα στην υγεία του και θέλουν να τον γυρίσουν πίσω στη φυλακή χωρίς να έχουν κάνει τις απαραίτητες παρακλινικές εξετάσεις. Συνεπώς ένα αφιλόξενο περιβάλλον σαν αυτό θα τον σκοτώσει και θα τον χάσω. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Από την πλευρά του δικαστηρίου, χωρίς να έχει λάβει γνώση της κλήτευσης για να παραστεί στη δική χωρίς να εξετάσει τον ιατρικό του φάκελο, χωρίς να είναι παρών στη δική, τον έκρινε ένοχο. Εισαγγελέας, Δικαστής και ανακριτής του 5 ανακριτικού γραφείου έπραξαν κακοδικία. 

»Από την πλευρά τη δική μου, ενώ πήγα στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να κάνει άμεση αναίρεση του βουλεύματος κ. Κοκκινάκη και να ενημερώσει τον κ. Πλιώτα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να διατάξει την άμεση αποφυλάκιση του πατέρα μου, παρόλο που του είπα ότι η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, δεν άκουσε τις απεγνωσμένες εκκλήσεις μου για άμεση βοήθεια και μου είπε δεν μπορούμε να κάνουμε δήθεν τίποτα εμείς. Σε συνέχεια, ενώ ήρθα σε επικοινωνία με την γραμματεία Αντιεγκληματικής πολιτικής κα. Νικολάου, μου είπανε θα το δουν το ζήτημα, καθώς το κατέγραψαν σε ένα χαρτί, και απάντηση δεν έχω λάβει ως τώρα που σας στέλνω. Επικοινώνησα επίσης με τη γραμματεία του κ. Ελευθερίου Οικονόμου, μου δίνουν τηλέφωνα που άλλες φορές χτυπούν άλλες φορές όχι!

»Ζητώ άμεσα να πάρει την απαραίτητη βαρύτητα που χρειάζεται το ζήτημα διότι μιλάμε για ανθρώπινη ζωή που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο και ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου. 

»Είστε η τελευταία μου ελπίδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης