Δρακόντεια είναι τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν από την Αστυνομία προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια στο συλλαλητήριο της Κυριακής κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα.

Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες, εκατοντάδες πούλμαν αναμένεται να μεταφέρουν κόσμο στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στις 14.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, ενώ «συναγερμός» έχει σημάνει στην αστυνομία και για το γεγονός ότι αντιεξουσιαστές έχουν δώσει ραντεβού μία ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια για αντισυγκέντρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται να επιστρατεύσει έως και 2.000 αστυνομικούς, ενώ, παράλληλα, θα χρησιμοποιηθούν drones της αστυνομίας και ελικόπτερα, που θα μεταδίδουν εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ώστε να καταστεί δυνατή η πλήρης καταγραφή της κατάστασης που θα επικρατεί στο κέντρο της πόλης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να δημιουργηθούν «φραγμοί» με κλούβες των ΜΑΤ, προκειμένου να μην υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στους μετέχοντες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και εκείνους που θα κάνουν αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια.

Όσο για τα πούλμαν, από τα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας θα τα συνοδεύουν περιπολικά. Εκείνα που θα ξεκινήσουν από τη νότια Ελλάδα θα αποβιβάζουν τους διαδηλωτές στον σταθμό του μετρό Συγγρού- Φιξ και εκείνα από τη βόρεια Ελλάδα, στην Κατεχάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί, τα λεωφορεία θα πάνε να σταθμεύσουν στο ΟΑΚΑ, το Μπάντμιντον και το ΣΕΦ. Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα κλείσει, ενώ δεν έχει αποφασιστεί αν το ίδιο μέτρο θα ληφθεί και για άλλους σταθμούς.

Τα μέτρα της Τροχαίας

Σύμφωνα με την Τροχαία θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, και ειδικότερα κατά μήκος και πέριξ των κάτωθι οδικών αξόνων:

• Λ. Μεσογείων , από τη συμβολή της με την Κατεχάκη έως τη συμβολή της με την οδό Φειδιππίδου,
• Λ. Βασ. Σοφίας , καθ’ όλο το μήκος της,
• Λ. Βασ Κων/νου , από τη συμβολή της με την οδό Σπ. Μερκούρη/ Μιχαλακοπούλου έως τη συμβολή της με την Λ. Βασ. Σοφίας,
• Λ. Βασ. Αμαλίας , από τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου,
• Λ. Κηφισίας, από τη συμβολή της με την οδό Πανόρμου έως τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας,
• Κατεχάκη, από τη συμβολή της με τη Λ. Κηφισίας έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων,
• Μιχαλακοπούλου, από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Θωμά έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων,
• Φειδιππίδου και Ρηγίλλης.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι δυνατόν να τροποποιηθούν χρονικά και εδαφικά, αναλόγως των επικρατούντων κυκλοφοριακών συνθηκών. Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.



Οι δημοσιογράφοι και τα συνεργεία της τηλεόρασης της Ζούγκλας και του zougla.gr θα μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από το συλλαλητήριο καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Δημοσιογράφοι και τεχνικοί θα βρίσκονται επί ποδός από το πρωί σε όλα τα κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας αλλά και στην πλατεία Συντάγματος μεταφέροντας σε ζωντανή μετάδοση τον παλμό του κόσμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης