Kοινές δράσεις διαχείρισης μεταναστευτικών ροών Στρατού Ξηράς – Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή του Έβρου παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, στο πλαίσιο της επίσκεψης του σε μονάδες και φυλάκια της ζώνης ευθύνης του Δ΄Σώματος Στρατού και της Σαμοθράκης. Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Παράλληλα ο Αρχηγός ΓΕΣ επιθεώρησε τα αποτρεπτικά εμπόδια επί των διαβάσεων και της δυτικής όχθης του Έβρου ποταμού. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ «διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και του ηθικού του προσωπικού, καθώς και η πρόοδος υλοποίησης σχεδιασθείσας ενισχυμένης συνδρομής του Σώματος Στρατού στο έργο της ΕΛ.ΑΣ για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, δια μέσω της ελληνοτουρκικής μεθορίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ έλεγξε την επιχειρησιακή ετοιμότητα των φυλακίων σε Σαμοθράκη και Έβρο. Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε το στρατόπεδο «ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΑ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ» και το επιτηρητικό φυλάκιο (ΕΦ) «ΚΟΡΥΦΗ» στη Σαμοθράκη και στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΕΦ «5», το στρατόπεδο «ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ», το ΕΦ «ΠΛΑΓΙΩΝ – Στρατιώτη Γεωργίου Κοντσαλάκη» προς τιμήν του ήρωα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στρατιώτη Γεωργίου Κοντσαλάκη και το στρατόπεδο «ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ» στην ζώνη ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού. Τον Αρχηγό ΓΕΣ συνόδευαν ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ» αντιστράτηγος Γεώργιος Δημητρόπουλος και ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ») αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης