Αποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης – Παναγιώτης Σαγκούρης

«Μπαρούτι» μυρίζει σήμερα στον Σολομό Κορινθίας, όπου αναμένεται να απολογηθεί ο 35χρονος, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο Ρομά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου στις 10.00 επικράτησε μικροένταση έξω από τα δικαστήρια, όταν ομάδα Ρομά επιχείρησε να πλησιάσει στο σημείο, ωστόσο παρεμποδίστηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ. Σημειώθηκαν αντεγκλήσεις, όμως σύντομα τα πνεύματα ηρέμησαν.

H στιγμή της έντασης:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

Γύρω και έξω από το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου η αστυνομία έχει λάβει έκτακτα μέτρα, καθώς ο κίνδυνος να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια και η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο είναι ορατός.

 

 

 

 

 

Το χρονικό του φονικού

Ο 35χρονος δράστης το απόγευμα της περασμένης Κυριακής πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε έναν Ρομά, ο οποίος μαζί με ακόμη ένα άτομο επιχειρούσε να κλέψει κότες.

Στη συνέχεια ο δράστης μετέφερε το πτώμα του θύματος σε κοντινό λατομείο, όπου και το πέταξε.

Τη Δευτέρα αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος και ομολόγησε αμέσως. Προηγουμένως συγγενείς των Ρομά που έκλεβαν κότες στην περιοχή είχαν προσέλθει στην αστυνομία, αφού διαπίστωσαν ότι έλειπε ένα άτομο. Έτσι οι αστυνομικοί ξεδίπλωσαν το κουβάρι της υπόθεσης και έφθασαν στη σύλληψη του 35χρονου, ο οποίος την Τρίτη το πρωί μετήχθη στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου.

Η υπόθεση, ωστόσο, προσλαμβάνει διαστάσεις βεντέτας, καθώς την Τρίτη ομάδες Ρομά από τους κοντινούς καταυλισμούς στην πόλη της Κορίνθου πολιόρκησαν το δικαστικό μέγαρο αλλά και την κατοικία του δράστη στο χωριό Σολομός. Μάλιστα, ως φαίνεται, κάποια στιγμή επιχείρησαν να λιντσάρουν τον 35χρονο την ώρα της μεταγωγής του στο γραφείο του ανακριτή.

Στο σημείο βρέθηκε ένας κάλυκας, ενώ εντοπίστηκαν και ίχνη αίματος. Ο 35χρονος ιδιοκτήτης πήρε το πτώμα, το μετέφερε 2-3 χλμ. μακριά και το πέταξε σε ένα ρέμα, όπου και εντοπίστηκε στη συνέχεια από τις Αρχές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης