Έκτακτα μέτρα με τα οποία θα αντιμετωπιστεί το σφοδρό κύμα του «Μπάλλου» που θα χτυπήσει την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μετά τη βραδινή σύσκεψη με στελέχη της κυβέρνησης, του στρατού, της αστυνομίας και της αυτοδιοίκησης.

Έτσι, απαγορεύεται η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα του Κηφισού από τη 1 τη νύχτα έως τις 8 το πρωί, καθώς ιδιαίτερα στο χρονικό διάστημα μεταξύ 3-6 το πρωί ο «Μπάλλος» αναμένεται να χτυπήσει με ιδιαίτερη σφοδρότητα όλη την Αττική. Θα χρησιμοποιηθεί ο στρατός και η αστυνομία για να εξασφαλιστεί η μη πρόσβαση των πολιτών στον Κηφισό και στη Ποσειδώνος. Να σημειωθεί ότι η κατάσταση τόσο στον Κηφισό όσο και στον Ιλισό θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς το νερό έχει φτάσει σε μεγάλο ύψος, αν και αυτή τη στιγμή η στάθμη του έχει σταθεροποιηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, εκτός από αυτές που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Για τον ιδιωτικό τομέα προτείνεται η τηλεργασία. 

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι δομές ΑμΕΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.  

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, να υπάρξει πλήρης ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού με λεωφορεία και άλλα μέσα για εκκένωση κατοίκων από επικίνδυνες τοποθεσίες, όπως τα ρέματα, στην Εύβοια, την Αττική και το Αλεποχώρι που είχαν καεί το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πολιτική Προστασία θεωρεί, επίσης, ότι, εκτός από την Αττική, ιδιαίτερα επικίνδυνη προδιαγράφεται η κατάσταση στην Ικαρία, στη Σάμο, στη Χαλκιδική, στην Καβάλα, στη Θάσο, στη Φθιώτιδα και στην Εύβοια.

Εκτός από τον κ. Στυλιανίδη, στη σύσκεψη μετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, o αρχηγος της ΕΛ.ΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, οι οποίοι μελετούν τις εισηγήσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Ανακοινώνεται ότι για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών  φαινομένων, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων και οχημάτων μεταφοράς επιβατών (λεωφορεία: Δ.Χ. και Ι.Χ., ΚΤΕΛ, δημοτικής συγκοινωνίας, αστικής συγκοινωνίας) κατά τις ώρες 01.00΄ έως 08.00΄ώρα της 15-10-2021 και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας των παρακάτω οδικών αξόνων:

α) Λ. Κηφισού, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Παραλιακής Λεωφόρου (χ/θ 0,000) έως το ύψος του Α/Κ Μεταμόρφωσης (χ/θ 15,571) και,

β) Παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Λ. Κηφισού έως το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Βουλιαγμένης.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, αναλόγως των επικρατουσών καιρικών συνθηκών.

Του ανωτέρω περιορισμού εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών και λοιπών υπηρεσιών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης