Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε χθες Δευτέρα και στα σχολεία της Αχαΐας με μαθητές και εκπαιδευτικούς να αισιοδοξούν για μία καλύτερη από την περσινή σχολική χρονιά όπου τα μαθήματα θα γίνονται δια ζώσης. Ωστόσο με το άνοιγμα των σχολείων εντοπίστηκαν και τα πρώτα περιστατικά στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση εντοπίστηκαν 6 περιστατικά σε μαθητές και 4 σε εκπαιδευτικούς ενώ στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση εντοπίστηκαν  14 περιστατικά σε μαθητές και 4 σε εκπαιδευτικούς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά εντοπίστηκαν σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, 28 περιστατικά.

«Το ξεκίνημα ήταν θετικό, δεν είχαμε προβλήματα. Είχαμε εκπαιδευτικό προσωπικό και δόθηκαν οδηγίες ώστε να ξεκινήσει με ασφάλεια η σχολική χρονιά. Μέλημα μας να τηρηθούν τα μέτρα που έχει θεσπίσει η Πολιτεία και οι εκπαιδευτικοί μας έχουν την εμπειρία να το κάνουν. Είμαστε αισιόδοξοι. Κρούσματα θα έχουμε στα σχολεία αλλά εκείνο που θέλουμε είναι ποιότητα στα μέτρα  που έχουν θεσπίσει και να αποφύγουμε τη διάδοση για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά» δήλωσε στο thebest.gr ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιάς εκπαίδευσης Τάσος Σταυρογιαννόπουλος.

«Όλα λειτούργησαν πολύ καλά..Τ α μέτρα προστασίας που γνωρίζαμε και υπήρχαν, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και φιλοδοξούμε ότι φέτος θα είμαστε διαρκώς σε δια ζώσης εκπαίδευση με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες». ανέφερε στο thebest.gr ο διευθυντής της δευτεροβάθμιος Ανδρέας, Ζέρβας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: thebest.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης