Κείμενα τηλεοπτικού σεναρίου για την ΕΡΤ ισχυρίζεται πως αποθήκευε στην τραπεζική θυρίδα ο Βασίλης Γκουρούσης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021, 20:47
Κείμενα τηλεοπτικού σεναρίου για την ΕΡΤ ισχυρίζεται πως αποθήκευε στην τραπεζική θυρίδα ο Βασίλης Γκουρούσης

Σενάριο για τηλεοπτικό σήριαλ της ΕΡΤ φέρεται να επικαλέστηκε ο προφυλακισμένος για την υπόθεση του ριφιφί σε τέσσερις τραπεζικές θυρίδες, Βασίλης Γκουρούσης ώστε να δικαιολογήσει τις τακτικές επισκέψεις του  στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας του Ψυχικού.

Ο επιχειρηματίας, που αρνείται κατηγορηματικά την όποια εμπλοκή του στην υπόθεση, στην απολογία του δέχτηκε πολλές ερωτήσεις αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους η οικογένειά του διατηρούσε θυρίδα στην εν λόγω τράπεζα παρόλο που, όπως τόνισε ο ανακριτής, κατά τη διάρκεια του ελέγχου δεν διαπιστώθηκε να φυλάσσεται σε αυτές κάποιο αντικείμενο αξίας.

«Τις θυρίδες τις μισθώνω πολλά χρόνια και συνήθιζα να αποθηκεύω μέσα χρηματικά ποσά, τα κοσμήματα της γυναίκας μου και διάφορα έγγραφα της δουλειάς μου ως θεατρικός παραγωγός τα οποία εμπίπτουν στο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας ( κείμενα θεατρικών έργων) καθώς και συμβόλαια επί της ως άνω δραστηριότητας μου» εξήγησε ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του και πρόσθεσε ότι γράφει ένα σήριαλ και αποθήκευε τα σενάρια. 

«Γράφω ένα σήριαλ για την ΕΡΤ και μου είχε ζητηθεί από τον Ιούλιο του 2020 να τους γράψω 40- 45 επεισόδια. Τα κείμενα που γράφω, τα αποθηκεύω στην θυρίδα και είναι αυτά που υπήρχαν στην χάρτινη συσκευασία συστημένου δέματος που βρέθηκε στην θυρίδα. Κατά τη διάρκεια συγγραφής των κειμένων, έπρεπε να μεταβαίνω στην τράπεζα για να ελέγχω τα κείμενα που είχα ήδη γράψει, να αποθηκεύω κείμενα και ούτω καθεξής. Εκτός από τις ημερομηνίες που με ρωτήσατε είχα πάει στην θυρίδα την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Οκτωβρίου αλλά η τράπεζα ήταν κλειστή λόγω κορωνοϊού. Στις 22/10/ 2020 ξαναπήγα στην τράπεζα παρότι είχα ήδη πάει και την προηγούμενη μέρα, διότι ήθελα να εναποθέσω κι άλλα πράγματα και διότι είχα ξεχάσει να πάρω από την θυρίδα και ένα ρολόι» φέρεται να είπε. 

Ο κατηγορούμενος, αναφέρουν οι πληροφορίες, ερωτηθείς αν γνωρίζει ως πελάτισσα της συζύγου του μια από τις κατόχους των θυρίδων απάντησε: «Ως όνομα δε μου λέει τίποτα, αλλά αν την δω μπορεί και να την θυμηθώ επίσης δε μου θυμίζουν τίποτα τα ονόματα των λοιπών ιδιοκτητών των θυρίδων». Ωστόσο, η σύζυγος του 58χρονου, γνωστή αισθητικός, στην κατάθεση της φέρεται να υποστήριξε πως μια από τις γυναίκες ήταν πριν από 3-4 χρόνια πελάτισσα στο κομμωτήριο, αλλά εκείνος δεν είχε κάποια επαφή μαζί της. «Δεν κάνει δημόσιες σχέσεις με πελάτισσες» φέρεται να ανέφερε για τον 58χρονο.

Ανοικτό φαίνεται να είναι για τις Αρχές το ενδεχόμενο της εμπλοκής κι άλλων προσώπων στην υπόθεση. Για τον λόγο αυτό ο ανακριτής, κάνοντας σχετικές ερωτήσεις στον κατηγορούμενο, εστίασε τόσο στον ρόλο συγκεκριμένου αλλοδαπού, τον οποίο μετέφερε με το όχημά του καθημερινά στο κομμωτήριο της συζύγου του όπου, όπως είπε, εργάζεται,  όσο και σε πρόσωπο που εμφανίζεται να έχει επενδύσει στην επιχείρηση της συζύγου του. «Είναι υπαρκτό πρόσωπο. Είναι επιχειρηματίας οποίος είχε βάλει χρήματα στην εταιρεία του κομμωτηρίου. Δεν θυμάμαι αν είχα ενημερώσει τη σύζυγό μου για το ότι τον είχα θέσει νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας» φέρεται να ανέφερε ο κατηγορούμενος ενώ το πρόσωπο του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας βρέθηκε στο επίκεντρο και της κατάθεσης της συζύγου του  η οποία υποχρεώθηκε να καταθέσει εκ νέου για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα καθώς στην αρχή είχε πει πως το κομμωτήριο ανήκει στον σύζυγό της.

«Στο κομμωτήριο που έχω το αφεντικό είναι ο S.G. Ο σύζυγός μου δεν έχει καμία σχέση και ο γιος μου δεν είναι αφεντικό αλλά εργάζεται στο κομμωτήριο. Στην αρχική μου κατάθεση όσα ανέφερα σχετικά με το κομμωτήριο ήταν λάθος διότι δε γνωρίζω καθόλου τα φορολογικά της εταιρείας. Τηλεφώνησα στο γιο μου και με ενημέρωσε σχετικά με την ιδιοκτησία του καταστήματος» φέρεται να είπε.

Η έρευνα έχει στραφεί και σε μια γυναίκα με την οποία ο κατηγορούμενος έχει επαγγελματική σχέση, όπως ισχυρίστηκε, και συνομιλούσε μαζί της στο τηλέφωνο όταν συνελήφθη. Μάλιστα, για τη γυναίκα αυτή, η σύζυγός του ανέφερε ότι είναι ενδυματολόγος, με την οποία συνεργάζεται σε παραστάσεις του. 

Όταν ο κατηγορούμενος κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τις πλαστές πινακίδες αυτοκινήτου που εντοπίστηκαν στο κομμωτήριο στο Χαλάνδρι, υποστήριξε πως τις είχε φτιάξει και «τις κολλάγαμε στο πάρκινγκ του κομμωτηρίου για να προσδιορίζω ποια είναι η θέση του αυτοκινήτου μου και να μην παρκάρουν τρίτοι».

Η σύζυγός του  στην κατάθεσή της τον χαρακτήρισε «νευρικό», όμως τόνισε ότι «είναι άνθρωπος της οικογένειας, λατρεύει τα παιδιά και τα εγγόνια μας και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα έκανε ποτέ κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την οικογένειά του». Σχετικά με την τσάντα με την οποία οι Αρχές εκτιμούν ότι μετέφερε τα κλοπιμαία η ίδια υποστήριξε πως ο 58χρονος «μετέφερε συχνά τον υπολογιστή μαζί του γιατί λόγω κορωνοϊού, οι παραστάσεις του ανεβαίνουν σε online streaming και έπρεπε να ελέγχει την διαδικασία, ενώ έλεγχε και τα e-mail». 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021, 20:59