Συναγερμός στις Υγειονομικές Αρχές του Νομού για δυο εισαγόμενα κρούσματα στη Λαμία και ένα σε μια ηλικιωμένη στην Ομβριακή Δομοκού.

Ο κορωνοϊός χτυπάει την πόρτα και της Φθιώτιδας γι αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές ακόμη και με συγγενικά πρόσωπα που έρχονται στον τόπο καταγωγής για διακοπές ή για να δουν τους γονείς τους και γενικά τους δικούς τους ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Φθιώτιδα εκτός από το ένα επίσημο καταγεγραμμένο κρούσμα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ (15/8) και αφορά στην ηλικιωμένη που νοσηλεύεται προσωρινά στο “Πέτρινο” του ΓΝ Λαμίας, έχουμε ακόμη τρία νέα κρούσματα.

Ζευγάρι Λαμιωτών από Ρουμανία

Η πρώτη περίπτωση αφορά ζευγάρι από τη Λαμία που εργάζεται στη Ρουμανία και ήρθε στον τόπο καταγωγής του για ολιγοήμερες διακοπές. Στα σύνορα που ελέγχθηκαν δεν είχαν κάποιο πρόβλημα. Όμως όταν έφτασαν Λαμία μετά από λίγο είχαν κάποια συμπτώματα και επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ που τους καθησύχασε. Ωστόσο το ζευγάρι πήρε την πρωτοβουλία να πάει στο πανεπιστημιακό της Λάρισας, που είναι νοσοκομειο αναφοράς και εκεί αφου έδωσε δείγμα για τεστ, επέστρεψε στη Λαμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δείγματα βγήκαν και τα δυο θετικά και έτσι το ζευγάρι τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό, ενώ άμεσα ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι επαφές του ζευγαριού είναι ελεγχόμενες και δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας για διασπορά του ιού.

Και ηλικιωμένη στην Ομβριακή

Η 82χρονη από την Ομβριακή δέχτηκε τις προηγούμενες ήμερες την επίσκεψη από την κόρη της η οποία διαμένει στην Καρδίτσα. Όταν η κόρη της επέστρεψε στο σπίιτι της είχε κάποια συμπτώματα και κάνοντας το τεστ βγήκε θετική.

Το πρωί του Σαββάτου έγινε τεστ και στην ηλικιωμένη μητέρα της η οποία αποδείχτηκε ότι είχε κολλήσει τον κορωνοϊό και τώρα νοσηλεύεται εμπύρετη στην ειδική μονάδα στο “Πέτρινο” του ΓΝ Λαμίας.

Πηγή: lamiareport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης